BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pogootwie Energetyczne spartoliło, co zrobić?
Autor Wiadomo
KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-30, 09:30   Pogootwie Energetyczne spartoliło, co zrobić?

Witka,

Przedwczoraj, ak zwykle po wichurze, u mnie w Józefowie nastąpiło uszkodzenie sieci. Jedna z faz wysiadła. Wczoraj fachowcy z pogotowia energetycznego dorobili uszy temu co się dorabia. Puścili fazę na zero.

Efektem tego jest:

Nie działa urządzenie wielofunkcyjne HP- poszel dym i śmierdzi.
Nie działa zasilacz od telefonyu stacjonarnego
Nie działa Nokia wpięta w ładowarkę i śmierdzi
Nie działa Pralka
Nie działa aktywny Subwoofer
Nie działa jeden TV 21" a drugi zwariował i się wyłąćza po minucie.
Nie działa dekoder
Nie działa sprzęt dekodujący TV SAT Wireless.
Nie działa komp stacjonarny.

Jest przepis że elelktrownia zwraca za naprawę, czy macie jakiś pomysł jak to załatwić? Nokii nie naprawię na pewno, a w kompie jak się coś sapliło typu płyta głóna, to nie bede kupował takiej samej tylko nowszą.. A co z subwooferem? To nie jest elelment plastikowego kina domowego, tylko sprżęt wysokiej klasy, a jak się uszkodził głóśnik, chociaż działa ale nie tak jak powinien??

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-05-30, 11:19   

Na pewno działają zgodnie z jakaś ustawą (dokumentem prawnym). I na pewno w niej są zawarte odpowiedzi na Twoje pytania, ale nie znam nazwy tego dokumentu. Poszperaj w internecie ;)

KUKI 

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-05-30, 11:23   

mozesz donich zgłośic ten fakt ale koniecznie pisemnie alby miec potwierdzenie na pismie a tak poza tym napewno bedą chcieli opini rzeczoznawcy ze faktycznie uszkodzenie wystąpiło po przez spiecie które spowodowali ich fachowcy. a rzeczoznawce musisz na swój koszt powołac i wrazie zwrotu ich obciążysz kosztami . bo raczej sami sie nie przyznają

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-05-30, 13:08   

nie wiem co jak sie robi żeby od nich dostac odszkodowanie ... ale wiem ze cos spaprali u mojego kolegi w domku jednorodzinnym ... dostał wysokie odszkodowanie ... padła mu pralka, tv, wieża, komputer ..... musisz do nich isc czym predzej

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-30, 13:30   

A więc tak.

Napisałem pisemko do nich i wezwałem ich człowieka.
Komisja przychodzi jutro. Dzisaj kompy zawiozłem do serwisu na sprawdzenie. Ale ponieważ będzie komisja to wracają.

Ciekawe jak podejdą do sprawy kompów, o resztę chyba się nie martwię. Czy zgodzą się na całego, czy zdecydują o opiniowaniu serwisu jakiegoś.

[ Dodano: Wto Maj 30, 2006 1:32 pm ]
Mam prośbę jak czegoś nie wiecie na pewno to piszcie: wydaję mi się chyba, inaczej możecie wprowadzić w błąd i kogoś zestresować:

Kukui napisał
Cytat:
a tak poza tym napewno bedą chcieli opini rzeczoznawcy (...) rzeczoznawce musisz na swój koszt powołac i wrazie zwrotu ich obciążysz kosztami

Kimbek 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Molde/Świdnik
Wysany: 2006-05-30, 17:36   

Witam
Pracuje w firmie elektrycznej i kiedyś też mieliśmy taki przypadek przy odcinaniu przyłącza napowietrznego. odcięcie w pierwszej kolejności zera spowodowało spalenie się w kamienicy paru telewizorów, magnetowidu i coś tam jeszcze.
Firma pokrywała reperacje wszystkich sprzętów, to znaczy kierownik zebrał wszystko zepsute, i oddał naprawione, tyle że nasza firma to prywatna pracująca na zlecenie zakładu energetycznego.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: