Witka w mojej galeryjce są fotki, a na nich widać że kółka mam z przodu 195/60R15 a tył 195/55R15. Tył siedzi. niby mam komplet sprężyn JAMEX , pewnie 40/40.. ale tył się uklepał po maksie, nie wiem jak przód.
Czy ma ktoś pożyczyć kpl oryginalnych tylnych sprężyn, żebym zobaczył, czy są ok, ew. je dokupił? nie wiem co zroibć.
Niestety mam garaż taki że zjeżdżam w dół i walę podwoziem, tłumikiem, katalizatorem , progiem... szkoda mi samochodu... pozatym nie podoba mi się jak opona wchodzi w błotnik. Lubię maksymalnie na styk, głębiej to dla mnie ponton, a idelanie to ok 1-2cm szparki... heheh no taki mam spaczony gust.;)
Kocie, jesli termin Cie nie goni zaden, to w ciagu 2 tygodni wyciagam swoje sprezyny, wiec tyl bede mogl CI na probe pozyczyc jeslibys chcial. Do Minska niemasz daleko
PS.
Własnie obejzalem fotki Baura, na Twoim miejscu oposcilbym lekko przod i bedzie ok.
Ale to rzecz gustu i przyzwyczajenia...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Na razie dzięki, dzisiaj jadę do Jakuba316 i mi pożycza. Chociaż jestem przekonany że na zwykłych będzie ciężarówka, ale wtedy będę wiedział jakie kupić lub co dalej działać.
Nie chcę za bardzo kombinować - finanse - a tylne sprężyny mam już śmiecie, no i ten garaż...
Na razie dzięki, dzisiaj jadę do Jakuba316 i mi pożycza. Chociaż jestem przekonany że na zwykłych będzie ciężarówka, ale wtedy będę wiedział jakie kupić lub co dalej działać.
Nie chcę za bardzo kombinować - finanse - a tylne sprężyny mam już śmiecie, no i ten garaż...
Ciężarówka dla mnie to jak stoisz pół metra od smaochodu i możesz podziwiać bieżnik na górz eopony, a u Ciebie chyba tak nie jest, bo kucaliśmy
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 10:11 pm ]
A więc tak:
Na tych klapniętych sprężynach od podłogi do szczytu błotnika 58cm, na zwykłych 64,5cm i stoi jak trakator. Z tego wniosek że chyba Jamex - 40mm będzie idealny.