Mam problem z pompa paliwa, otoz po 15-20 minutach jazdy spod tylu samochodu zaczyna sie wydobywac wycie.. jak wylacze i wlacze od razu motor to jest cicho ale po kilku minutach halas wraca.. Czy moja pompa sie juz poddaje czy to cos innego?? gdzie w touringu jest pompa? dostane sie od gory czy trzeba wyciagac bak?
Zapomnialem dodac ze czasem wariuje mi wskaznik paliwa.. Aha E30 nie wszystkie maja tak samo pompy..
_________________ ZIP SKŁAD
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-09-01, 14:49 pompa....
ja też mam w baku - pod tylną kanapą, pod klapką na 4 śruby - ta po prawej stronie.
jak wyje, to może siadać, albo masz nieoryginalną - np. większą, możesz też mieć przypchany, lub przebity (nad taflą paliwa) przewód paliwowy i pompa nie dostaje tyle paliwa co potrzeba i popmuje bombelki powietrza - jeśli to to, to działaj, bo spaliz pompę (o ile masz w baku)
Frycek pociesz się tym że pompa ci już się kończy najprawdopodbniej
Jak się jezdzi na gazie to warto by było od czasu do czasu przejechać się na benzynie
schyl się pod samochód i posłuchaj z kąd ci się wydobywa ten odgłos, ja proponuje klęknąć przy tylnich prawych drzwiach.Jeżeli było by cos przypchane czy dostawało by się powietrze to raczej na benzynie beemka by sie dławiła
Miłego sprawdzania życze
Beemka sie nie dlawi na benzynie ale jak zapalam (a zapalam z pb) to na opczatku ciezko ja wkrecic na obroty, a jak jade na benzynie to czasem przez chwile slabiej przyspiesza a potem znowu lepiej. Probowalem ja wczoraj odkrecic i zobaczyle takie cos: otoz z pompy wychodza 2 wyjscia, jedno idzie do silnika a drugie jest zaslepione.. tak chyba nie ma w oryginale???