BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] Przekładnia kierownicza...
Autor Wiadomo
Lukasz_MK 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Mar 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-03-21, 19:39   [e30] Przekładnia kierownicza...

Witam wszytkich,
na tym forum jestem nowy... Witam jeszcze raz wszystkich...

mam pytanko odnośnie przekładni kierowniczej ( e30 316i rok 90) jestem na etapie poszukiwań, ale musze wymienić... i znalazłem coś tu http://sklep.intercars.com.pl/ jest tam od 284 do 330zł regenerowana, czy się opłaca takie coś założyć, bo orginał nie w chodzi w grę ani używana... jeszcze się waham nad przekładnią kierowniczą z wspomaganiem (używka)... ale jeszcze w jednym sklepie proponował mi koleś nową, za 540zł, a regenerowaną 100zł tańszą...
Czy ktoś robił coś takiego... prosze o poradę... a i wymieniam bo mi stuka jak ruszam kierownicą gwałtownie, a jak jadę to mi "wali" na doś pofałdowanej nawieszchni...

i jeszcze jedno pytanie, będę robił jeszcze układ hamulcowy i mniej węcej wiem co chce ale ale za pytam przy okazji czy to dobry pomysł:
tarcze hamulcowe Brembo, klock hamulcowy Ferodo FDB660(110zł) lub TAR660(75zł), i szczęki hamulcowe Ferodo FSB 163.... i jaki płyn polecacie...

Pozdrawiam...

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2006-03-21, 19:51   Re: [e30] Przekładnia kierownicza...

Lukasz_MK napisa/a:

i jeszcze jedno pytanie, będę robił jeszcze układ hamulcowy i mniej węcej wiem co chce ale ale za pytam przy okazji czy to dobry pomysł:
tarcze hamulcowe Brembo, klock hamulcowy Ferodo FDB660(110zł) lub TAR660(75zł), i szczęki hamulcowe Ferodo FSB 163.... i jaki płyn polecacie...

Pozdrawiam...

Jeśli BREMBO to tylko oryginał, bo to co sprzedają w sklepach a w szczególności w NORAUTO to syf i podrobka, tzn. włoszczyzna na licencji BREMBO, która nie ma nic wspólnego z BREMBO poza napisem :mrgreen: , a promocja w NORAUTO jest pic na wode :mrgreen:

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-03-24, 20:39   

Co do magla to nie oglądaj się i bierz tą za 540!

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-03-25, 10:42   

Vindevil napisa/a:
Co do magla to nie oglądaj się i bierz tą za 540!

Łatwo powiedzieć. Ja jestem po zabiegu regeneracji magla. Znalazłem uszkodzony magiel ze zgietą prowadnica ale obudową w świetnym stanie. Z dwóch złożyłem jedna i chodzi jak marzene. U mnie powycireały sie plastikowe tulejki i też łomotało na wybojach.
Przy rozbieraniu trzeba było sie nieźle nameczyć żeby powykręcać te osmiokatne śruby. Trza było dorabiać klucze. Ale się udało i wszystko gra :D

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-03-25, 11:07   

No ja moją przekłądnie rozwaliłem niedawno, tzn. coś wyrosło z gleby, omineło miske nie wiem jakim sposobem i uderzyło w przekłądnie tak że aż kołyska sie zagieła i w przekładni wyłamało jedno mocowanie. Kupiłem za 100zł przekładnie używke z drażkami i końcówkami i jestem bardzo zadowolony, sama przekładnia jak i drążki w idealnym stanie. Kompletną przekładnie z pompą, zbiorniczkiem i całą resztą do m40 sprzedałem kiedyś za 250zł więc wolał bym szukać ze wspomą niż dawać 550zł :shock: :shock: :shock:

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Lukasz_MK 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Mar 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-03-25, 21:22   

witam... pytałem mechanika o taką przekładnie i mówił mi że regenerowana nic nie warta.... sypnie się po 30000km może po 40000km na naszych dziurach... ale dostałem wiadomość od jednego z forumowiczów że ma 100% sprawną używkę więc jak to nie wypali to bede szukał dalej używki bez albo z wspomaganiem... albo ostatecznie 540zł.... ale to będzie ostateczność... Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: