BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Szybkie pytanie o olej do silnika
Autor Wiadomo
Piotreek E-30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Wrz 2005
Skd: Ełk
Wysany: 2006-04-15, 14:22   Szybkie pytanie o olej do silnika

Witam wiem że o olejach było już dużo, dlatego prosze o szybką odpowiedz bez zbędnych komentarzy. Mam silnik 1.8 benz m10 gaźnik 85r. Jezdziłem na oleju LOTOS 15w40 wiem że to syf, zmieniałem go za to częściej co jakieś 7tyś km. Oczywiście olej mineralny. Teraz jak jest ciepło silnik strasznie głośno chodzi, olej jest bardzo rzadki jakby słabe smarowanie jakieś było czy coś. Pytanie moje jaki wlać inny olej aby był troche gęściejszy, jakie powinien mieć oznaczenie? Jak było zimno olej był gęsty wszystko chodziło cichutko i ładniutko teraz jak olej rzadki to nie zaciekawie. Kiedyś miałem wlany jakiś inny olej niż lotos też cichutko pracował.Nie piszcie że to może być spowodowane czymś innym ten hałas, narazie zmienie olej bo już i tak musze i sie wtedy zobaczy czy pomogło.Silnik raczej w dobrej kondycji sprężanie wszędzie 11,5-12

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-04-15, 16:04   olej

..........No to szybka odpowiedź , wlej mineralny 20W/50, firma obojętna.i bedziesz mial znacznie bardziej "gęsty" olej............PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

amw 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 25 Mar 2006
Skd: lubuskie
Wysany: 2006-04-16, 16:25   

Witam.
Z własnego doświadczenia proponuję VALVOLINE MaxLife. Jest to olej do silników o przebiegu powyżej 100 000 km. W każdym razie, w moim BMW E-30 325e rocznik 86 sprawdza się rewelacyjnie.
Pozdrawiam.

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-04-16, 19:00   

no ja o valvoline juz pisalem sporo i naprawde pomaga, mojej matki zlom kadett, ktory wczesniej jezdzil na scierwach typu lotos i olej z biedronki odzyl niesamowicie polecam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: