Wysany: 2007-01-10, 15:44 Czy to padł komputer???E 30
Witam.Troche mało wskazówek dam bo jest to problem z bmka mojego kumpla który wogóle nie śmiga po forum ale dobrze maluje auta i warto chłopakowi pomóc bo jeżdzi bmka tak jak my.
Jechał i cos lekko strzeliło i teraz nie może jej uruchomic.Chyba kreci ale nie ma iskry.Silnik 2 litry.Pompa paliwa chodzi.To tyle co wiem narazie wiec jak możecie cos wywnioskowac to fajnie a jak jeszcze jakies szczególy tej usterki są wam potrzebne do ustalenia tego to wypytam człowieka.Chłopaczek jest bez radny i liczy na to forum.Zrobi to może sam bo ma warsztat i spryt tylko nie ma czasu dochodzić po kolei co to jest.Bede wdzieczny.
Dzieki.Ustalone.Padł komputer.Szukam komputera do niej.Dane jakie mam od niego to silnik 2.0 z 88 roku z listopada .Komputer podobno multitronic czy cos w tym stylu.Ma jakies szerokie kostki i to jest ten nowszy podobno bo były dwa rodzaje z tego co chłopaczek sie orientuje.Rzuce to do działu kupie ale może tu mi pomożecie.Ktoś może go ma?(nie zwracajcie uwage na to jak to jest napisane o techniczne sprawy bo w e30 troszke mniej siedze a pisze za kumpla zresztą wczesniej pisałem)
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-01-11, 16:39
Jeśli mogę się zapytać po czym poznaliście że to komputer padł? I odpowiedz prosze czy auto ma instalację gazowa czy nie. Wogóle najlepiej żeby to jednak własciciel znalazł tą chwilę choćby na to aby na forum konretnie po sojemu wyjaśnić problem.
Jesli auto jest z 88 roku to ma fabrycznie komputer o numerach 0 261 200 152 i jest to motronic 1,1. W 89 i 90 roku były w dwulitrówkach komputery z końcówką 172 - motronic 1,3. Jednak wiązki sa identyczne i tak przpływomierze (bo tez maja różne końcówki numerów seryjnych - 082 i 083) jak i komputery sa podmienne! Sam maiłem 2,0 z kompem 152 i wkładałem 172 oraz niestandardowe programy do niego i wszystko banglało. Więc jaki komputer z w/w znajdziecie taki montujcie i życzę powodzenia
Jesli auto jest z 88 roku to ma fabrycznie komputer o numerach 0 261 200 152 i jest to motronic 1,1. W 89 i 90 roku były w dwulitrówkach komputery z końcówką 172 - motronic 1,3. Jednak wiązki sa identyczne i tak przpływomierze (bo tez maja różne końcówki numerów seryjnych - 082 i 083) jak i komputery sa podmienne! Sam maiłem 2,0 z kompem 152 i wkładałem 172 oraz niestandardowe programy do niego i wszystko banglało. Więc jaki komputer z w/w znajdziecie taki montujcie i życzę powodzenia
Adi nie spotkałem się z kompem 163 w m20b20... wogóle w m20 ... nie wiem skąd to i co to ... jakaś żadkość musi być
Tak mnie to zaciekawiło, bo tam na stronce jest też 163 i motronic 1.3 w tych latach a Ty piszesz, że jest tylko 152 a widze, że troche w tym oblatany jesteś. No nic pozostanie to na razie ciekawostką chyba, że znajdzie się ktoś z takim. Muszę z ciekawości zobaczyć u siebie.
Pozdro!