BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Oskar112 ->> 2x 325 / M20 i M50
Autor Wiadomość
oskar112 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-02-25, 10:12   [E30] Oskar112 ->> 2x 325 / M20 i M50

Witam ponownie wszystkich forumowiczow. Moja obecnosc na forum zaczalem troszke nie z tej strony co potrzeba, bo najpierw imalem problemy a dopiero teraz przdstawiam swoje autko, ale przejdzmy do meritum sprawy :)

Moja betka jest totalna hybryda, czyli: w dokumentach 320 i rok 1995(skladak), z VINu wychodzi ze rok 88, na szybach rocznik 89/90, aku z przodu, silnik 2.5(rozczytane z uszczelki pod glowica), z przodu tarcze wentylowane, z tylu lite, bez ABSu czyli ogolny galimatias :P

Autko jest zagazowane ale na banzynce rowniez dobrze smiga. Jest to moje pierwsze BMW i nie mam zbyt duzej wiedzy na temat tego autka, wiem natomiast ze daje ogromna radosc z jazdy. Spalanie jest takze bardzo przyzwoite, za 30 zl przejechalem wczoraj z Wawy do Radomia przejezdzajac jeszcze przez cala stolice i stojac w korku w Jankach (w sumie ok 120km)

Dobra, koniec tego nudnego opisu, teraz kilka zdjec:

pewnie zapomnialem o czyms jeszcze napisac, ale jak sobie przypomne to na pewno dopisze

pozdrawiam
Oskar
Ostatnio zmieniony przez oskar112 2007-07-18, 17:31, w całości zmieniany 1 raz  

BADYL 

Wysłany: 2006-02-25, 10:21   

Jak dla mnie ładnie sie prezentuje jedynie to nie malowałbym lamp z tyłu na czerwono.

PS.Oczy mnie nie byla i dobrze widze jedna wycieraczke??

Kowal 

Wysłany: 2006-02-25, 10:55   

Ładna E30 :) jak dla mnie miodzio!!! Zrób kila fotek wewnątrz autka..

Meecowhy 

Wysłany: 2006-02-25, 10:59   

wszystko bylo by fajnie gdyby nie jedna wycieraczka.... czerwone lampy z pomaranczowymi kierunkami <LoL>, trzeba wrzucicm jakies fajne fele na lato, jesli dobrze widze to "zrobic"jednolity kolor.....

dlaczego 4d!!!! ?? ??

oskar112 

Wysłany: 2006-02-25, 11:11   

auto kupilem "tak jak stoi" , w planach jest zakupienie calych czerwonych lamp oczywiscie oryginalow a nie malowanych, wycieraczka zostaje bo jakos przypadla mi do gustu i spelnia swoja funkcje bardzo dobrze, a jezeli chodzi o kolor to malowany byl tylko lewy przedni blotnik i kolor sie zgadza, na zdjeciu wyglada rzeczywiscie wyglada jakby elementy byly w innym odcieniu

KORDI 
RWD love.. 8)

Wysłany: 2006-02-25, 11:36   

Bardzo ładna......

I dobrze że 4d :mrgreen:

PozdrOOfki..... :D

Meecowhy 

Wysłany: 2006-02-25, 11:42   

KORDI napisał/a:
Bardzo ładna......

e tam .... chyba ze sie dzieci spodziewacie.... :D

hehe polemizujac .... moj 2 drzwiowy sedan(coupe) :D jest dluzszy o ok 10 cm niz Mercedes 190 '89 :D
czyli niby calkiem calkiem limuzyna ... :D 4 drzwiowa.... :D i bagaznik mam wiekszy :D
takze chyba w sumie moglbym miec i 4 drzwi..... :D ale zostane przy 2....

Sonny 

Wysłany: 2006-02-25, 13:32   

Kupiles ja niedawno, bo jakis czas temu byla na allegro. Ogolnie bardzo fajna. Cztery furtki to jest to.

Menel 

Wysłany: 2006-02-25, 16:58   

Cytat:
Moja betka jest totalna hybryda, czyli: w dokumentach 320 i rok 1995(skladak), z VINu wychodzi ze rok 88, na szybach rocznik 89/90, aku z przodu, silnik 2.5(rozczytane z uszczelki pod glowica), z przodu tarcze wentylowane, z tylu lite, bez ABSu czyli ogolny galimatias

czyli jednym slowem pan szczepaniak :lol: ale mniejsza o to :wink:
kierunki z tylu na czerwono.jak robisz fotki z przodu wylacz kompletnie lampy.lepszy efekt.
zdejmij wszystkie kapsle..
ladna podstawa na poczatek.

NIKI 

Wysłany: 2006-02-25, 18:30   

Meecowhy napisał/a:
KORDI napisał/a:
Bardzo ładna......

e tam .... chyba ze sie dzieci spodziewacie.... :D

hehe polemizujac .... moj 2 drzwiowy sedan(coupe) :D jest dluzszy o ok 10 cm niz Mercedes 190 '89 :D
czyli niby calkiem calkiem limuzyna ... :D 4 drzwiowa.... :D i bagaznik mam wiekszy :D
takze chyba w sumie moglbym miec i 4 drzwi..... :D ale zostane przy 2....

Oj jednak się z Tobą tu nie zgodzę :roll:

Mercedes 190 W201 długość/szerokość/wysokość
4448/1690/1375
BWM E30 2d 4325/1645/1380

Z tego wynika że E30 jest od 190-tki krótsze o ponad 12 centymetrów.....

Za to masz racje co do bagażnika

Odpowiednio E30 425 litrów i 190 410 litrów

Meecowhy 

Wysłany: 2006-02-25, 20:09   

stawalem pod sciana z 190 i e30 jest 10 cm dluzsza... :D powaznie ... :D

KotSylwester 

Wysłany: 2006-02-25, 20:19   

Dekielki bym skompletował a nie wyrzucł. Wygląda bardzo ładnie. Jedyne co we mnie wzbudza bardzo bnegatywne emocje to postojówki i halogeny.

Pozdro i jak najdłuższej jazdy!!

Tommec 
Mietko

Wysłany: 2006-02-25, 21:37   

Zewnętrznie bardzo ładnie się prezentuje, oczywiście lampki z tyłu do poprawki :) Felgi bym zostawił, ale od Ciebie zależy, co z nią dalej będziesz czynił.
Szerokiej drogi !
PS Wloty powietrza przy halogenach to celowo zaślepione ??

puz 
swapownik

Wysłany: 2006-02-25, 23:37   

następny delfin :D szkoda ze rodzinniak :wink: co do hybrydy na dobra sprawę 3/4 aut na tym forum ma niewiele wspólnego z stanem w jakim opuściły fabrykę i jakoś nikt nie mówi o szczepach tylko o swapach, upiększaniu, tuningu, zmianach itd. Poza tym ładna baza wyjściowa no i delfin :twisted: duzy +

Sobek 
german style

Wysłany: 2006-02-26, 17:11   

Ładna furka :wink: 8)

REMUS
[Usunięty]

Wysłany: 2006-02-27, 14:47   

Ładna na lato jakiś felunek i bedzie ok!!

Kaczor 

Wysłany: 2006-02-27, 22:05   

Baedzo ładna.

E 30 w 4furtkach są najpiekniejsze...
:mrgreen:

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-03-08, 23:28   

puz napisał/a:
.....na dobra sprawę 3/4 aut na tym forum ma niewiele wspólnego z stanem w jakim opuściły fabrykę i jakoś nikt nie mówi o szczepach tylko o swapach...

dzis miałem przyjemność zobaczyć autko na żywo i z tego co widziałem, to właśnie tak jest - tzn żaden to szczepan, tylko zwykły swap

szczepan nie brzmi dumnie, a swap owszem, więc to nie wszystko jedno :idea:

Oskar - zapomniałem zapytać, ale jeśli nie robisz dużo kilometrów, to wywal gaz :mrgreen:

Miki 

Wysłany: 2006-08-18, 19:56   

Kaczor napisał/a:

E 30 w 4furtkach są najpiekniejsze...
:mrgreen:

sprzeczałbym sie

oskar112 

Wysłany: 2007-07-18, 17:53   

Odkopałem temat bo stwierdzilem ze w sumie nie ma po co zakladac nowego (wole nie narazac sie moderatorowi :D ).

Tak wiec, zanabylem jakis czas temu od kolegi Brain69 ten jego dylizans o ktorym byla mowa w tym o to temacie http://forum.beemka-klub....23886&start=25.

Jak narazie wzialem sie za doprowadzanie auta do ładu i składu, mianowicie dzieki Puzowi mam wreszcie wskaznik temp wody, pozniej wybierak powiedzial "auf wiedersehen", ale jakos sobie z nim poradzilem chociaz pod blokiem bez podnosnika bylo dosc ciezko.
W najblizszych dniach musze zajac sie ukladem chlodzenia bo cos mi nie lezy, zaczne od termostatu i pompy, no i musze pomyslec nad bardziej wydajna chlodnica, bo jednak ta temperatura jest delikatnie zbyt wysoka. Pozniej wydech, jakis sensowny dolot bo rzeba jest totalna.

Zdjęc narazie nie wrzucam, bo nie umylem autka a nie umylem tylko dlatego ze pozniej mialbym powodz w bagazniku:) (uszczelka i rant przy klapie)

Panowie, bedzie mi potrzebne troche gratow, nie pisze w dziale gielda bo nie "pali" sie z tym ale jakby ktos przez przypadek mial kilka niepotrzebnych gadzetow to ja z przyjemnoscia odkupie, a potrzebne mi:
- wykladzina podlogi bagaznika, z plyta
- uszczelki rantow blotnikow przednich(z pod maski)
- plastikowe oslony lamp przednich
- zaslepki halogenow

I tak to mniej wiecej wszystko wyglada, ale dobrze bedzie :beer:
Oskar

Menel 

Wysłany: 2007-07-18, 21:37   

jak juz zakupiles ta nastepna po tak burzliwym temacie to napisz czy oplacalo sie ja za takie psie pieniadze wyrwac? ile trzeba w nia wlozyc tak na poczatek np. aby smigac na codzien do pracy ? nie pisze tu o stanie igla aby mozna sie chwalic na zlotach itd...

oskar112 

Wysłany: 2007-07-19, 10:17   

jesli chodzi o kase, to nie przeplacilem, ale jakas rewelacja to tez nie byla. cena adekwatna do stanu, Brain robil w niej gore (tak mi mowil), tak zeby sie spokojnie poruszac na codzien to tak jak juz wspomnialem musze zerknac w termostat i pompe, uszczelka i glowica wydaje mi sie spoko bo wody nie wyrzuca, mleka pod korkiem oleju nie ma, ale za to przewody sztywnieja :? to mnie narazie troche przeraza. musze sie postarac o jakis normalny wydech bo ten nie dosc ze ma kilka dziur, to brak mu portek z sonda i furka cos przy duzo pali ( no i ten tlumik koncowy - wstyd). wspominalem tez o dolocie, popodcinana puszka z iS-a zbierajaca powietrze z chlodnicy, nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem. to tak na poczatek.........pozniej troche zabawy z migomatem, lakier, clean pod maska i juz to jakos bedzie wygladalo. zeby to autko wygladalo tak jak chce, to sadze ze musze przeznaczyc dwa razy tyle co za nie zaplacilem, w zwiazku z tym tak naprawde bedzie ja mozna pokazac na wiosne 2008
Oskar

Odpowiedz do tematu