Witam, wie ktoś może w jaki sposób można przeczyścić przepływomierz w e30, chodzsi mi o to w jaki sposób i jakimi środkami. Dodatkowo chciałbym się zapytać o śrubę regulacyjną, ponoć jest pod niebieską zatyczką w prawej górnej części przepływomierza ale za cholerę nie mogę zdjąć tej zatyczk. Chyba że w m20b25 to jest tylko zaślepka i pod nią nie ma śruby?
A czy musi to być koniecznie środek do czyszczenia przepływomierzy? Ciężko coś takiego dostać, może można użyć właśnie preparatów do czyszczenia gaźników?
U mnie objawy były takie, że po dodaniu gazu silnik wchodził na obroty z lekkim opóźnieniem, podpiąłem przepływkę od kumpla i było lepiej więc postanowiłem ją przeczyścić. Już jestem po tej operacji i według mnie jest lepiej. Użyłem specyfików CRC do czyszczenia gaźników a potem smaru w sprayu też CRC. Ten specyfik CRC bardzo ładnie wypłukał cały syf z przepływomierza.
pomaga psikniecie wegla w przeplywce srodkiem do potencjometrow (taki srodek do trzeszczacych "starych" potencjometrow) ladnie czysci i uzupelnia wytarta trase na weglu co daje lepszy sygnal o ilosci powietrza.
pomaga psikniecie wegla w przeplywce srodkiem do potencjometrow (taki srodek do trzeszczacych "starych" potencjometrow) ladnie czysci i uzupelnia wytarta trase na weglu co daje lepszy sygnal o ilosci powietrza.
Dobry pomysł, tylko do tego trzeba chyba zerwać tą górną czrna plastikową osłonę, czy nie? Chyba że jest jakis inny sposób?
odswieze temacik. Chce wyczyscic przeplywke z goracym drutem w m50..
slawo napisał, ze to szkodzi.. czy to sprawdzona informacja? Do przeplywek klapkowych moze sie nadaje w sam raz. Ale czym wyczyscic przeplywke z drutem? (mam cala zasyfiona az czarna w srodku).. myslalem nad takimi patyczkami do uszu umoczonymi w benzynie ekstrakcyjnej, ew wd40.. zepsuje cos
odswieze temacik. Chce wyczyscic przeplywke z goracym drutem w m50..
slawo napisał, ze to szkodzi.. czy to sprawdzona informacja? Do przeplywek klapkowych moze sie nadaje w sam raz. Ale czym wyczyscic przeplywke z drutem? (mam cala zasyfiona az czarna w srodku).. myslalem nad takimi patyczkami do uszu umoczonymi w benzynie ekstrakcyjnej, ew wd40.. zepsuje cos
pozdro
Jak posikasz WD40 to na pewno jej nie pomożesz. W sklepach motoryzacyjnych można kupić sprey do czyszczenia przepływomierzy, zresztą jest nawet fotka parę postów wyżej.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-03-19, 12:23, w caoci zmieniany 1 raz