chyba nie 3.0 tylko 3.5 jesli to fabryczne biturbo... a rezultat rzedu 320-330km z 286 w biturbodieslu to rzadne osiagniecie... najbardziej lajtowy program robi z tego silnika tyle wiec nie wiem czemu tyle piany... jakby tyle na opale albo kujawskim robil to bylo by cos a tak
gość pisze że auto nowe , niecałe 1000km i do tego taki mod i od nowości G-techy, jakieś gniecenie w fotel itp , nie wróże temu silnikowi długiego życia...
chyba nie 3.0 tylko 3.5 jesli to fabryczne biturbo... a rezultat rzedu 320-330km z 286 w biturbodieslu to rzadne osiagniecie... najbardziej lajtowy program robi z tego silnika tyle wiec nie wiem czemu tyle piany... jakby tyle na opale albo kujawskim robil to bylo by cos a tak
3.0 na dwóch turbinach to 3.5d, 3.0 na jednej turbinie to 3.0d ( i nie ma tam piany tylko pokaz jak łatwo zwiekszyć moc w nowych dieslach - spróbuj zrobić to z 3litrową benzyną...)
oczywiście, że jeździ się mocą, a moment w okolicach 700Nm to tak dla bajeru kamil(choćby po to aby pociągnąć wóż sianem sąsiada jak wpadnie w błoto . 320KM w tym aucie robi go prawdopodobnie szybszym choćby od M5 E34 (przynajmniej do paki )
[ Dodano: 2006-12-06, 23:32 ]
Melis napisa/a:
Łukasz napisa/a:
rewelka
nie
a jednak)
[ Dodano: 2006-12-06, 23:34 ]
Kujon napisa/a:
gość pisze że auto nowe , niecałe 1000km i do tego taki mod i od nowości G-techy, jakieś gniecenie w fotel itp , nie wróże temu silnikowi długiego życia...
silnik jest strasznym POTWOREM !! .... samym programem mozna zrobic 350 KM
jest to 3.0 pojemnosci na 2 sprezarkach.
na dniach w WO JTUS'ia e36 cabrio bedzie taki siedzial :):)
W E36 powinno być konkretnie niesamowicie.....lepszy Cx, bliżej ziemi i ten przęklety, cudowny moment......O żesz w mordę....Jedyny minus to to, że na winklach pewnie bedzie ciut ciężko....
silnik jest strasznym POTWOREM !! .... samym programem mozna zrobic 350 KM
jest to 3.0 pojemnosci na 2 sprezarkach.
na dniach w WO JTUS'ia e36 cabrio bedzie taki siedzial :):)
W E36 powinno być konkretnie niesamowicie.....lepszy Cx, bliżej ziemi i ten przęklety, cudowny moment......O żesz w mordę....Jedyny minus to to, że na winklach pewnie bedzie ciut ciężko....
mylisz sie.. to cabrio jezdzi z 3.0D .... nie czuc wogole tej masy z przodu...
u mnie rowniez nie czuc... nawet przedwczoraj upalal Wrobel... i byl mocno zdziwiony...
bylismy dwoma autami : porownanie e30 m3 z motorem 2.5 Turbo i moja padaczka 3.0d
..nie bylo znaczacej roznicy.... .. prowadzenie w winklach w normie...
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
Ja z jeszcze jednym kolegą wyjmowaliśmy kiedyś M30B35 ze skrzynią automatyczną bez żadnego sprzętu hehe:
http://www.oldopelszczeci...topic.php?t=208
Sorki za OT
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
jaka roznica wagi m50b20 -m50b25 w stos do m57b30? ( bo wychodzi z tego ze diesel jest lzejszy od M50) z tym ze m50tki byly chyba w dwoch wersjach z alu i zeliwnym blokiem...
rozne zrodla inaczej podaja. niektore sameg obloku . inne bloku z glowica ... ale diesel jest napewno ciezszy od m50 ile... nie wazylem sie niestety przed i po...
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-12-11, 20:48
Kamil czytaj uważnie ... ta lista to masy z uwzględnieniem osprzętu ... masy silników kompletnych, a pozostałe 2 wartości dla M57 i M50 pochodza z linka który jest w niezbędniku i tam sa chyba masy samego bloku z głowicą i po tych wartościach stwierdzi można że dizel M57 jest conajmniej 30kg cięższy od M50 ... każdego M50 (ich masy różniły się symbolicznie...)