Wysłany: 2007-01-16, 00:23 kontrolki sie pala podczas hamowania..POMOCY
Witam mam dziwny problem podczas hamowania na zimnym silniku (1.8M10) zapalają mi sie kontrolki prawie wszystkie i obroty spadają i ze tak powiem zadławi sie z powodu niskich obrotow poniżej 500 co moze byc przyczyna na rozgrzanym motorze jest wszystko w jak najlepszym porządku... dla mnie cos z serwem ale co ?!?!?!
a wolne obroty bez hamowania sa na zimnym OK? jak na zimnym wyglądaja obroty na biegu jałowym?
kontrolki się zapalają od tego właśnie, że silnik przygasa
tez mam motor 1,8m10 schodzenie z obrotów przy hamowaniu i co za tym idzie zapalaniu sie kontrolek moze byc spowodowanem kiepskimi juz swiecami lub przewodami wysokiego napiecia ... sprawdz w jakim stanie jest kopułka ... u mnie po wymianie samych swiec problem zniknął
Wysłany: 2007-01-16, 11:08
a wiec tak kable z tego co elektryk patrzył sa w bardzo dobrym stanie swiece wymieniłem 2 miesiace temu BOSCHa a kopułka to miał bym do niej kilka niezastrzeleń ale homowanie i kopułka a nie serwo
a gaz masz? bo jak tak to moze ci gasanac poniewaz gdy hamujesz duzo powietrza wlatuje przez dolot i dlatego gasnie , przysłon troche dolot powietrza i spradzw. miałem tak w swojej astrze
Wysłany: 2007-01-16, 22:46
no spróbuje tak zrobic bo gaz mam a moze sie uda:)
[ Dodano: 2007-04-02, 23:26 ]
dalej mnie to drażni na zimnym silniku obroty na LPG i BP sa ok 800 obr/min a jak sie rozgrzeje ok 110 obr/min na zimnym nacisnę pedał hamulca dodam tylko ze mocno muszę wcisnąć zgaśnie nie wiem co to może być z dolotem powietrza próbowałem odwróciłem dolna część filtra o 180 stopni i nic nie pomogło
Jak by ktos miał podobny problem to proszę o podpowiedz. Pozdrawiam