to nie mozliwe..chyba ze o czyms nie wiem - przeciez blok m30 jest z ''deka'' dluzszy
ups - zapomnialem ze kiedys bylo M30 2.5 litra - w takim razie jak najbardziej tak - pasuja do siebie, tylko ze kiedys czytalem ze krzywki w nie Motronicach i Motronicach sa inne...wiec nie pasuja - chyba ze zmienisz walek.
Go
Wysany: 2004-07-21, 09:12
sarna1 napisa/a:
to nie mozliwe..chyba ze o czyms nie wiem - przeciez blok m30 jest z ''deka'' dluzszy :)ups - zapomnialem ze kiedys bylo M30 2.5 litra - w takim razie jak najbardziej tak - pasuja do siebie, tylko ze kiedys czytalem ze krzywki w nie Motronicach i Motronicach sa inne...wiec nie pasuja - chyba ze zmienisz walek.
No własnie, też tak mi ktoś mówił, ale czy ktoś robił taka kombinację, że do 3.5 załozył głowicę od mniejszego motoru?
ale po co zakładać do 3,5 głowicę od 2,5? nie rozumiem? 2,5 montowane w e28 npo. było tylko i wyłącznie w m30 czyli w dużej szóstce... niemożliwe jest założenie głowicy z małej szóstki na blok od dużej szóstki... i odwrotnie...
2,5 w m30 miało bodajrze 150KM... 3,5 218KM
Go
Wysany: 2004-08-16, 08:15
Mowa o 2.5 M30...
Sprawdziłem praktycznie, można założyć głowicę np. 2.8 do 3.5 i odwrotnie, wszystko będzie pracować, ale nie do końca super. Różnica jest w wielkości dolotów i zaworów ssących... zawory można wymienić bez problemowo, ale z dolotami gorzej