Witam
Mam Pytanie czy silnik 2.3 z e30 z 84r bez problemu wejdzie w miejsce 2.5 w E34 z 88. Z przy czym mogą pojawic się największe problemy? Jak sprawa wygląda ze skrzynią, mocowaniem silnika, elektryką (czujniki wiązki itp), przwody chłodnicze, itp (czy to wszystko bedzie pasowało?). Jeżeli ktoć coś takiego robił lub ma wiedzę na ten temat bardzo proszę o odpowiedz. Jeżeli nie chcesz się rozpisywać podaj mi na gg nr tel. zadzwonie moje gg 1692845. Jeżeli było(nie znalazłem) to poprosze o linka
pozdro
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-11-25, 13:43
objętościowo to takie same silniki - może być tylko inna elektronika, ale nie musi
elektronika na pewno jest inna ale chyba moznaby zostawic osprzet od 525i.
jedyny problem bylby z rozdzielaczem .w 2.3 jest z boku bloku a w 2.5 w głowicy .nie wiem jak to tam dokładnie jest mocowane i czy da sie tak normalnie przełozyc do tej głowicy od 2.3
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
miejsce w bloku zaslepiasz normalnie taką orginalną zaslepką. ale głowica od 2,3 niema miejsca na aparat i go tam niezałożysz. a orientooje sie ktoś czy głowica niebedzie pasowała od 2,5, moze wystarczy przełożyć głowice i po problemie??
dlaczego z 2,5 na 2,3 (boje się 170KM) ..... miałem do kupienia całe e30 323i za 1300zł a mój silnik troche kuleje, jednak rezygnuje z tego (troche obawaiam sie zmiany elektryki/elekrtoniki i nie czuje sie pewny w tym temacie) podłubie troche przy tej jednosce co mam a jak nic nie zdziałam to bede sie rozglądał za m20b25. dzieki za zainteresowanie tematem
pozdro