Czy mozna calkowicie wywalic odme - odlaczyc przewwod od przepustnicy a dziurke zaslepic ? Pekla mi wlansie ta rurka - auto buja niemilosiernir na woolnych obrotach - lapie lewe powietrze....a dostac uzywke a nawet nowke to strasznie ciezka sprawa....
ja tez mialem takiego problema z odma i wydaje mi sie ze nie jest dobrym pomyslem zaslepianie tych dziur a tak nawiasem to ja nie mialem problemu z kupieniem odmy w warszawie na narbutta dostalem bez problemu nowka oryginal jakies 34 zl chyba po wymianie auto juz mniej buja ale jednak nadal mam z tym problem
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-19, 00:04
Sarna mi się wydaje że silnik musi "oddychać" i on ma takie swoje odmy które własnie regulują wszystkie niedoskonałości w obiegu oleju. Wszędzie jest jakieś podciśnienie które czemuś słuzy. Więcej nie wiem na ten temat
Bron boze nie zaslepiaj odmy!!! Chodzi mi o wyjscie z dekla zostaw tam pusty kruciec lub daj zwykly waz w strone aswaltu. Natomiast w dolocie jak najbardziej mozesz zaslepi. Zaslepienie odmy moze doprowadzic do uszkodzenia silnika!!
wiem wiem = nic nie bedzie zaslepiane - poki co zrobilem inny waz ale dzisiaj mam juz dostac nowke
A krocca wychodzacego z deekla nie mozna zaslepic poniewaz zaden silnik nie jest w 100% szczelny - zawsze w pod pokrywa klawiatury zbiera sie jakies cisnienie i musi uciekac a podlaczona odma dodatkowo stwarza podcisnienie ktore wsysa opary oliwki do kolektora dolotowego i tam sie spala - takie zagranie eklologiczne. A jak sie zaaslepi wyjscie z pod pokrywy to na 100% jej uszczelka zarazz zazcznie puszczac. Takie sa moje przemyslenia - mam nadzieje ze sluszne
w takim razie jak zadziała rozwiązanie z odprowadzeniem odmy na ulicę w atmosferę, bez podciśnienia?
Moim zdaniem to odprowadzenie odmy na ulice a nie do dolotu, spowoduje ze bedzie trafiac za duzo lewego powietrza i silnik bedzie nierowno pracowal, to tak jakby odkrecic korek oleju albo wyjac bagnet, wtedy obroty zaczynaja plywac jak suckin' kot. Ja u siebie jak mi rurka od odmy sparciala to nie kupowalem oryginalnej tylko poszedlem do sklepu z art. gumowymi i dobralem rureczke. Pare zyli i pozamiatane
_________________ life's battles don't always goes to the stronger of faster man, but soon or late the man who wins is the man who thinks he can