Wysany: 2006-04-11, 18:41 Co sadzicie o Suzuki Samurai
siemanko czy jezdziliscie kiedys takim malym wozem dokladnie chodzi mi o ten model nie vitara nie inne ale wlansie ten 'SUZUKI SAMURAI" .. jak to sie spisuje .. jak to jzedzi ile pali czy nie leci przy hard topie i takie tam .. jesli ktos to posiadal to niech pisze .. bardzo interesuje mnie ten temat pozdrawiam
[ Dodano: Wto Kwi 11, 2006 7:47 pm ]
no podoba mi sie to autko .. ale nie wiem nic o takich pojazdach
Mój fader ma takiego z silnikiem 1.3 i super się tym lata, w terenie spisuje się nadzwyczaj dobrze bo jest krótki, ma krótkie zwisy i ogólnie bardzo sprawnie śmiga. Silnik 1.3 jest całkiem żwawy i nie ma żadnej krzywdy w jeździe miejskiej. Nie wiem ile pali bo nim nie latam, ale chyba nie ma tragedii bo ojczulek nie narzeka. Nie jest to samochód komfortowy bo jest mały, krótki i lekki także nie oczekuj pływania po drodze, ale nie do tego został stworzony. Niedawno zachorowałem na terenówkę i właśnie jako drugie auto miałem w planach samuraja, z tym że jednak finansowo nie dam rady, a nawet jakbym miał kasę to jednak kupiłbym E30 do zabawy Podsumowując, uważam samuraja za całkiem fajne drugie lub trzecie auto w rodzinie i w celach rekreacyjnych spisuje się wyśmienicie, latem zdejmuesz daszek i wietrzysz po lasach z wielką przyjemnością.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
W pełni zgadzam się z przedmówcą, jeśli do zabawy i upalania po lasach to samuraj jest najlepszy. Tani w zakupie i tani w utrzymaniu, a przy tym w miare bez usterkowy. Natomiast do jazdy na codzień nie polecam głośny , ciasny i ze względu na konstrukcje zawieszenia starsznie skacze po drodze.
Widziałem takiego czarnego na mieście, orurowany z przodu.. myslę jakaś dupeczka jedzie, wiesz małe terenowe autko odpicowane - więc na pewno kobieta. A tu siedzi za kółkiem łysy bezkarkowiec i jedzie na szerokim łokciu, jakby dorwał okulara... myśleliśmy z moja kobietką że sie posikamy ze śmiechu...
Tzn autko fajne ale jak się koleś nim stara zwrócić uwagę to wygląda jak tez hindus z reklamy klepanej 206
Co do Suzuki widziałem fajnego, wystarczy przełożyć pióra nad oś i uzyskuje się dodatkowe 15 cm prześwitu, + większe kółka i poprawa hamulców na tylniej osi (Discovery), można delikatnie poszaleć w terenie
Moja szefowa w takim Suzuku straciła dziecko - auto wpadło ze skarpy do Wisły i utonęło z synem. Wrażliwe na wiatr na szosie, wąskie i wysokie, stąd łatwo je przewrócić w terenie np.
Przy 100km/h jest głosno jak w 30ltnim Ikarusie.
czyli jednym słowem nito terenowy samochód, nito cabriolet, nie nadaje sie do jazdy po asflacie .... pytanie zasadnicze do czego sie nadaje .... od zawsze sadziłem i myslałem ze jest to samochód plażowy ....
FAJNIE SIĘ TU ROBI - CO SĄDZICIE O AUDI ? CO SĄDZICIE O SUZUKI ? BEEMKA-KLUB
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-04-12, 13:05
taki lajf - ale nie ma tego złego - tematy przeminą, a zostaną sami pasionaci... po czym przyjdą nowi ludzie - część się wykruszy, a z części zrobią się nowi pasionaci .... i tak po troszeczku krąg osób z zajawką się powiększy... a reszta przesiądzie się na audi i suzuki
jak dla mnie suzuki może być, tylko brak jej RWD i śmigła na masce - czyli jak dla mnie nie istnieje
Ale to forum BMW a nie innej marki, więc po co mówiić pisać o innych markach? Po co pisać o komórkach? itp?
forumm beemka to forum beemek i powinno się tu pisać o wszystkim dotyczącym beemek, od stawianiu garażu dla beemki, do planowania wspólnego wyjazdu na kilka beemek albo ich właścicieli...
Nie można mieć klapek na oczach i zauważać jedną tylko markę, nawet na forum BMW
ok - dlatego jest forum suzuki, audi itd. A klub bmw powinien skupiać fanów bmw - a nie przypadkowych posiadaczy czujących potrzeba popisania, pobawienia się, polansowania, szukających znajomych itd... bez urazy oczywiście. Dla mnie fan ktory kupił bmw troche przypadkowo, a nastepne jego auto to może audi albo corolla to nie fan bmw i tyle.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Łukasz a czy dlatego że też mi się zdarzało (lub zdarza) pisać nie o BMW i nie wokół BMW lub nawet zakładać temat nie o BMW, oznacza że tak ma być na fourm, że ja również nie zbaczam z drogi? Nie nie oznacza, notabene przypomnij mi o czym to pisałem nie z BMW? Oprócz oczywiście odpowiedzi na czyjś nie-BMW post lub topic?
BAUR, można być fanem BMW i fanem Jaguara itp. Ja jestem miłośnikiem tej marki ale widzę również inne i wołabym Audi Allroad od BMW X3, X5, e60 kombi itp... ale wolałbym e60 kombi od A6 kombi:)
Mylisz się Marcin, można być fanem BMW, ale z różnych i często obiektywnych przyczyn nie jeździć autem tej marki.
Hobby, konik, czy jak mu tam nie jest wartością nadrzędną. Przynajmniej tak mi sie wydaje w przypadku człowieka, który ma rodzinę, dziecko, np. kupno mieszkania, potrzebę posiadania ekonomicznego auta itp.
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-04-12, 15:12
skoro lecimy w marzenia, to ja wolałbym E39M5 - jakieś srebrne bądź czarne ... ewentualnie granatowe, bo ten dziwny niebieski jakoś mi nie pasi
Cytat:
Mylisz się Marcin, można być fanem BMW, ale z różnych i często obiektywnych przyczyn nie jeździć autem tej marki.
Hobby, konik, czy jak mu tam nie jest wartością nadrzędną. Przynajmniej tak mi sie wydaje w przypadku człowieka, który ma rodzinę, dziecko, np. kupno mieszkania, potrzebę posiadania ekonomicznego auta itp.
kiediś jeden koles na tym forum (któremu szary wiruje pył) napisał coś mądrego - zamiast narzekać zmień pracę na lepszą - dla chcącego nic trudnego - fan BMW nie musi przesiadywać na forum, ale musi (piszę o wewnętrznej potrzebie, a nie o zewnętrznym wyznaczniku) mieć BMW.... i zrobi wszystko by je mieć - nie chodzi o to by mieć je w każdym momencie (np. między sprzedażą jednego a zakupem drugiego ) ale o dążeniu do jego posiadania, które jest jednym z życiowych celów - na tym właśnie polega (m.in) bycie fanem marki BMW - takie jest moje zdanie - są oczywiście sytuacje ekstremalne, ale moje twierdzenie odnosi się do przeciętnej sytuacji przeciętnych ludzi - takich jak my
a ludzie, którzy z własnego wyboru rezygnują z możliwości jeżdżenia beemkami - nie są fanami BMW - choćby nawet darzyli te samochody sympatią