BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wkręty plastikowe (???) przytrzymujące osłone pod kierownicą
Autor Wiadomość
marioosz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-05-28, 20:28   Wkręty plastikowe (???) przytrzymujące osłone pod kierownicą

Witam, nie wiem za bardzo jak pytać bo nie wiem jak to się nazywa.
Chodzi o te wkrety jak w temacie, wciska się je i przekręca o 90stopni aby trzymały - jak to się wogóle nazywa, gdzie to można kupić?
Ile ich wogóle powinno przytrzymywać tą plastikową osłone pod kierownicą bo kilku mi brakuje i opada mi czasem na nogi - nie moge zdjąć nogi z gazu, hamowac !! !

Vindevil 
Syn motopompy!

Wysłany: 2006-05-28, 20:33   

Najprościej to przywitać jakiś szrot, bo orginały to tylko w ASO. A nazywają się ---- uchwyty ( chyba)

nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2006-05-28, 20:44   

zajrzyj najpierw do zwykłego motoryzacyjnego
u mnie w prawie każdym takie elementy dostaniesz
ewentualnie bez nacięcia na 5groszy :D lub śrubokręt :wink:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysłany: 2006-05-28, 21:17   

Vindevil napisał/a:
Najprościej to przywitać jakiś szrot, bo orginały to tylko w ASO. A nazywają się ---- uchwyty ( chyba)

Buhahahahhahaaa na szrot :lol: :lol: :lol: W ASO te elementy kosztua pewnie po 1pln :lol: :lol: :lol: Warto w ogole isc na szrot????????????

Mauser 

Wysłany: 2006-05-28, 22:07   

Kurde ja też mam z tym problem... po prostu są już wyrobione gniazda. Ale myślę, że pójdę do castoramy i znajdę jakieś krótkie, odpowiednio grube oczywiście czarne blachowkręty i po sprawie... srubokręt na wyposarzeniu samochodu więc nie ma źle...;)

marioosz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-05-28, 22:39   

No wlasnie ja tez mam chyba wyrobione gniazda i dlatego gubie te wtyki - a potem mi opada na nogi co moze byc bardzo niebezpieczne.

Dlatego prosilem zeby mi ktos napisal ile sztuk powinno przytrzymywac ta oslone.
Od przodu sa chyba 3 lub 4 (zaraz pod zegarami) ale ile od spodu ?? ? bo ja wkladam tylko jeden (wciskany w oslone kolumny kierownicy - wlasnie w to wyrobione gniazdo - wypada). nie powinno byc zadnego w okolicach pedalow ?? ?

Bruner 

Wysłany: 2006-05-28, 22:46   

Od przodu jak dobrze pamietam sa 4 sztuki i 1 od spodu wkrecana w oslone kolumny, ale ta od spodu jest inna duzo wieksza (cos podobnego jak zapinki w oslonie reflektora). A jak Ci spada na pedaly to znaczy ze masz to zle zalozone, najpierw wsuwasz koniec tej oslony w wyciecia kolo pedalow a potem przykrecasz, w ten sposob nawet jak wypadna srubki to Ci najwyzej na kolana opadnie. Obejrzyj dokladnie ta oslone i miejsce nad pedalami to bedziesz wiedzial o co chodzi.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Adi 
urzędas

Wysłany: 2006-05-28, 22:52   

od przodu są na 100% 3 sztuki i jedna jest tak ak pisze Bruner wkręcana w osłone kolumny - ściągałem to dziś

KotSylwester 

Wysłany: 2006-05-29, 06:21   

zgadza się 3 sztuki + 1 sztuka na kolumne . Koszty śmieszne mniej jak 5żł za kpl w BMW.

Ciekawostka:

Bardzo wiele e30tek po otwarciu drzwi kierowcy ma szparę między deską rozdzielczą a tą osłoną. Jak napisałe Bruner nad pedałami a dokładniej po lewej od sprzęgła są 3 blaszki i między nie musisz wsunąć osłonę najpierw.

Vindevil 
Syn motopompy!

Wysłany: 2006-05-29, 14:45   

Marcin napisał/a:
Vindevil napisał/a:

Buhahahahhahaaa na szrot :lol: :lol: :lol: W ASO te elementy kosztua pewnie po 1pln :lol: :lol: :lol: Warto w ogole isc na szrot????????????

Zważ na to że szroty są po całej polsce i w każdej miejscowości, a ASO w wybranych miastach, więc jak miałbym jechać po to gdzieś 40 km. to musiałbym się zdrowo puknąć w łeb!!!!
A tak poza tym to też nieźle na śrubki się skręca, tyle że na uchwyty się szybciej zdejmuję i pytanie było właśnie o takowe.

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-29, 15:18   

dobra Panowie - nie ważne gdzie się to kupi - ważne, że można i że można tanio

EOT

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi