BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
wkażnik paliwa i rezerwa w E30
Autor Wiadomo
Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-02-14, 00:42   wkażnik paliwa i rezerwa w E30

Ema

Mam taki problem w BMW 320i:

Wskazowka od paliwa przy np. zatankowaniu 30l pokazuje mi, ze jest w baku 40l, czasami jak jest w okolicach czerwonego pola opada po czym drga i wraca na miejsce...A rezerwa sie nie pali nawet jak wskazowka znajdzie sie ponizej czerwonego pola. Ostatnio byla na bialej kresce i dalej sie nie pali (zarowka jest ok, sprawdzalem). Jest to troche irytujace, bo nie wiem ile mi tak naprawde auto pali i ile mam w baku wachy...

dzieki za ewentualna pomoc :)

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2007-02-14, 06:45   

:twisted: Ten typ tak ma i nic nieporadzimy,jedynie to :drunk:

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-02-14, 08:20   

Sprawdz kabelki przy wkładzie do baku, jest pod siedzeniem, w tamtym miejscu jest włączana rezerwa, pozatym zazwyczaj tak bywa że jak ktoś rozbiera zegary i przy tym ściąga wskazówki (np. jak zmienia tarcze) to potem już wskazówki zakłada inaczej tak więc poszukaj jakiegoś okazu w którym nie były ruszane zegary i zobacz w jakim położeniu jest wskazówka na wyłączonym zapłonie

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-02-14, 08:40   Re: wkażnik paliwa i rezerwa w E30

Smykoo napisa/a:
zarowka jest ok, sprawdzalem

Umnie był następujący przypadek...

Żarówka oki, bo sprawdzałem. Wiec jezdzilem jezdzilem jezdzilem a rezerwa sie nie zapalala, przezco wyjezdzilem wache i auto zaczelo przerywac... :help: naszczescie mialem karnisterek 6l w bagazniku :jupi:

Rozebrałem zegary i okazalo sie, ze koszyk plastikowy w ktorym siedzi zarowka styka sie z plytka zegarow dwoma zawiniętymi "języczkami". Te "języczki" byly rozgiete i niekontaktowaly. Wystarczylo ze przygiąłem je tak zeby mocno dotykaly do plytki zegarow i od 3 lat jest ok :)

A ze wskazówką, to tak jak Łukasz napisał.

PZDR!

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-02-14, 11:12   

U mnie jest podobnie z tym, że wiem, że mam uszkodzony sam czujnik znajdujący się w baku.
Zatankuje 15l a wskazówka pokazuje grubo ponad połowe, czasem opadnie juz prawie do rezerwy mimo, że przed chwilą było tankowane po czym po przejechaniu paru kilometrów wychyla się za połowę skali.
Wskaźnik wymieniłem sobie przy okazji wymiany obrotomierza i jest dalej to samo więc to musi byc czujnik w baku.
W Etzoldzie jest opis jak go sprawdzić miernikiem ale nie mam teraz książki przy sobie. Czujnik prawdopodobie jest uszkodzony z powodu tankowania zbyt małych ilości paliwa. Możesz go wykręcić odczekać aż spłynie z niego paliwo i na włączonym zapłonie poprzechylać go, wtedy zobaczysz jak zachowuje sie wskazówka i czy zapala się rezerwa.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

HeMP 

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Gru 2005
Wysany: 2007-02-14, 12:15   

o i ja sie podepne.. i pochwale jak mam ...

po postoju min 1 dzien i wlaczeniu silnika pokazuje mi zawsze pelny kocioł,moge miec rezerwe ( świeci)a wskazowka jest na full ;/ przejade pare km i jest ok nagle pokazuje prawidlowa wartosc, jak sa male odstepy w jezdzeniu ( po pare godz) to jest wszystko ok .....

Sonny 

Pomg: 4 razy
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: cze100chowa
Wysany: 2007-02-14, 14:28   

podepne sie pod temat bo tez mam problem z wskaznikiem, tzn. wogole sie nie rusza, rezerwa normalnie sie zapala, zwieralem do masy kalbe przy zbiorniku i tylko rezerwa mruga. Podlaczalem tez wypiety wskaznik do akumulatora i sie wychyla. Co to moze byc?

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-02-14, 15:54   

wklejam fotki bo skanera u mnie brak

jest tylko małe ale bo z tego co wiem to były dwa rodzaje tych czujnikówi to dotyczy chyba tego starszego ale myślę, że też pomoże

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Smykoo 

Doczy: 14 Gru 2006
Wysany: 2007-02-14, 20:36   

Adi napisa/a:
wklejam fotki bo skanera u mnie brak

[url=http://img67.imagesh...bz1.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img67.imagesh...df5.jpg]Obrazek[/URL]

jest tylko małe ale bo z tego co wiem to były dwa rodzaje tych czujnikówi to dotyczy chyba tego starszego ale myślę, że też pomoże

dzieki za konkretne info...pogrzebie i sprawdze co i jak...

Gelo 

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: Radom
Wysany: 2007-02-14, 23:56   

w e30 czujnik od rezerwy jest połączony z pompą i znajduje się pod tylnym siedzeniem od strony pasażera, natomiast czujnik poziomu paliwa znajduje się za kierowcą, i najprawdopodobniej masz padnięty czyjnik poziomu paliwa.

SOER 
trzy dwa zero i

Pomg: 1 raz
Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2007-02-15, 19:58   

a ja mam małe pytanie na zegarach napisane mam ze bak 60L czasem jest 55L dlaczego ? jesli bak ma 60L to jest to wartość z rezezrwa ? Bo zeby mi pokazywało 30l to musze miec w baku 30 + rezerwe czyli jakies 36L. Wskaźnik też mi skacze sobie z 20 na 30L a jest np. 30 ;] i po odpaleniu zawsze poziom paliwa mi spada.

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-02-15, 20:10   

Wszystkie wąskie lampy miały 55 litrów.

Szeroka lampa 320i i 325i miały 62 litry.
Reszta szerokich lamp miala 55l. Przynajmniej 324td.