BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E34] Problem Małej Fanki BMW - wymiana silnika!!!!!!!!!!
Autor Wiadomo
fankabmw 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczya: 04 Sty 2007
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2007-01-14, 00:35   [E34] Problem Małej Fanki BMW - wymiana silnika!!!!!!!!!!

Witam

Mam 520i 12V 90 r. chciałabym zmienić silnik na 2,0i 24V lub 2,5i 24V co mnie czeka jeśli chodzi o pozostałe elementy????

Pozdrawiam

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-01-14, 00:49   

siemka

wszystko cie czeka

musisz kupic silnik z pelnym osprzetem + wal i skrzynia
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

kuzyn 

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-14, 01:13   

zajrzyj do Naszych śmigiełek i poszukaj PUZ'a i bmwm.
tam jest ezrysink :wink:

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-14, 01:32   

Jak już zmieniasz to lepiej na 2.5

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-01-14, 13:50   

generalnie jakiegos wielkiego problemu nie ma, kupujesz dawce(anglika powiedzmy i przekladasz wszystko jakleci.

ryniek100 

Doczy: 14 Sty 2007
Skd: kozuchow
Wysany: 2007-01-14, 15:39   

witam.przekladalem w e34 m20b25 na m50b25 i nie jest tak zle.skrzynia i wal pasuje,trzeba zmienic;przednia czesc wydechu,filtr,przeplywke,liczniki(przy okazji bedzie check control i mozna latwo rozszezyc o board komputer),weze od chlodnicy,obudowa wiatraka,sterownik silnika,kompletna instalacja elektr.(musialem ja zmienic w calym aucie oprocz dachu).dyfer moze zostac,u ciebie ma krotsze przelozenie,takze bedzie mocniesza niz oryginalna 525 24v.oczywiscie jak zmieniac to tylko nam50b25 ,pali tyle co m50b20 a ma 42 konie wiecej.pozdr

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-01-14, 17:27   

jeszcze trzeba wziąść pod uwage, że 520i ma z przodu tarcze lite a 525i wentylowane (chociaż co ciekawe,z testów z okresu produkcji e34 wynikało, że 520i miało najlepsze hamulce :wow: )...

Kowal 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sty 2006
Skd: Mazowieckie
Wysany: 2007-01-14, 19:34   

Nie lepiej poszukać E34 z silnikiem M50 niż bawić się z przekłądką. Ze SWAP`em wiąże się dużo pracy i spore koszta.. Nie wiadomo za ile jeszcze kupisz silnik z osprzętem i w jakim będzie on stanie. Jeśli naprawde zdecydujesz sie na SWAP to poszukaj E34 w wersji Angielskiej które są w naprawde dobrym stanie i można uchodzić w cenie takiej jak ktoś sobie zarzyczy za sam silnik z osprzętem. Po za tym jeśli kupisz sobie autko sprowadzone z Angli będziesz miała dużo części w zapasie i mase mozesz jeszcze sprzedać i duża część zainwestowanych Ci sie zwróci.
Pozdrawiam :wink:

ryniek100 

Wysany: 2007-01-14, 22:36   

lepiej z niemiec sprowadzic rozbitka albo kupic w polsce jakiegos polamanca,wtedy mamy wszystkie czesci z jednego auta poniewaz z anglika nie bedzie pasowac instalacja elektryczna

Kowal 

Wysany: 2007-01-14, 22:54   

Z Anglika instalacja jest taka sama.. Jedyne co to wiązka do licznika, komputera od ABS`u i podzespołów elektrycznych które mieszczą się pod kierownicą może być dłuższa lecz nie koniecznie i nawet istalacje mozna wykożystać.. Po za tym cały osprzęt w E34 w wersji angielskiej jest taki sam jak i w tym samym miejscu co wersji z kierownicą po lewej stronie.. :tak:

ryniek100 

Wysany: 2007-01-15, 01:23   

kowal,jak moze byc taka sama? w e-34 wszystkie wiazki lacza sie wlasnie pod kierownica tj wiazka podlogowa,kom.silnika ze skrzynka bezp.ktora jest z lewej strony,i wiazka deski i llicznikow,w angliku przelaczniki,zegary,stacyjka sa z prawej strony i do nich ide kable z roznych stron auta.oczywiscie mozna skrocic,wydluzyc,upchac,niaciagnac na chama.tylko ciekawe jak dlugo to bedzie dzialac.no ichyba nie chcialbys miec takiej rzezby w aucie.przy swapie z m20 na m50 musisz cala instalke,bo nie polaczysz wiazek,nie podlaczysz zegarow.zegary w m50 maja checka i elektroniczny przebieg a w m20b20 niema tego.jesli zalozysz wszystko oryg. i zrobisz to starannie to pozniej wszystko elegancko i dlugo dziala.nie sa to moje przypuszczenia,tylko robilem wlasnie cos takiego i e-34(przynajmnij swoja)znam na pamiec

Kowal 

Wysany: 2007-01-15, 13:44   

ryniek100 napisa/a:
kowal,jak moze byc taka sama? w e-34 wszystkie wiazki lacza sie wlasnie pod kierownica tj wiazka podlogowa,kom.silnika ze skrzynka bezp.ktora jest z lewej strony,i wiazka deski i llicznikow,w angliku przelaczniki,zegary,stacyjka sa z prawej strony i do nich ide kable z roznych stron auta.oczywiscie mozna skrocic,wydluzyc,upchac,niaciagnac na chama.tylko ciekawe jak dlugo to bedzie dzialac.no ichyba nie chcialbys miec takiej rzezby w aucie.przy swapie z m20 na m50 musisz cala instalke,bo nie polaczysz wiazek,nie podlaczysz zegarow.zegary w m50 maja checka i elektroniczny przebieg a w m20b20 niema tego.jesli zalozysz wszystko oryg. i zrobisz to starannie to pozniej wszystko elegancko i dlugo dziala.nie sa to moje przypuszczenia,tylko robilem wlasnie cos takiego i e-34(przynajmnij swoja)znam na pamiec

nie chce się chwalić ale byłęm w Anglii jakiś czas i widziałem nie jedną Angielska E34. Po za tym nie daleko mnie goście sprowadzają samochody właśnie z Aglii na części i miałem przyjemność oglądania kilka modeli BMW i w niektórych przypadkach da się zrobić użytek z instalacji z Anglika. Sam miałem E34 i miałem porównanie.
Pozdrawiam!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: