BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E12 w Classic Auto
Autor Wiadomo
Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-04-28, 16:49   E12 w Classic Auto

Polecam nowy numer http://www.classicauto.pl/

Jest o pięknym E12 z silnikiem 2.8, nawiasem mówiąc przed chwilą widziałem to auto, rozmawiałem z właścicielem,siedziałem w tym aucie :D
Jest piękna :idea:

od 29 kwietnia w kioskach(wybranych niestety, bo maja problemy z dystrybucją)

Maciek e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-04-29, 13:54   

Nie daleko mnie mieszka starszy pan, ktory posiada BMWe21 315 z 1983r auto jest w niesamowicie doskonałym stanie, a co najwazniejsze orginalnym; z tego co mi mówił to beemka praktycznie nie widziała zimy, a tym bardziej soli; nie miała zadnych napraw blacharsko lakierniczych i jest regularnie konserwowana valvoline, a po myciu facet robi kilka kilometrów, żeby osuszyć autko z wilgoci oczywiście jest garazowane, a wszystkie cześci są orginalne, wszystko tapicerka lakier jest idealny i moim zdaniem nie odbiega w niczym od zabytkowych beemek stojących w salonach w Niemczech.. fajnie, że są ludzie, dla krórych stare auto nie jest postrzegane jako złom tylko dbają o swoje cacko; też kiedyś miałem pare e21, ale żadna nie była taka jak beemka tego pana chociaż dbałem o nie jak najbardziej

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-04-30, 09:03   

Widziałen ten numer

Łukasz tam są dwie e12-stki :wink: 518 i 528 :wink:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-05-01, 18:20   

było - http://www.forum.beemka-k...pic.php?t=13817 - ale dobrze że przypomniałeś !

Łukasz - to nie jest artykuł o e12 528i tylko artykuł o e12 ogólnie, z porównaniem najsłabszego i najmocniejszego modelu (oprócz 535i pod koniec produkcji). Oba auta są pięknie zachowane - obydwoma jeżdziłem podczas tej sesji fotograficznej i byłem, jestem pod dużym wrażeniem ! Opisywana 518stką zrobiłem ponad 1000km i nie chciało mi się żeganać z tym autem ! Polecam artykuł, polecam CLASSIC AUTO - najlepszy magazyn o prawdziwych samochodach :idea:

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-05-05, 12:22   

Szkoda tylko, ze znowu w artykul wkradl sie błąd. Na stronie 31 wspomina sie o silniku M20B20 zasilanym wtryskiem Bosch K-Jet, ktory niejako mial trafic do E21. Przeciez w E21 M20B20 nigdy nie mialo wtrysku, od poczatku byl to silnik na gazniku. Jedynym M20 w E21 na wtsysku byl 323i zasilany M20B23 o mocy 143KM.

Z tego co wiem to M20B20 w E12 tez nie mial wtrsyku tylko gaznik i moc 122KM. Skad w CA wzial sie ten wtrysk i moc (135KM??????) nie wiem.

Poza ta drobmnostka gazeta jest super, prenumeruje ja i jestem zadowolony.

PZDR

P.S. Baur fajna masz mine za kierownica 528i w poslizgu, chyba c sie podobalo driftowanie klasykiem :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: