niestety nie starsze e30 i e28 mialy wlasnie skrzynie z taka blaszka n nowszej skrzyni na srodku byl taki wyputek gdzie montuje sie lewarek z xeonem ostatnio temat tej skrzyni przerabialismy i zamiennie to ciezko chyba ze przelozysz tynia obudowe skrzyni ale to ponoc ciezki zabieg:((
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
nes, porób proszę więcej footek, szkrzyni z blachą, dookoła, ok? Bardzo się to przyda w topicu o usuwaniu luzów lewarka. Poproszę na email szewczykr@o2.pl, dzięki
Dzięki za odpowiedzi Zostanę przy tej na blasze w takim razie i nie będę kombinował, chociaż coś tam podobno przez tą blachę wsteczny kiepsko wchodził
Gdzie ten topic o luzach lewarka ?
Fotki posyłam na mail, porobiłem dookoła, jak coś trzeba więcej albo dokładniej to piszcie
A te rysy na masce to dlatego że jak kupowałem to stała wrośnięta obok stodoły i kury po niej łaziły
tak jak napisał Cypis... nie da się... co do problemów z wrzuceniem wstecznego (bo chyba dlatego chcesz zmienić sposób mocowania lewarka) to pod warunkiem prawidłowego osadzenia tej blachy (sztywna ma być) lub tez tego profilu aluminiowego w drugim przypadku jedynym problemem wrzucenia wstecznego jest luz na wybieraku. czyli na tym kawałku który łączy skrzynię biegów z wajchą od zmiany. sprawdź czy nie ma luzów na tych dwóch tulejach... jeśli są to to jest właśnie przyczyną. dopiero co to przerabiałem. niz na to nie poradzisz a jeśli już to tylko na chwilę... musisz kupić nową tuleję tą przy skrzyni (w środku jest taka wkładka z jakiegoś tworzywa, niewymienna) trzeba kupić cały ten element. tydzień temu kosztowało to 104zł na narbutta. aby wymienić tą drugą tuleję to niestety trzeba kupić całą wajchę... tego nie zmieniałem jeszcze...