BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pomóżcie prosze!!
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2004-04-03, 16:15   pomóżcie prosze!!

juz o tym pisałem ale teraz dopiero wziołem sie do roboty nad autem i naprawa stanęła bo nie potrafie znależć przyczyny! sprawa wygląda tak: trzęsło mi budą podczas jazdy przedzaił 60-80km/h ! drgania przenosiły sie na całe autko. Wykluczyłem że to koła bo założyłem inne i jest tak samo ! podniosłem auto- dokręciłem wał tam gdzie się łączy ze skrzynia i tam gdzie z dyfrem bo były duże luzy!!sprawdziłem podporę i krzyżaki - są na bank w porządku; wymieniłem poduszki pod silnikiem!! teraz jest niby ok ale jak wzkazowka predkosciomierza wejdzie na 50km/h buda lata jak oszalała a potem już nie ! mój mechanik sugeruje jeszcze wymianę poduszek pod skrzynią i gumy która jest między wałem a skrzynią(taka gruba na 3 śruby)! mówi że jak nie to tzn. że wał jest krzywy?!?! BŁAGAM POMÓZCIE ! czy faktycznie wał może być krzywy?!-biorę to pod uwagę jako ostateczność!! - ile kosztuje nowy?! - Z GÓRY WIELKIE DZIEKI ZA KAŻDA RADE !! (dot.E30 318i)

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2004-04-03, 18:07   

nowy pewnie kosztuje sporo ale na szrotach lezy tego bardzo duzo - jedyne rozwiazanie to przekrecic jakis inny wal i zobaczyc czy dalej bedzie trzeslo przy tej samej predkosci - jezeli tak to wina nie lezy w wale...tylko np w poduszkach

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 20:34   

Co prawda nie w Bemce ale w renówce miałem podobnie przy 40 km\h trzęsło sie dosłownie wszystko wał tu odpadł bo to przednionapedówka ostatecznie przyczyna była poduszka skrzyni biegów naderwała się po dzwonie na pierwszy rzut oka wszystko byló ok ale w czasie jazdy poprostu wszystko się telepało, buda tłumik poprostu kazdy element któru mogl o cos walic walił. Przy mniejszych lub wiekszych predkosciach niz 40 wszystko było ok

Odpowiedz do tematu