BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
podgrzewane fotele
Autor Wiadomo
Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-03-20, 11:34   podgrzewane fotele

WITAM WSZYSTKICH PROBLEM POLEGA NA TYM żE GRZEJE JEDYNIE NA PLECY A SIEDZISKO JEST ZIMNE, WSZYSTKIE SUGESTIE MILE WIDZIANE.

P.S. NIE MOGE ZNALEżć WNETRZA OD M5 E34 MOZE KTOś DYSPONUJE ZDJęCIAMI M-PAKIET WłąCZNIE Z TYLNą KANAPą

DZIęKI BARDZO I POZDRAWIAM

PioterW:
jeśli chcesz już koniecznie kusisz pisać w postach capslockiem, to pisz, choć źle się to czyta i nie jest to zbyt miło widziane ale w tytule capslocka nie używaj

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-03-20, 14:16   

Zwróc uwage na to jakie masz sterowania bo w niektórych wersjach były przyciski z dwustopniowa regulacja (mocniejsze lub słabsze podgrzewanie)
jesli masz takie to mozesz mieć wrazenie ze podgrzewa ci jedynie plecy.
Natomiast jeśli masz wybór którą cześć siedzenia ma podgrzewać (bogatsza pocja) to musisz sprawdzić nagrzewnice(spirale) czy nie jest przegrzana (ew. spalona :( .
Ale najpierw to rozbierz kostke pod siedzeniami i sprawdż czy jak przełączasz przycisk w rużne pozycje to pojawia się napięcie jak dobrze pamietam to dochodza tam 3 przewody ;-)
PZODRO

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-03-20, 14:44   

Dzięki sprawdze, a podgrzewanie mam dwustopniowe jednak po mojemu to powinno mocniej grzać i jedną i drugą część, w kazdym razie dzięki sprawdze te kostki.

BARDZO ZALEZY MI NA ZDJęCIACH WNęTRZA M-ki BO PRAWDOPODOBNIE MAM M-PAKIET

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-03-20, 18:44   

Qba napisa/a:
Dzięki sprawdze, a podgrzewanie mam dwustopniowe jednak po mojemu to powinno mocniej grzać i jedną i drugą część, w kazdym razie dzięki sprawdze te kostki.

BARDZO ZALEZY MI NA ZDJęCIACH WNęTRZA M-ki BO PRAWDOPODOBNIE MAM M-PAKIET

Hehehehehheeh mam cos podobnego własnie jak zalaczam Antionio goraco to nic nie czuc bo skora zmina ale jak sie rozgrzeje to az z....... puszczaja :D :D:D:D:D:D.

Aha jeszcze zauwazyłem jedno - ze jezeli ma sie elektryczny masaza pleców w e32 to nie ma podgrzewania pleców - noooo chyba ze cos u mnie nie dziala ale watpie bo porównywałem dwie wersje e32.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-02-07, 21:07   

mam podobny problem... w jednym fotelu grzeje tylko oparcie a w drugim siedzisko :mg: do kostek dochodzi zasilanie...
i jeszcze jedno te fotele teraz kupilem razem z kompletna wiazka (przyciski itd) i zakonczona jest petelka plaska do masy i grubym kabelkiem do + i kabelkiem do plusa od podswietlenia... gdzie w e36 to podlaczyc... myslalem zeby podswietlenie klawiszy podlaczyc do podswietlenia od przyciskow szyb elektrycznych (wtedy swiecily by sie np po otwarciu drzwi) ale do czego podlaczy ten grubszy + od grzania? macie jakies sugestje?

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-02-08, 01:51   

Do jakiegos bezpiecznika :) zeby w razie czego sie spalil bezpiecznik a nie instalacja

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-02-08, 09:52   

najczęsciej problem twki w przerwanym obwodzie maty , siedzisko bardziej sie zużywa przez lata niż oparcie

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

jaqub 

Wysany: 2007-02-08, 13:24   

x_e_o_n napisa/a:
Do jakiegos bezpiecznika :) zeby w razie czego sie spalil bezpiecznik a nie instalacja

cos wrzuce ale do czego podpiac + ? tzn czy moge np. do zapalniczki czy gdzies indziej szukac + bo nie bardzo chce mi sie ciagnac od AKU lub z ppod maski od tego dodatkowego wyjscia... p.s. u mnie pod zapalniczka dziala antyradar (ale mysle ze to znikomy pobor pradu) i CB... i jaki dac bezpiecznik?

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-02-11, 08:03   

jaqub napisa/a:
x_e_o_n napisa/a:

cos wrzuce ale do czego podpiac + ? tzn czy moge np. do zapalniczki czy gdzies indziej szukac + bo nie bardzo chce mi sie ciagnac od AKU lub z ppod maski od tego dodatkowego wyjscia... p.s. u mnie pod zapalniczka dziala antyradar (ale mysle ze to znikomy pobor pradu) i CB... i jaki dac bezpiecznik?

Siemka
Najprostszym rozwiązaniem bedzie podłączenie pod zapalniczkę. Przynajmnej bedzie jako takie zabezpieczenie. Lub zamontowanie dodatkowego mniejszego bezpiecznika na przewodzie.

jaqub 

Wysany: 2007-02-11, 13:02   

marekfl napisa/a:
jaqub napisa/a:
x_e_o_n napisa/a:

Siemka
Najprostszym rozwiązaniem bedzie podłączenie pod zapalniczkę. Przynajmnej bedzie jako takie zabezpieczenie. Lub zamontowanie dodatkowego mniejszego bezpiecznika na przewodzie.

juz nieaktualne :mg:
heh... jest zrobione tak:
+ od grzania jest w + od zapalniczki
masa jest tez pod masa zapalniczki
+ od podswietlenia przyciskow jest podlaczony do + od podswietlenia wlacznika elektrycznych szybek

w jednym fotelu nie grzeje mata na siedzisku (sprawdzalem miernikiem i nie ma zamknietego obwodu) nie wiecie czy gdzies mozna kupic mate ?

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-02-11, 14:45   

siemka
z twojego opisu wynika ze masz uszkodzona mate .
problem bardzo powrzechny w tej serii . mialem podobne procbemy ze swoimi autami
mam dwie wiadomosci dobra i zła
1 dobra
latwe w naprawie
2 zla

mata jest integralna czescia tapicerki siedziska wieci troche kosztukje
znajac kod koloru tapicerki wybierz sie so serwisu
powodzenia :beer:

jaqub 

Wysany: 2007-02-11, 16:10   

mariusz szkocja napisa/a:
mata jest integralna czescia tapicerki siedziska wieci troche kosztukje
znajac kod koloru tapicerki wybierz sie so serwisu
powodzenia

to sa sportsitze z bananowa skora i nie grzeje siedzisko od pasazera wiec poki co daruje sobie... zwlaszcza ze mata w oparciu calkiem ladnie idzie wiec na maks grzaniu ciezko poznac ze cos jest nie tak :mg:

a tak wogle to grzanie posladow jest bardzo... rozleniwiajace :mg:

a_Multi_m
[Usunity]

Wysany: 2007-02-12, 19:37   

W mojej beta bawarze jest 3-stopniowa regulacja pogrzewania 8)
Po załączeniu podgrzewane są siedzisko i oparcie na wysokości nerek :]

Hehe, powiem Wam, że to dobre dla kobiet. Mężczyzni powinni mieć zimną torbę :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: