Wysłany: 2006-05-31, 22:30 Zapowietrza się jak jest mało paliwa.(e30 320)
Witam mam problem z pompa paliwa gdy czasem jest mało paliwka to potrafi się zapowietrzyć(np. po ostrym zakręcie)
wtedy muszę zdejmować dekielek pod siedzeniem i odkręcać jeden z węży i zassać waszke by pozbyć się paliwa, z tego co zaobserwowałem powietrze dziwnym sposobem dostaje się do tego siteczka przy pompie i wtedy pompa nie może zassać paliwa, nawet gdy się doleje kilka litrów. Wymieniłem już jedną pompe gdyż myślałem że to wina właśnie jej ale tu coś nie tak z tym sitkiem bo bez sitka nie zapowietrza się. Muszę przyznać że jest to dość uciążliwe bo bez moich interwencji samochód nie odpala. Jedyny mój pomysł to uwalone sitko i chętnie bym to zdemontował ale obawiam się o pompe. Jak ktoś ma jakąś koncepcje będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdro
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-01, 00:02
wymienić sitko, albo jeśli sie da, to je przeczyścić
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2006-06-01, 05:51
a nie grzebałeś coś przy prawym tylnym nadkolu?
ja tak ostatnio miałem... obok wlewu paliwa jest odstojnik par paliwa i przy montażu zagiął mi się przewód,w zbiorniku tworzyło mi się podciśnienie...