Przeglądam oferty na eBay.pl, Allegro.pl i Trader.pl i widze, że jest sporo nowych M3 E30. Ceny są zabójcze - ok. 30-50 (a i za 60 tys.widziałem)... Za te pieniadze można kupić nowego Focusa, Astre, Golfa czy Corolle. A nawet M3 w budzie E36, ale z drugiej strony na Zachodzie bywają jeszcze droższe. Widziałem M3 E30 w USA po 20-25 tys. USD. Jak zobaczyłem te ceny, to nie mogłem uwierzyć, za te pieniądze w USA jest nowy 350 Z, S2000
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-06-06, 00:26
nie wiem czy sobie zartujesz czy nie ///BMWAndDriver ? 8)
chyba nie siedzisz tyle czasu w klimacie beemek zeby zadawac takie glupie pytanie. e36 zeby nawet byla emka zawsze bedzie tylko zwykla e36 bez wdzieku zewnetrznego i tak samo z innym parchami w stylu jakis fordzic fokusik dla kujona, lamusa itd.
E30 M3 to auto z dusza porownywalne do ELEONORE z filmu 60 SEKUND.chyba wiecej nie musze pisac. wszyscy napewno wiedza o co chodzi.
takie emki e30 juz tylko beda coraz drozsze i nigdy nie straca na wartosci a te twoje przyklady o astry,golfy,focusy itd to po pol roku straca juz min 20-30 % swojej wartosci.
hehehe ale zes mnie ///BMWAndDriver rozbudzil smiechem i tym tematem
Z całym szacunkiem dla M3 E30 (sam mam E30, tylko żę Diesla), autko ładne, klasyczne, ale E36 wydaje mi się lepsze (nowocześniejsze, większe z mocniejszym silnikiem). Przecież motoryzacja poszła do przodu i E36 jest nowoczesniejsze, lepiej wyposazone, bezpieczniejsze, ma lepsze silniki...
Golf, Astra i Focus to bardzo dobre auta (w swojej klasie). I przede wszystkim nowe!
Oczywiście porównywanie M3 do tego typu samochodów jest nienajlepsze, ale chodziło mi o to że za ok 20-letnie auto można mieć całkiem niezłe nowe....:)
M3 E30 jest moim marzeniem, ale liczyłem na trochę niższe ceny
Jak odłożę trochę kasy to pomyśle - na początek - o M3 E36 Skoro jest tańsze...
Nawiasem mówiąc na ulicach nie widziałem w Polsce M3 E30, a M3 E36 i jeszcze wiecej pięknych M3 E46, jeździ sporo.
Z M3 E30 to troche jak z M1 - widziałem w Niemczech M1-ki w cenie kilku nowych Porsche 911.
_________________ Pzdr., E30.owner@interia.pl SPRZEDAM: Działka pod Warszawą, 1500 m.kw. Pasek (Klembów) - 67.500 zł BMW 324 D '88 E30 -5750 zł
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-06-06, 01:10
Nie o to chodzi że coś jest bezpieczniejsze, szybsze itd. A to że auto nie jest nowe jest zaletą bo jest inne niż wszystkie obecnie produkowane jajka w maśle. Sam widzisz ... Liczy się historia i wpływ auta na przebieg tej historii ... a E30 znacząco na nią wpłyneło. M3 w budzie E30 to auto jedyne w swoim rodzaju, na którego widok prawdziwy fan śmiegiełek przysłowiowo robi w gacie i to jest normalna reakcja. 8) Poza tym tu nawet nie ma o czym rozmawiać.
I to co podales to sa ściemy moim zdaniem ... te beemki na zdjeciach w ogłoszeniach ...
Wysany: 2006-06-06, 01:29
ford T, to przy wszystkich tych autach, kt óre zostały tu wymienione, to ruina, więc nic nie poinien kosztować, a nawet dobrze zachowany egzemplarz powinien być o wiele tańszy od fokusa, bo jest mniej nowoczesny i więcej pali, a w ogóle to jest mniej wygodny i się nie umywa.... tylko dobrze zachowanych fordów T jest nieco mniej - to samo tyczy się M3E30 - prawie każdy (beemiarz) chciałby mieć takie auto i dlatego jest to auto kultowe - od tego zaczęła się historia M3
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-06-06, 08:26
///BMWAndDriver zupełnie pomieszałeś wszystko - to tak jakby porównywać stare rarytaśne ferrari dino z jakąś masówką w stylu 360, które może sobie kupić byle rusek, zeby zadawać szyku na moskiewskich dyskotekach...
menello fajne to porównanie z Eleonor
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
piszcie co chcecie ale i tak bym wolal jezdzic M3 e36 tym mocniejszym ( 326KM) niz M3 e30... chociaz tez uwazam ze M3 e30 jest bardziej kultowe i tez chcialbym je miec ale wlasnie raczej tylko z checi posiadania...
[ Dodano: Sro Cze 07, 2006 12:20 am ]
cos w tych aukcjach jest pomotane....
przebiegi sa 34otys km i 380 tys km.... poza tym pojemnosc 3000 cm3 i moc 252km 220km... niby taki znawca ten handlarz a cos pomotal....
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-06-07, 00:21
jakub, twoje zdanie podzieli chyba kazdy posiadacz e36 wiec sorry ale wy chyba nie wiecie w czym jest kwintesencja smaku 8)
e36 m3 to juz jest takie bardziej bananowe autko a E30 M3 to chiquita w bananach
e36 to na pewno fajne autko do pojeżdżenia, choć słyszałem, że w Łodzi jest jedno e30, które rozwali wszystkie e36 z emkami włącznie
tyle, że e36 nie ma tego klimatu co e30 - to poprostu inna bajka
e36 to auto do wściekania się, a e30 to kult - takiego auta nawet szkoda zarzynać, bo to już barbarzyństwo (mam na myśli emki)
e36 M3 to już inna epoka, jak dla mnie zwykłe e36 z mocniejszym silnikiem, E30 M3 to jest historia, jak bym miał do wyboru wszyskie modele M3 wybrał bym właśnie e30.
Przeglądam oferty na eBay.pl, Allegro.pl i Trader.pl i widze, że jest sporo nowych M3 E30. Ceny są zabójcze - ok. 30-50 (a i za 60 tys.widziałem)... Za te pieniadze można kupić nowego Focusa, Astre, Golfa czy Corolle. A nawet M3 w budzie E36, ale z drugiej strony na Zachodzie bywają jeszcze droższe. Widziałem M3 E30 w USA po 20-25 tys. USD. Jak zobaczyłem te ceny, to nie mogłem uwierzyć, za te pieniądze w USA jest nowy 350 Z, S2000
Na Traderze są M3 E36 po 31-32, do 45 tys. zł czyli taniej niż E30
Jest jedna E36 M3 za 26 300 !
Ciekawi mnie dlaczego E30 M3 mają tak wyoskie ceny ?
Za granicą to wiadomo - snoby to kupują, kolekcjonerzy, itd...
Zastanów się nastepnym razem jesli coś napiszesz.
Wiesz czemu sa takie drogie bo wachacze końcówki układ hamulcowy układ kierowniczy rozkład masy 50/50 to wszystko zostało zbudowane z myślą o wygrywaniu (na torze) w połowie lat 80' i poczatku 90' sam osobiście widziałem jak M3 E30 objeżdża na torze M3 E36 nie mówiąc o takich śmiałkach jak Calibra turbo 250KM (Tor Kielce) oczywiście wszystko prywatnie samochody seryjne wynajęty tor itp. Więc nie porównuj następnym razem tego samochodu do S2000 Golfów itp. a jeżeli jesteś fanem 1/4 to ten samochód spewnością nie jest dla ciebie bo został stworzony do pokonywania jak najszybciej zakretów, a nie prostych.
już nie mówiąc o tym że każdy kto choć troche zetknął się ze sportem chce być posiadaczem tego samochodu M3 E30 to juz jest Legenda która z wiekiem 16lat na karku bez problemu objedzie wypucowaną homoseksualną S2000
VinCent318iS - dobrze powiedziane ... moze e30 tak bardzo m isie nie podobają to jednak marze o takim aucie ze wzgledu na to jak to jezdzi ... a jezdzi to piekielnie ...