CEna i wykonanie ferroza jest w porzadku - wszystko dobrze pasuje. Jest tylko jedno ale - ferroz jest srednio glosny na zewnatrz (ujdzie). ale wewnatrz to totalna porazka.
Strasznie meczace rezonanse i meczace "buczenie" przy predkosciach obrotowych od 2000-3500obr/min - jak ktos lubi miec w maire cicho wewnatrz to zdecydowanie odradzam - mowie z doswiadczenia.
I zeby nie bylo to w tym samym aucie po montazu walkera (niestety cena zabija) spowrotem nastala cisza i spokoj - wydech caly bez przerobek z pelnymi katalizatorami i srodkowymi tlumikami. Z oryginalem bmw jest tak samo jak z walkerem jezeli chodzi o odczucia akustyczne.
U mnie jakoś jest cicho po założeniu tłumika końcowego FERROZ a tylko on produkuje z polskich producentów do 525 24V, produkuje jeszcze BOSAL,TESH, WALKER ale cena od 700zł, to przesada maxymalna,a swojego miałem po cenach hurtowych z wszystkimi wieszakami i obejmami za 225zł
MarcinPioneer, takiego FERROZA dostanę w "normalnych"sklepach motoryzacyjnych?
czy można zamówić u Ciebie?
Powinienes dostac ferroza bez problemu gdzies u siebie - jak mozesz to napisz prosze na forum albo na PW po montazu czy tez wystepuje to mocno dokuczliwe "buczenie" przy nizszych predkosciach obrotowych i w zasadzie niezaleznie od obrotow przy hamowaniu silnikiem.
Tłumik pownieneś dostać,ale jak by co z dostępem to jakoś by się wysłało.Ale wiesz,taniej pewnie Ci będzie kupić n a miejscu,bo przesyłka to trochę kosztuje.
MarcinPioneer, a gdybym ja sie zdecydowal kupic za pobraniem np? (wiem ze wyjdzie troche wiecej) naturalnie ze koncowy od ferroza i do e36 320i sedan, m50b20..szukalem w katalogu i nie ma zdjec podgladowych..ma byc z jednym wejsciem i jednym wyjsciem (chcialbym nawet dwa wyjscia ale pewnie nie ma)...
mysle powaznie bo mam dziurawy i glosny tlumik..obawiam sie ze nie przejdzie przegladu jakby co to na PW mozesz napisac ile by to wynioslo.
Ferrozo to to samo co pluciennik i inne najtańsze tłumik, jest ładnie wykonany i nic pozatym, w aucie dziwne dzwięki w niektórych samochodach, fakt że BOSAL i nie wiem co masz za ceny bo u mnie na sklepie 540zl kosztuje, jest troche drogi ale żywotnośc jego jest dużo dłuższa niż takiego ferozzo nie mówiąc już o komforcie w samochodzie.
W sklepie jak sprzedaje tłumik to mówie wprost jaki efekt będzie na tanim tłumiku i nie wkręcam ludziom że za 270 będzie fajnie bo nie będzie.
Sam do swojej bemki włożyłem takie gówno i nie ukrywam że wolałem kupić używke i napewno było by lepiej a żywotnośc takich tanich tłumików to niewięcej niż rok jak ktos robi troche km
O 700zł to chodziło mi o tłumik do mojego sprzeta. Sam przez dłuższy czas szukałem tłumika do swojego samochodu,aż wkoncu nawiązaliśmy współpracę z FERROZEM. I wtedy jak szukałem to takie ceny były producentów zachodnich. A do e36 320 TO masz rację tyle BOSAL kosztuje. I napewno nie będzie on taki cichy i się super sprawował co BOSAL,ale ta cena ponad 700zł a 225 z całym osprzętem tak jak u mnie to ładna oszczędność.