BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Is czy wszystkie sa takie glosne??
Autor Wiadomo
patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2007-01-23, 18:07   Is czy wszystkie sa takie glosne??

Witam zmienilem ostatnio silnik z 1,6 na 1,8 m42 i przy dodawaniu gazu jest strasznie glosny czy wszystkie tak maja wydech zostal od 1,6 moze to dlatego jest tak glosno a moze to ten kolektor wydechowy daje taki glosny dzwiek. Mam jeszcze pytanko czy wydech musze kupic od is-a czy zwykle 1,8 ma taki sam.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-01-23, 18:37   

glosny .............. co to znaczy silnik glosno pracuje czy z tlumika wydobywa sie glosny dzwiek jakos sprecyzuj pytanie !! !!

patryk w-wa 

Wysany: 2007-01-23, 18:43   

Nie chodzi o dzwiek silnika silnik chodzi w miare cicho ten dzwiek jest z wydechu dosyc glosne buczenie podczas dodawania gazu tylko nie wiem czy to te barany sa winne i tak jest w kazdym is-ie czy po prostu to przez wydech od 1,6.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-01-23, 19:13   

mysle ze barany spowodowaly zmiane dzwieku tlumiki nie roznia sie niczym 1,6 od 1,8

jaras87 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Cze 2005
Skd: Gdańsk
Wysany: 2007-01-23, 19:27   

też masz problemy ;] ja nie wiem :D 16V :P !! ten silnik jzu oddycha ... ;]

patryk w-wa 

Wysany: 2007-01-23, 19:57   

jaras87 napisa/a:
też masz problemy ;] ja nie wiem :D 16V :P !! ten silnik jzu oddycha ... ;]

To niech oddycha troche ciszej :)
Mi to w zasadzie nie przeszkadza ale moja kobita nie pozwala mi przyspieszac
mowi ze jak bede tak warczal to ja wieczorem bedzie glowa bolala :)

Drucha 

Pomg: 3 razy
Doczy: 28 Wrz 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-01-23, 20:00   

Do is-a masz calkowicie inny uklad wydechowy:

318is

316i

Kup taki jak powinien byc, a zobaczysz roznice..

patryk w-wa 

Wysany: 2007-01-23, 20:05   

No wlasnie musze poszukac od pewnego czasu przegladam allegro ale nikt nie sprzedaje moze gdzies trafie najgorsze ze wydam 1000zl a on dalej moze byc glosny dlatego pytam moze mial ktos juz taki problem.

Drucha 

Pomg: 3 razy
Doczy: 28 Wrz 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-01-23, 20:07   

patryk w-wa napisa/a:
No wlasnie musze poszukac od pewnego czasu przegladam allegro ale nikt nie sprzedaje moze gdzies trafie najgorsze ze wydam 1000zl a on dalej moze byc glosny dlatego pytam moze mial ktos juz taki problem.

Trafic uzywke to jak wygrac w Totka :) . Ja mam orginal (seryjny) i jest super cicho, slysze tylko silnik..
ps. mialem wczesniej sportowy i po przekroczeniu 2000obr juz robilo sie glosno, zalozylem ten i bylem w szoku :)

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2007-01-23, 21:15   

patryk poszukaj ostatnio widzialem na allegro dedykowany do isa w e36 tlumik koncowy razem ze srodkowym za 400 pln i sprzedawal go Darco niestety katalizator trzebaby tez wymienic lub zastapic innym (czyms ...... nie pisze czym bo nie chce sie narazic na lincz)
w 316 niestety wydech jest za maly dla m42 i wyje po rurach jak zarzynana honda (ja juz swoj wydech zbudowalem prawie jeszcze nad koncowym pracuje bo mi w rezonans na wysokich obrotach wpada)

patryk w-wa 

Wysany: 2007-01-23, 22:45   

No wlasnie tak myslalem ze bedzie inna srednica i dlatego wyje bede szukal.
Ps. Dzieki Wrona za pomoc okazalo sie ze komputer byl walniety i dlatego nie chcial odpalic
ale widac ze znasz sie na rzeczy i w razie jakichs problemow pewnie bede Cie kiedys nękał :)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-01-24, 00:21   

A nie masz przypadkiem wycietego katalizatora? W is-ie po wycieciu kata robi sie naprawde glosno, ci ktorzy slyszeli czerwona strzale Andzeliki moga potwierdzic. W M20 mozna go wyrzucic i dzwiek sie nie wiele zmienia, ale is ryczy okrutnie. Jesli masz oprozniona puszke po katalizatorze to wspawaj w to miejsce rure, bedzie troche ciszej i bez nieprzyjemnego metalicznego brzmienia. Ale nadal powyzej 3000 obrotow pod obciazeniem jest masakra, wystarczy zredukowac i stare babki na przejsciach dla pieszych sie pod kola nie laduja :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2007-01-24, 11:29   

wrona11 napisa/a:
w 316 niestety wydech jest za maly dla m42 i wyje po rurach jak zarzynana honda (ja juz swoj wydech zbudowalem prawie jeszcze nad koncowym pracuje bo mi w rezonans na wysokich obrotach wpada)

Wrona w rezonans wpada końcowy jak za sztywno skrecisz mocowanie na dwurórce do skrzyni biegów zaponaj pomiedzy dwieblachy mocowania gumowe przekładki i przestanie wpadać w rezonans koncowy, po drugie czasem powyżej 5000 środkowy brzeczy o obudowę tunelu jak nie jest w osi zamocowany a cały rezonas prznosi się na budę i końcowy tłumik przy dodawaniu gazu merda jak pies ogonem :)

A tak wogóle IS głośny :mg: ja mam padniety (pękniety) końcowy i na wolnych jest miły pomruk ale powyżej 3000 to tak jak mówi Bruner jakby trzysta kuni spod machy ruszało

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2007-01-24, 12:03   

MARAS napisa/a:
wrona11 napisa/a:

Wrona w rezonans wpada końcowy jak za sztywno skrecisz mocowanie na dwurórce do skrzyni biegów zaponaj pomiedzy dwieblachy mocowania gumowe przekładki i przestanie wpadać w rezonans koncowy, po drugie czasem powyżej 5000 środkowy brzeczy o obudowę tunelu jak nie jest w osi zamocowany a cały rezonas prznosi się na budę i końcowy tłumik przy dodawaniu gazu merda jak pies ogonem :)

Maras to trochę nie taki REZONANS, chodzi mi o to ze koncowy brzeczy w srodku na wysokich obrotach, no ale to jest jeszcze pozostalosc po m40 wiec idzie do wymiany (bardzo mocno sie zastanawiam czy nie dopasowac koncowego z e36 sa tansze w zakupie od tych z e30, muszę zdobyc jakis i poprostu przymierzyc)

pozdrawiam wrona

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2007-01-24, 12:05   

hej,
ja mialem w IS'ie dedykowany Sebringa i jakos tak strasznie nie bylo.....
fakt faktem, najciche auto w okolicy to to nie bylo..... hihihihi

jak chcesz to ten wydech jest do wziecia, srodkowy i koncowy Sebring do m42....

patryk w-wa 

Wysany: 2007-01-25, 09:55   

Fakt nie ma katalizatora mialem tam strumienice ale strasznie brzeczala wiec w to miejsce wstawilem tlumik juz nie brzeczy ale i tak jest glosno moze faktycznie ostatni tlumik nie wyrabia . Wstawilbym jeszcze jeden tlumik ale czy troche ich nie za duzo tam bedzie :)
Co do babć na przejsciu dla pieszych to prawda patrza sie jakbym niewiadomo jak jechal a ja ledwo gazu dotykam on tak po prostu warczy.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: