BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z odpaleniem fury
Autor Wiadomo
casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-04-25, 18:41   problem z odpaleniem fury

witam. w trakcie jazdy zaswiecila mi sie kontrolka ABS...po zajechaniu do domu i zgaszeniu silnika gdy chcialem go ponownie odpalic to juz nie reagowal wogole. poprostu tak jakby sygnal nie szedl dalej i ani razu nie zakrecil...nic a nic...glucha cisza.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-04-25, 18:49   

albo padl akumlator albo masa z silnika uciekla :)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2006-04-25, 18:56   

ale wszystkie kontrolki sie swieca...a on nawet nie probuje zakrecic, nic...a przeciez nie padl by akmulator tak odrazu poprostu chyba...jest glucha cisza...zero reakcji...

a wiec teraz sprawdzilem i okzalao sie ze jednak zakrecil ale wlasciwie to nawet nie bylo pol raza zakrecenia....ledwie ledwie...sprawdzalem akumulator i jedna z klem byla troche luzna...ale nie wiem czy to mialoby jakis wplyw na to ze akumulator sie rozladowal....mozliwe ze ABS lub jakis urwany kabelek przy kole robi zwarcie i gubi prad...pozdro i prosze o jakies rady....

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-04-25, 22:57   

ABS nie dziala jesli napiecie spadnie ponizej jakiejs (nie pamietam dokladnie jakiej) wartosci, dlatego swiecila Ci sie kontrolka - pierwszy objaw rozladowanego akumulatora to wlasnie wylaczenie abs-u

MOD: 10,5V Bruniu dziesięć i pół wolta
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2006-04-25, 23:29   

witam ponownie...kolega podjechal pod maja furke swoim fiatem seicento i odpalilismy furke za pomoca kabli...kontrolka ABS znikla gdy byl podpiety kablami. gdy odlaczyl kable kontrolka ABS sie pojawila....druga sprawa....po odlaczeniu kabli i zgaszeniu mojej furki znow juz nie zagadala z akumulatora w moim statku...znow bylo tylko jedno zakrecenie i koniec...trzecia sprawa...czy to mozliwe ze po wlaczeniu swiatel przygasaja wszelkie podswietlenia przelacznikow? co ciekawe gdy statek ma 3000 obr/min swiatla swieca jasniej...o co tu chodzi?:))) czy jezeli bedzie rozwalony akumulator to takie rzeczy maga sie dziac? czy jest roznica jesli samochod pracuje na akumulatorze rozmawolnym i akumlatorze dobrym jesli jest wlaczony silnik?
Ostatnio zmieniony przez casus maximus 2006-04-25, 23:31, w caoci zmieniany 1 raz  

oxstyle 

Doczy: 16 Lut 2006
Skd: Wroclaw
Wysany: 2006-04-25, 23:31   

casus maximus napisa/a:
witam ponownie...kolega podjechal pod maja furke swoim fiatem seicento i odpalilismy furke za pomoca kabli...kontrolka ABS znikla gdy byl podpiety kablami. gdy odlaczyl kable kontrolka ABS sie pojawila....druga sprawa....po odlaczeniu kabli i zgaszeniu mojej furki znow juz nie zagadala z akumulatora w moim statku...znow bylo tylko jedno zakrecenie i koniec...trzecia sprawa...czy to mozliwe ze po wlaczeniu swiatel przygasaja wszelkie podswietlenia przelacznikow? co ciekawe gdy statek ma 3000 obr/min swiatla swieca jasniej...o co tu chodzi?:)))

Podlacz akumulator do prostownika :mrgreen:

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-04-26, 00:04   

podlaczaku pod prostownik i dobrze kleme przykrec. powinno pomoc

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-04-26, 06:08   

Albo po prostu skończyły się szczotki w alternatorze, miałem jakiś czas temu taką właśnie sytuację. Sprawdź miernikiem ładowanie, albo zobacz chociaż czy jak włączysz zapłon to czy świeci się kontrolka ładowania akumulatora, jeśli się nie świeci to stawiam na szczotki.

e36 318ti compact szrotex

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2006-04-26, 08:42   

czy to jest wymienna rzecz te szczotki? czy moze caly alternator trzeba wymienic? i czy to jest drogie?

luksiarz
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 11 Pa 2005
Skd: Gostyń>Krobia>Gogolewo
Wysany: 2006-04-26, 09:16   

casus maximus napisa/a:
czy to jest wymienna rzecz te szczotki? czy moze caly alternator trzeba wymienic? i czy to jest drogie?

Same szczotki ,to jest tanie :)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2006-04-26, 09:18   

ale jest jeszcze cos takiego w latrnatorze jak regulator, to juz moze nie byc tanie...pozdro...

[ Dodano: Sro Kwi 26, 2006 8:27 pm ]
przyczyna byly szczotki, regulator w alternatorze....ladowanie juz jest i jak narazie czekam na nastepna niespodzianke :lol:

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-04-26, 21:32   

Ja u siebie wymontowałem alternator i zawiozłem do elektryka, na miejscu wymienił szczotki i sprawdził czy regulator jest OK, zapłaciłem 20zł i straciłem w sumie może z póltora godziny czasu łącznie z demontażem i montażem alternatora.

e36 318ti compact szrotex

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: