Wysany: 2007-01-18, 13:00 Polerka felg- z ubytkami ?!?! mozliwe?
Witam, mam felgi z małymi ubytkami ktorym chcialem poprawic stan wizualny przed latem. Kiedys byly zapewne spolerowane i chcialem powtorzyc ten zabieg, tylko że felgi posiadają pare ubytków, które dobrze byłoby najpierw wypełnić czymś(tylko czym). Zapewne kiedys ktos o jakieś krawężniki je obrypał, może za wąskie opony byly założone, niewazne. Ubytki nie sa duze ale jak spoleruje w tym stanie to pewnie odbite światło bedzie wyczyniało na nich dziwne harce
Wiec moje pytanie jest takie, czy można jakoś/czymś wypełnić te ubytki przed polerką, bo sie wogole zastanawiam czy to mozliwe skoro nie bede ich lakierowal tylko polerowal
ps. nie chce ich oddawac do zadnego zakładu ktory sie tym zajmuje bo troche szkoda kasy, bo to nie sa jakies kozackie felgi tylko mellbery "jakies tam". Wiec jak nie ma możliwości zrobic tego samemu w "mroźne" zimowe nocce to sobie odpuszcze...
ale sie rozpisałem,
z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
Mnie sięobiło o uszy że jest jakaś szpachla do felg aluminiowych własnie do wypełniania takich ubytków.
Tylko że to o czym słyszałem stosowalo się na felgi ktore później miały być polakierowane, poniewaz kolor wypełnienia roznił się od koloru felgi.
BTW: To te felgi ktore masz w Avatarze Co to za rozmiar Wyglądaja na jakies duze
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
dziękówa za odpowiedzi...
tak to te fele z awataru tylko ze je lekko rozciągnąłem w programie graficznym
poczytalem tez ten drugi temat z linka takze ten mozna juz zamknac czy cos....
nie bede sie w to bawil rozejrze sie za jakimis 16"
pozdro
Tylko napawanie, wiem bo robiłem już kiedyś coś takiego na rantach moich byłych Alpin, póżniej była polerka i nic nie było widać Koszt zależy od wielkości uszkodzeń. Ja dałem za dwie felgi 50 zł, miały optarte ranty
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !