BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
wycieraczki i spryskiwacze reflektorów E30
Autor Wiadomo
jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-07, 13:33   wycieraczki i spryskiwacze reflektorów E30

Witam, mam pytanie dotyczące wycieraczek reflektorów i nie chodzi mi jak, co i gdzie podłączyć bo wszystko mam co jest potrzebne(przeglądałem forum nie znalazłem odpowiedzi) tylko o to kiedy i w jakich okolicznościach sie załączaja. Chetnie bym sie spotkał z kimś kto ma takie wynalzki u siebie w samochodzie i omówił temat.
Pozdro :wink:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-01-07, 14:25   

załanczaja sie w komencie wcisniecia spryskiwania szyby ... wtedy włancza sie takze sprykiwanie reflektorów i wycieraczeki

jackx 

Wysany: 2007-01-07, 15:53   

no nie zupełnie. z tego co sie dowiedzialem do tej pory to na pewno musza byc włączone jeszcze światła mijania a i w tym wypatku pododbno załączają sie co jakiś cykl. jeśli działaja Ci nawet jak masz wyłączone światła to raczej masz jakieś druciarstwo. ale i tak dziekuje za zainteresowanie i próbe pomocy w tym temacie. :grin: .

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-01-07, 16:52   

widocznie w aucie gdzie to ogladałem było cos kombinowane ...

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2007-01-07, 19:59   

A więc tak spryskiwacze i wycieraczki załączą się po naciśnięciu dźwigienki wycieraczek w kierunku kolumny kierowniczej dokładnie tak jak dźwigienkę kierunków jak jest duże OBC - wtedy powinny się załączyć spryskiwacze i wycieraczki powinny zrobić cykl pracy.Jeśli nie działa to sprawdzić sterownik czy nie jest podmieniony na zwykły tj czy ma tyle nóżek ile jest otworów pod nim(jutro zrobię fotki jak one się rożnią) jeśli jest mniej to prawdoodobnie o dwie i będzie trzeba poszukać innego sterownika.Mówię o sterowniku w skrzynce bezpiecznikowej -czarny długi.

jackx 

Wysany: 2007-01-07, 20:10   

Artur C. wiem o czym mówisz, myśle jednak ze przekażnik do spryskiwaczy z intensywnym myciem nic do tego nie ma( nie wiem tego na pewno), poniewaz ten przekażnik i funkcja intensywnego mycia wystepuje tez w samochodach bez wycieraczek na reflektorach.
:grin: ale dzieki za incjatywe :mrgreen:

P.S. mam ten przekażnik założony i intensywne mycie działa, mam tez pełne okablowanie do wycieraczek razem z podwójnym zbiorniczkiem z trzema ślniczkami i jakimś takim specjalnym sterownikiem do którego dochodzi specjalna wiązka i który jest przytwierdzonym do zbiorniczka
Ostatnio zmieniony przez jackx 2007-01-07, 20:17, w caoci zmieniany 1 raz  

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2007-01-07, 20:15   

Według schematu ma bo sygnał do zadziałania spryskiwaczy i do sterownika wycieraczek reflektorów wychodzi ze sterownika wycieraczek szyby. Obejżyj sterownik od dołu- będzie wiadomo.

jackx 

Wysany: 2007-01-07, 20:27   

Tak jak pisałem w pierwszym poście mam wszystko co jest potrzebne do działania wycieraczek i spryskiwaczy na leflektory łącznie z tym przekażnikiem z funkcją intensywnego mycia(funkcja ta działa nie zależnie od tego czy światła są włączone czy nie), z tego co do tej pory sie dowiedziałem to na pewno wycieraczki działają dopiero po włączeniu świateł mijania ale nie za kazdym razem tak jak sie dzieje z wycieraczkami szyby tylko są uruchamiane co jakis "cykl" pracy wycieraczek głównych.
I chce sie tego dowiedziec, jakie warunki muszą być spelnione do pracy wycieraczek.
Dla tego jachetniej pogadałbym z kimś kto takie ma

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-01-19, 22:16   

siemka

w kazdej bmw( a mam ich dwie w full opcji) nawet w tych najnowszych spryskiwacze reflektorow dzialaja w zaleznosci od wlaczonych swiatel . zawsze tak bylo jest i bedzie .
za duzo sie tego ponaprawielem abym nic nie wiedzil.
jezeli masz inaczej to jakas chalupnicza robota

technik bawarek szkocja :beer:

jackx 

Wysany: 2007-01-20, 20:22   

mariusz szkocja napisa/a:
w kazdej bmw( a mam ich dwie w full opcji) nawet w tych najnowszych spryskiwacze reflektorow dzialaja w zaleznosci od wlaczonych swiatel . zawsze tak bylo jest i bedzie .
za duzo sie tego ponaprawielem abym nic nie wiedzil.
jezeli masz inaczej to jakas chalupnicza robota

jackx napisa/a:
z tego co do tej pory sie dowiedziałem to na pewno wycieraczki działają dopiero po włączeniu świateł mijania ale nie za kazdym razem tak jak sie dzieje z wycieraczkami szyby tylko są uruchamiane co jakis "cykl" pracy wycieraczek głównych.
I chce sie tego dowiedziec, jakie warunki muszą być spelnione do pracy wycieraczek.

a co ja napisałem ?? ze właśnie tak działają po włączeniu świateł mijania ale nie za każdym cyklem pracy wycieraczek głównych a chodzi mi o to co jaki cykl i czy się uruchamiają z funkcją intesnywnego mycia czy za każdym pociągnięciem dżwigienki do siebie

P.S.
czytaj dokładnie nim odpiszesz

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-01-22, 20:38   

nie szkodzi ze pisalem o spryskach z wycieraczkami ma sie podobnie

ciekawe jak 316 moze byc wypasiona
chyba napchana słoma i wtedy wypasiona

[ Dodano: 2007-01-22, 19:43 ]
jackx

podaj mi vin twojej beci to zobacze sobie jaka ona wypasiona :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

jackx 

Wysany: 2007-01-22, 21:06   

mowisz i masz
WBAAJ11040CL54167

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-01-22, 21:07   

Hello.

Mam u siebie wycieraczki :) Ale coś nie działaja:(

Wycieraczki ani drgną, podobno wina przekaźnika, natomiast spryskiwacz chodzi co jakis cykl spryskiwaczy szyby... Ostatnio slysze ze silniczek chodzi od spryskiwacyz swiatel ale nic nie leci... (plyn jest).

Chetnie sie spotkam zeby pozyczyc na probe przekaźnym i zobaczyc czy to wogole bedzie u mnie dzialc ...