Wysany: 2009-03-15, 20:54 UCZUCIE SLIZGANIA SIE TYŁU
witam podczas jazdy mam dziwne uczucie takie jak bym jechal po lodzie tz.tak jak by mi tyl pojazdu sie slizgal aż boje sie jezdzic kilka razy myslalem ze moze droga jest slizga ale nawiezchnia byla ok.bede bardzo wdzieczny za pomoc
ale skoro piszesz, ze slizga sie tak bardzo to moze wozek mocujacy dyfer i reszte poszedl sie sypac (czesta przypadlosc starych 325i z lat 1990-1992).. ale to ekstremum- moze lepiej pojechac na stacje kontroli pojazdow i sprawdzic na szarpakach..
autko mam 94 rok na stacji kontroli by wyszło co możne być przyczyna to fajnie bo dyfer to mam do wymiany bo byczy mi od pewnego czasu moge taki kupic od bmw e36 2.0 150km chyba nie bedzie roznicy prawda ja mam is
Ortografia i interpunkcja!!! Popraw się proszę.
Ostatnio zmieniony przez ChriS 2009-03-15, 21:34, w caoci zmieniany 1 raz
sluchaj kolego dyfer nie ma nic do rzeczy tylko ten "wozek" w ktorym on siedzi. Na wozku masz kilka tulei i one sie zuzywaja z czasem! A po obu stronach masz wahacze z tzw tuleja plywajaca, ktora siedzi w progu (ona jest w wiekszosci przypadkow winna). Wahacz jest przymocowany do tego wozka 2 "beleczkami", na gornej siedzi sprezyna. Te beleczki maja na koncach rowniez tulejki gumowe, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie zuzywaja sie nadmiernie. Oprocz tego masz drazek stabilizacyjny mocowany łącznikami do nadwozia..
na tej stronce co podalem wczesniej znajdziesz schemat jak wyglada zawieszenie w e36..
a co do dyfra to w 1.8is i 2.0 sa takie same przelozenia wiec nie ma problemu, ale wazne zeby byla "mala glowa"!
tak jak wczoraj wspominałem koledzy dzis zajechałem na stacje diagnostyczną sprawdzisc co moze byc tego przyczyna !i ku mojemu zdziwieniu wszystko jest ok ba nawet ideał a przyczyna tego jest zła zbieżność !!! tak mi powiedzial po badaniu diagnosta wiec teraz pojade sobie ustawic zbierzność dziekuje wszystkim za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2009-07-19, 16:32 ] southOFheaven, KOLEGO JAK MOZNA WYMIENIC TULEJE WACHACZA TYLNEGO NIE MOGE JEJ WBIĆ