Wysany: 2007-02-14, 08:10 problem z świecąca dioda kuhlwasser
Witam
Może ktoś z was sie z tym zetknoł,albo wie o co chodzi ,cały czas świeci mi się dioda na czerwono przy kuhlwasser,domyślam się ,ale nie jestem pewien ,zę coś temat ma wspólnego z chłodzeniem silnika,płynu chłodzacego nie ubywa drastycznie.
tzn. w zbiorniczku płynu jest full tak jak powinno byc (czujnik jest przykryty ),a istnieje jakaś możliwośc spr. tego czujnika czy odrazu trzeba kupić nowy ?
tzn. w zbiorniczku płynu jest full tak jak powinno byc (czujnik jest przykryty ),a istnieje jakaś możliwośc spr. tego czujnika czy odrazu trzeba kupić nowy ?
wlasnie noker ci napisal posta wczesniej jak sprawdzic jezeli zlaczysz piny i bedzie git tzn ze padl czujnik
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
......Nawet bez zwierania styków twierdze ,że padł czujnik . W środku jest kontaktron sterowany magnesem i najczęściej ten magnes sie odkleja.Czujnik nie jest drogi ......warto wymienic nawet ...w ciemno.PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
ja mam z tym lepsze przygoidy raz sie zapala... raz nie a poziom jest oki... nawet nie mam czsu by sie tym zajac a w zwiazku z trym ze w poprzedniej e30 tez sie ciagle swiecilo chyba sie przyzwyczailem juz