Na pierwszy rzut oka 2 uwagi (nie mam teraz czasu wnikac wiec tylko rzucilem okiem)
-menu zaupelnie nieczytelne
-zrob to tak, zeby nie trzeba bylo nic dodatkowo instalowac, bo przecietnemu odwiedzajacemu napewno nie bedzie sie chcialo tego robic (tak jak mi), strona musi wygladac dobrze bez zadnych kombinacji
Pomg: 1 raz Doczy: 27 Lis 2005 Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2006-10-25, 16:23
a co za problem powklejać obrazki z napisami tą czcionką i dać jako linki? to by było dobre tylko do menu, a zwykły tekst lepiej dać normalną czcionką, bo może denerwować czytanie dziwnej czcionki, nikt nie będzie pobierał zestawu fontsów, żeby zobaczyć stronę, lepiej zrobić tak, aby było wszystko dobrze bez instalacji czegokolwiek.
Wysany: 2006-10-25, 18:44 Re: moja pierwsza stronka www
boguś napisa/a:
czekam na sugestie
Moim skromnym zdaniem pomysł ze ściąganiem czcionki dyskwalifikuje twoją prace na wstępie
Stronka powinna być zrobiona ze standardowymi typami czcionek jakie wykorzystuje html i każdy użytkownik bez problemu odczyna zapisany na niej tekst
Jezeli chcesz użyć niestandartowej czcionki musisz wykorzystać w tym celu strony zapisanej w formacie flash ale na początek radze pobawic sie html-em
Mozesz tez uzyc wczesniej zrobionych obrazków np. jpg lub bmp w ktorych bedzie zawarta nowa czcionka ale odnośnik prowadzących bedzie uruchamiał się po przez nacisniecie tego obrazka
Jezeli chodzi o samą stronke to troszkę ponuro
Proponuje zastosować trochę wiecej kolorów i ładnego tła