Wysłany: 2006-05-28, 20:28 Wkręty plastikowe (???) przytrzymujące osłone pod kierownicą
Witam, nie wiem za bardzo jak pytać bo nie wiem jak to się nazywa.
Chodzi o te wkrety jak w temacie, wciska się je i przekręca o 90stopni aby trzymały - jak to się wogóle nazywa, gdzie to można kupić?
Ile ich wogóle powinno przytrzymywać tą plastikową osłone pod kierownicą bo kilku mi brakuje i opada mi czasem na nogi - nie moge zdjąć nogi z gazu, hamowac !
Wysłany: 2006-05-28, 22:07
Kurde ja też mam z tym problem... po prostu są już wyrobione gniazda. Ale myślę, że pójdę do castoramy i znajdę jakieś krótkie, odpowiednio grube oczywiście czarne blachowkręty i po sprawie... srubokręt na wyposarzeniu samochodu więc nie ma źle...;)
No wlasnie ja tez mam chyba wyrobione gniazda i dlatego gubie te wtyki - a potem mi opada na nogi co moze byc bardzo niebezpieczne.
Dlatego prosilem zeby mi ktos napisal ile sztuk powinno przytrzymywac ta oslone.
Od przodu sa chyba 3 lub 4 (zaraz pod zegarami) ale ile od spodu ? bo ja wkladam tylko jeden (wciskany w oslone kolumny kierownicy - wlasnie w to wyrobione gniazdo - wypada). nie powinno byc zadnego w okolicach pedalow ?
Od przodu jak dobrze pamietam sa 4 sztuki i 1 od spodu wkrecana w oslone kolumny, ale ta od spodu jest inna duzo wieksza (cos podobnego jak zapinki w oslonie reflektora). A jak Ci spada na pedaly to znaczy ze masz to zle zalozone, najpierw wsuwasz koniec tej oslony w wyciecia kolo pedalow a potem przykrecasz, w ten sposob nawet jak wypadna srubki to Ci najwyzej na kolana opadnie. Obejrzyj dokladnie ta oslone i miejsce nad pedalami to bedziesz wiedzial o co chodzi.
zgadza się 3 sztuki + 1 sztuka na kolumne . Koszty śmieszne mniej jak 5żł za kpl w BMW.
Ciekawostka:
Bardzo wiele e30tek po otwarciu drzwi kierowcy ma szparę między deską rozdzielczą a tą osłoną. Jak napisałe Bruner nad pedałami a dokładniej po lewej od sprzęgła są 3 blaszki i między nie musisz wsunąć osłonę najpierw.
Wysłany: 2006-05-29, 14:45
Marcin napisał/a:
Vindevil napisał/a:
Najprościej to przywitać jakiś szrot, bo orginały to tylko w ASO. A nazywają się ---- uchwyty ( chyba)
Buhahahahhahaaa na szrot W ASO te elementy kosztua pewnie po 1pln Warto w ogole isc na szrot????????????
Zważ na to że szroty są po całej polsce i w każdej miejscowości, a ASO w wybranych miastach, więc jak miałbym jechać po to gdzieś 40 km. to musiałbym się zdrowo puknąć w łeb!!!!
A tak poza tym to też nieźle na śrubki się skręca, tyle że na uchwyty się szybciej zdejmuję i pytanie było właśnie o takowe.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-29, 15:18
dobra Panowie - nie ważne gdzie się to kupi - ważne, że można i że można tanio