Witam, przeszukalem forum ale takiego tematu nie udalo mi sie wygrzebac a mianowicie oprocz normalnego zamykania kluczykiem w mojej e34 po przekreceniu kluczyka w zamku troszke dalej nastepuje ryglowanie drzwi tak ze nie da sie ich otworzyc z wnetrza samochodu i wlasnie jedne z drzwi a mianowicie prawe tylne mi sie tak zaryglowaly i nie moge ich otworzyc ani z zewnatrz ani z wewnatrz a zdjac tapicerki przy zamknietych drzwiach tez sie nie da Macie moze jakis pomysl jak dobrac sie do wnetrza tych drzwi wspomne jeszcze ze prad tam dochodzi bo przy otwieraniu widac ze rusza sie wsytajacy "kruciec" do otwierania z wnetrza. Probowalem tez wyciagnac go na sile z wnetrza auta ale rekami jest to nie mozliwe. Jesli macie jakies sugestie pomysly to bede bardzo wdzieczny
Ostatnio zmieniony przez speed 2006-05-26, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
no jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to wypalic dziure z zewnatrz i dostac sie do nich ZART. Musisz sciagnac tapicerke inaczej bedziesz tak jezdzil bo mogly sie kabelki gdzies poluzowac nie miec styku albo moze masz jakies bezpieczniki dodatkowe np. do kazdych drzwi przy centralce i moze padl 1 bezpiecznik. Nie wiem bo nie mam takiego patentu to tylko domysly
Wysłany: 2006-05-03, 21:39
Jeżeli nie możesz wyciągnąc kołka z tylnych drzwi na siłe to :cenzura: blada zjarałeś właśnie siłownik centralnego w tych drzwiach za nic tego nie otworzysz bo jakby to ująć siłownik się "zatopił tzn. skleił" podczas zwarcia, masz gdzieś coś napieprzone w instalacji stawiam na centralkę w której styk za długo przytrzymnał podczas gdy zamykałes z klucza...
Moja rada zasuwaj do elektryka bo pokleją się wszystkie zamki i bedziesz jak ja stał i płakał gdy wciśniesz zadowolony pilota samochodzik piknie i żaden kołek się nie podniesie...
Nie pomoże już wtedy nic jak tylko zdejmowanie tapicery wypinanie siłowników i szukanie nowych oraz szukanie usterki i przyczyn zwarcia...
pozdro Maras
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Wysłany: 2006-05-26, 21:36
Hej, wreszcie sie zebralem za rozebranie tapicerki przy drzwiach zamknietych co wcale latwe nie bylo i troszke czasu mi zajelo by nie zniszczyc jej bardzo Jak juz dostalem sie do silownika znalazlem dwie sruby mocujace go do drzwi (sa schowane od wew drzwi, dwie malutkie sruby na klucz numer 6) po ich odkreceniu i wyjeciu silownika drzwi sie otwarly. Silownik na pierwszy rzut oka nie rozbieralny udalo mi sie rozebrac a w srodku znalazlem dwa siliczki elektryczne jeden do uruchamiania silownika a drugi do uruchamiania rygla i ten wlasnie drugi byl zatarty - drzwi byly w pozycji "zaryglowane". Silnik od ryglowania zostal wyeksmitowany poza samochod a reszta nasmarowana i poskladana a teraz dziala wysmienicie. Wszystkim osobom ktore w takiej sytlacji grzebia drutem w drzwiach zycze powodzenia Najtrudnijsze jest zdjecie tapicerki jesli to Wam sie uda to juz jestescie w domu potem tylko znalezc sruby mocujace silownik i go wykrecic a po jego wykreceniu mozna juz drzwi otwierac i zamykac recznie 8)
To tyle z moich doswiadczen z silownikiem do centralnego zamka i ryglowania drzwi mam nadzieje ze komus sie to przyda co tu naskrobalem
Wysłany: 2006-05-27, 12:45
eeeh..chyba ja mam cos podobnego ale nie chce mi sie brudzic raczek aby to naprawic. mam 4 furtki i z pilota wszystko sie zamyka ale przy otwieraniu jeden rygielek zostaje i niestety musze go reka otwierac ze srodka zeby kogos wpuscic.po wyjsciu z auta jest wszystko ok czyli zamyka sie normalnie.
tez mam tam grzebnac tak jak speed ? czy wystarczy jakas inna magiczna sztuczka? ooooj leniem jestem na maxa
Wyobraź sobie Jacku , że mam identyczny problem jak Ty . Niestety wrodzone lenistwo ( jak również niecheć do rozbierania tapicerki ) powstrzymują mnie przed naprawą. Ten objaw to nic innego jak troche "zapieczone" cięgna .Rozebrac , posmarowac , czy tez popsikac jakims tam WD czy innym srodkiem i po sprawie.To ze Ci się zamyka swiadczy ,o tym ,ze elektrycznie jest OK........Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Wysłany: 2006-05-27, 21:05
u mnie henry o dziwo przed zima nie dzialalo,w zime dzialalo i teraz znowu nie dziala
najgorzej jest jak deszcz pada to laska musi stac na deszczu az wsiade do bety i otworze jej od srodka