BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przystosowanie zawieszenia pod Borbety A 9' 16 (E30 318i'89)
Autor Wiadomo
lasq2 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Mar 2006
Skd: TBG/WROC
Wysany: 2006-06-26, 18:25   Przystosowanie zawieszenia pod Borbety A 9' 16 (E30 318i'89)

Witam wszystkich !!
Mam pytanie dotyczace jakosci produktow firmy NK SBS.Musze kupic sowrznie, tuleje, łaczniki stabilizatorow, tuleje poduszki tylnej belki, koncowki drazka kierowniczego do E30 318i. Czy produkty tej firmy- w sumie zachwalane przez dystrybutora na allegro - w rzeczywistosci sa wytrzymale i nie rozsypia mi sie po 10 tys km??

Czy moze wybrac produkty firmy Blueline czy Febi Bilstein??

Jesli ktos z Klubowiczow jezdzi i stosuje te firmy prosze o pomoc i opinie.

NK kusi cena, Febi jest znana ale drozsza- roznica w komplecie to prawie 100zł-wiec zawsze cos ;d ( ale zyla ze mnie, no nie heheh ;) )

O Blueline praktycznie wczesniej nie slyszalem - ale moze ktos sie zna na tym??

Z gory dziekuje, czekam na podpowiedzi.[color=444444][/color]
Ostatnio zmieniony przez lasq2 2006-06-29, 17:32, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-06-26, 22:53   

zdecydowanie polecam Lemforder'a to oryginal tylko inaczej sie nazywa

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-06-26, 23:12   

yo!
Febi syf poleciały mi łaczniki stabilizatorów w 4 miesiace wymieniłem na MEYLE i do tej pory nic po 30 tys km tamte sie rozlecialy po 20 tys (zimy nie wytrzymały) a koła zimowe mają profil 65 u mnie :!: a letnie 40 :!: :mrgreen:
pozdro

lasq2 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Mar 2006
Skd: TBG/WROC
Wysany: 2006-06-29, 17:28   

Dzieki Panowie za podpowiedzi! :)

Po długim studiowaniu, opinii i poszukiwaniu w internecie wiadomości na temat poszczegolnych firm, i po ostatniej batali mysli czy TRW czy Lemforder zdecydowałem sie na czesci TRW. Koszt sworzni, tuleji ( Meyle od M3 ),koncówek drązkow kierowniczych, i stabilizatorow to ok 630zł ( tylko przod, bez robocizny ) + sprężynki -60/40 D&W ( 470zł)

Z tyłu jak na razie wszytsko ok ( sprawdzane na czepakach ) - ale w przyszłosci i koszt czesci mniejszy :)

Facet po badaniu upierał mi sie ze nie musze jeszcze wymieniac tych czesci ( szczerze to wiedziałem o tym, bo nic nie stuka), ale uparłem sie.A wszystko przez felgi Borbet A 9' 16
kupione na Allegro za 1400, niby przywiezone z niemiec z oponami Toyo 215/40( opony szfroty, ale pomyslalem ze chwile na nich pojezdze).Po załozeniu przy 80-120 mialem bicie na kierownicy.
Mysle k++++a krzywe, do prostowania - ale po oddaniu do prostowania okazało sie ze w porzadku, tylko opony zuzyte , wyzabkowane i po ostrym hamowaniu. Uff, wiec kupuje nowe Fulda carat exelero 215/40( niech sie przystosowuja od nowosci do zawieszenia )

No i chyba podstawa - aluminiowe pierscienie centrujące( Te plastiki mozna stosowac ale do Punto, czy Corsy ze 165 :lol: )

Jesli po wymianie tego wszystkiego( czyli usztywnieniu ukladu zawieszenia i kierowniczego ) dalej bedzie mi cos walic - to chyba sie powiesze :roll:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: