Witam. Mechanik wymienial mi zarowki w liczniku i wlozyl chyba za mocne... stalo sie to przed czym niektorzy z was przestrzegali stopily sie te pomaranczowe oslonki . Ile to moze kosztowac, gdzie to w ogole dostac i najwazniejsze jakie zarowki powinny byc zamontowane? Moze kupic jakies zabarwiane zeby nie trzeba bylo tych oslonek montowac? Bede musial pojechac do tego kolesia, za wymiane wzial 70 zl (!!!) a cene usprawiedliwial 2 godzinna wymiana. Typowy naciagacz. Moze ktos polecic mi dobrego mechanika z Bydgoszczy na przyszlosc? Pozdr
Witam. Mechanik wymienial mi zarowki w liczniku i wlozyl chyba za mocne... stalo sie to przed czym niektorzy z was przestrzegali stopily sie te pomaranczowe oslonki . Ile to moze kosztowac, gdzie to w ogole dostac i najwazniejsze jakie zarowki powinny byc zamontowane? Bede musial pojechac do tego kolesia, za wymiane wzial 70 zl (!!!) a cene usprawiedliwial 2 godzinna wymiana. Typowy naciagacz. Pozdr
Dlatego ja beemki nigdy do żadnych partaczy nie daje, a na pewno nie z takimi drobnostkami. Wole sam podłubać, no chyba że ktoś ma dwie lewe...
Kumpel kiedyś dał 325 do mechaniora na wymiane rozrządu i ten tak naciągnął pasek że po kilku dniach się rolka zatarła
Co do żarówek to są takie malutkie 1,2 watt, w maluchu są takie same w liczniku.
Do podświetlania licznika idą z wyglądu takie żarówki jak do pozycji z przodu (przy soczewce) tylko że nie mają 5W a tylko 3W mocy - osobiście spotkałem je tylko w serwisie- reszta żaróweczek od kontrolek mają 1,2W mocy .