Wysłany: 2005-10-08, 15:13 Cyfra + czy Polsat Cyfrowy - czy moze jeszcze cos innego ???
Witam, jak w temacie, musze sie na cos zdecydowac, ale nie wiem do konca na co , prosze o opinie uzytkownikow lub kogos kto zna sie na tematyce SAT ---- czy moze kupic jakis FTA i bawic sie z kartami ? Prosze o rady.
mam cyfre ,prawie najbogatszy pakiet i jestem bardzo zadowolony. jakosc obrazu jest rzeczywiscie znacznie lepsza niz w zwyklej TV. programy ulozone sa w miare tematycznie, i w ogole jest spoko. a cyfre mam od samego poczatku jak sie pojawila na rynku. no moze mam lekkie (2 miesieczne) opoznienie....
Wysłany: 2005-10-08, 22:03 Re: Cyfra + czy Polsat Cyfrowy - czy moze jeszcze cos innego
sarna1 napisał/a:
Witam, jak w temacie, musze sie na cos zdecydowac, ale nie wiem do konca na co , prosze o opinie uzytkownikow lub kogos kto zna sie na tematyce SAT ---- czy moze kupic jakis FTA i bawic sie z kartami ? Prosze o rady.
Witaj,ja sam mam już od dobrych paru lat zestaw Cyfry + i polecam go ,możesz w nim dobrać sobie abonament w zależności od swoich upodobań programowych jak i zasobności portfela :
1.Najtańszy pakiet nazywa się STARTOWY anonament miesieczny 24zł
Pakiet Startowy nie jest dostępny w ofercie z dekoderem na wynajem.
2.PAKIET TEMATYCZNY abonament miesieczny 47 zł +
Koszt wynajmu dekodera od CYFRY+ 10 zł za jeden miesiąc.
3.PAKIET KOMFORTOWY abonament miesieczny- 58 zł+
Koszt wynajmu dekodera od CYFRY+ 10 zł za jeden miesiąc.
4.PAKIET PRESTIŻOWY abonament miesieczny- 143 zł+
Koszt wynajmu dekodera od CYFRY+ 10 zł za jeden miesiąc
(w jego skład wchodzi wszystko łacznie z trzema wersjami programu Canal+ oraz dwoma HBO
Najpierw miałem Cyfre+ bogaty pakiet co mnie znudziło to to, że na niebieskim Zółtym i czerwonym leciało to samo tylko o róznych porach (nie wiem jak teraz) . Później miałem Polsat Cyfrowy. Pozbyłem się abonamentu, kupiłem dekoder odpowiednią przeróbke i hulaj dusza
A ja jestem piratem i mam wszystko za free . Z tym żeby mieć teraz cyfrę dekoder musisz podpiąć do kompa. A polsat mam bardzo długo, z tym że już powoli pada. Z polsatem za free trzeba poczekaćaż Polskie mądre głowy spowrotem czegoś nie wymyślą.. to tylko kwestia czasu.
Wysłany: 2005-10-09, 09:42
J E L I T O napisał/a:
A ja jestem piratem i mam wszystko za free . Z tym żeby mieć teraz cyfrę dekoder musisz podpiąć do kompa. A polsat mam bardzo długo, z tym że już powoli pada. Z polsatem za free trzeba poczekaćaż Polskie mądre głowy spowrotem czegoś nie wymyślą.. to tylko kwestia czasu.
no nad cyfrą już długo mysla i myslą i nic nie mogą wymyślić
Wysłany: 2005-10-09, 09:51
akurat cyfra jest bardzo popularna jezeli chodzi o sharing i za 15 pln masz najbogatszy pakiet ... ale my nie o tym .
Postanowilem ze kupie sobie zestaw oparty na Fergusonie 7018, dokupie startowke cyfry i bedzie git a majac swoj wlasny, wysokiej klasy dekoder pobawie sie z innymi kanalami, pakietami , polsatami i innymi bajerami. Bo w cyfrze wszystko jest spoko - dekoder za 10 pln miesiecznie ale tak naprawde jest on bezuzyteczny (jezeli chodzi o jakies zabawy) poniewaz ma nawet lacze szeregowe wylutowane.....
P.S. W chacie mam jeszcze starszego Fergusa wiec splitter dokupie i na dwa TV idzie Cyfra
Wysłany: 2005-10-09, 12:20
a nie macie kablowki u siebie?
ja na UPC smigam juz od dawna i jest bomba, zreszta ze 100 miliardow kanalow i tak bedziesz ogladal max 10, zreszta w tej telewizji i tak jak trzeba to nie puszczaja nic fajnego, a jak juz to w godzinach najlepszej ogladalnosci czyli w srode, ok 0.40.... 8)
u mnie też cyfra ale tylko z powodu iż tam gdzie mieszkam nie mam dojscia do UPC i tak jak napisał Grzesio też tylko czasem TVN TURBO i pare innych
ps. z tymi tekstami kto jest piratem itp to darujcie sobie, wiecie o co chodzi 8)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Wysłany: 2005-10-10, 08:38
Marcin szkoda wałkowac temat.Zadaj sobie pytanie co lubisz i czego oczekujesz a pózniej poszukaj kto to oferuje i kup to. Ja tak jak mówiłem do CYFRY+ się przyzwyczaiłem i nie zamieniłbym jej na nic innego. Dużo sportu , dużo przygody , będziesz miał dzidziusia więc pomyśl nad kreskówkami których tytaj nie brakuje a i dla tatusia się coś znajdzie jak wszyscy pójdą spać
Zainteresowany jestem TVN Turbo głównie, żona pewnie wszystkie muzyczne itp, przydałyby się discovery- chyba jest ich kilka?
Miałem od zawsze kablówke ale już nie mieszkam w Wawie.
Dodam że mam kamienicę i przydałoby się rozdzielić to na 5 TV.
Fajnie że splitery są na kabel.... czy ktoś słyszał o bezprzewoodwych?
Nie wiem jak Sarna ale ja nie chcę ani ciągać kabli po podłodze, a nie w połowie filmu siadać przed kompem i 15min kombinować z kartą.
Co kupić? Nie widzę sensu wydawać 100zł miesiecznie na oglądanie TV 20min przy sniadaniu i czasem popołudniu , generalnie mam DiVX player i kumpli ściągającyh filmy....
Domyślam się że wsyzstko pięknie ale na 1 TV, jaki więc kupić dekoder i jak z tymi kartami, trzeba to co miesiąc zmieniać czy co 2 dni?
Wysłany: 2005-10-10, 15:26
Piotrek napisał/a:
Marcin szkoda wałkowac temat.Zadaj sobie pytanie co lubisz i czego oczekujesz a pózniej poszukaj kto to oferuje i kup to. Ja tak jak mówiłem do CYFRY+ się przyzwyczaiłem i nie zamieniłbym jej na nic innego. Dużo sportu , dużo przygody , będziesz miał dzidziusia więc pomyśl nad kreskówkami których tytaj nie brakuje a i dla tatusia się coś znajdzie jak wszyscy pójdą spać
A korzystał ktoś z Was z TV sat z publicznych satelit jak gorący ptak itp?
Mieszkam od niedawna poza Wawą, mam antene i dekoder, ale skonfigurowac to wszystko to przerabana sprawa.
Wysłany: 2007-01-11, 11:26
noa le nie ma osob zainteresowanych tematem - bylo zainteresowanie owszem ale w 2005 roku - jak ktos bedzie chcial opini to sobie odszuka i napisze albo przeczyta to co bylo ... jeszcze raz takie odgrzebanie zza swiatow i dostaniesz ostrzezenie
To znaczy,że w 2007 roku już telewizja jest nieważna i nietrzeba zawracać sobie nią głowy-tak uważasz? Może ktoś nie zadawał sobie trudu nie chciało mu sie takie coś szukać.
Nie potrzeba mi żarówek sobie pozbywać,bo nie oto mi chodzi.Nie było mnie na Waszym formu ponad rok i mam chwile czasu i sobie czytam.A jak by nie można było coś dopisać to temat by był ZAMKNIęTY. Na innym forum mam dużo więcej wpisów i też nie robię z tego coś tam i na darmo nie piszę.