w normalnych krajach ludzie mysla o ile lepszy od starego bedzie nowy rok , u nas myslimy tylko czy nie bedzie gorszy.
KLIK
Ps: choc co do tego pomyslu z OC to jestem za.
eh...ale na zupelnie niepotrzebna misje w iraku i w afganistanie tego pseudo mocarstwa to jest kasa...poprostu wity opadają...
dokładnie powinni zadbać najpierw o swoje podwórko, żeby była kasa na leczenie a nie kolejki i zapisy na przyszły rok, żeby dzieciaki miały co jejść, a te pajace wysyłają wojsko nie wiadomo po co tam
.... jesli idzie o misje to faktycznie ... głupota ... szczegolnie ze ludzie tam mieszkajacy maja nas za okupantów ... a tak naprawde Irak i Afganistan zarzadzany madrze z szerokimi reformami bedzie w ciagu kilku lat bogatszy od Polski ... małego kraju zarzadzanego przez przygłupów ktorych sami wybieramu i co roku sie za nich wstydzimy ...
zawsze i wszedzie powtarzam to samo ... zreszta interesuje sie polityką ... wina całego systemu u nas leży tylko i wyłacznie w braku jakiegokolwiek zarzadzania pieniedzmi ... na szczeblu panstwowym zaczawszy a skonczywszy na gospodarstwach domowych ... niestety nasz mentalnoscia jest wydawanie za duzo ... wiecej niz sie ma ... a to prawdzi do widomo czego ... jesli wreszcie ktos w rzadzie zwroci uwage na gospodarowanie pieniedzmi jako najwazniejszy szczbel rzadzenie panstwem to sie poprawi jesli nie to nie bedzie nigdy lepiej ...
... przykład domowy jest tu najlepszy ... załozmy ze przychody gospo domowego to 4tys zł i wypłata jest 10-tego .... jesli kazdy bieze z budzetu ile chce i nikt go nie kontroluje w sposob nazwijmy to rezimowy ... czyli np. wczoraj wydales na ciastka 20zł to dzis nie jjesz nic bo te 20zł miało starczyc na 2ni ... to jest katastrofa ... przychodzi 1 do wypłaty 10dni a niema kasy ....
A ja wam i sobie ( bo niedlugo i mnie bedzie to dotyczyc mam nadzieje) w nowym roku 2007 zycze zeby OC bylo nizsze, pieknych drog, szybkich smochodow i paliwa za grosze
buziaki
Pscolka
PS: Gniewek juz nie raz udowodnil ze jest niepoczytalny i nie mozna go traktowac powaznie hehehe
PS2: Poniewaz chce zeby moje zyczenie sie spelnilo dlatego sama niedlug tez sie z tego kraju ewakuuje
hm...w pewnym sensie masz racje...narzekamy...i wlasciwie nie wiedziec czemu, bo przeciez mogloby byc jak w etiopii albo somalii...kamil.k masz racje...
ale nie uwazasz ze to troche chore wszystko jest ?
kolejny raz przekonalem sie o slusznosci mojej ucieczki z kaczogrodu
Czytając takie artykuły coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że w tym kraju nie ma przyszłości, na pewno nie dla przeciętnego, uczciwie pracującego człowieka który chce normalnie żyć
To smutne ale taka jest prawda
Naprawde zaczynam mieć już tego dość, nie oglądam już wiadomości w tv bo po co się wk...
Znam ludzi po studiach którzy wyjeżdżają na stałe za granicę by pracować np jako kasjer w markecie. Nie po to żeby coś odłożyć i wrócić ale żeby normalnie i spokojnie żyć...
Arczi_e30 napisa/a:
małego kraju zarzadzanego przez przygłupów ktorych sami wybieramu i co roku sie za nich wstydzimy ...
Ja tam nigdy ich nie wybierałem więc się nie wstydzę, po prostu mam to w głębokim poważniu
Wsyzscz narzekaja a i tak płacic beda Pamietacie jak z 2 lata temu byla mowa ze fajki beda po 6 zl litro paliva po 4 zl i gaz po 2,50 wszyscy mowili ze beda strajki ze przestana palic i ze przesiada sie do komunikacji podmiejsciej .. prawda jest taka ze kazdy ciula narzeka i bedzie tak dalej .. chociaz wprowadza podwyzki to i tak tsza bedzie z tym wszystkim zyc .. po co robic wielkie halo .. kraj nie jest zly tylko wladza do :cenzura:
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
a ja mam taka prace ze stykam sie ciagle z ludzmi ktorzy maja tyle kasyyyy ze ehh
i jak ja moge napisac ze w Polsce jest bida,zle
jak ktos ma checi to zarobi tu czy tam jak ktos konczy studia i posiada jakakolwiek wiedze to niech sie wykaze, założy firme ,zacznie rzadzic.po co jechac zagranice i tyrac jak osioł . wiekszosc bogaczy ktorych znam sama musiala rozkrecac swoj biznes.nikt niczego nie dostał od tak sobie.wiecie ile sie nasluchałem o tym jak zaczynali
wyjade stad dopiero jak .. co ja pisze nigdy stad nie wyjade pieniadze szczescia nie daja
przysyłajcie kartki co by poczta miala zajecie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka