Wysany: 2007-02-21, 18:12 koledzy pomocy mam pytanie dotyczace macpersonow w moim bmw
wiec pojechalem dzisiaj robic glebe w mojej becie i wykrecilem mac persony rozbroilem je wyjolem amora to okazalo sie ze jest na choda rure a ja kupilem amory na groba do 320i jakie powinny byc macpersony w bmw 320i rok 89 jak to zobaczylem to sie wk.....em zalozylem tylko sprezyny ale gleba jest lepsza nie wiem ile ale jest dobrze kopsne zdjecia pomocy prosil bym o opis jakie byly grubusci w 320i dziekuje za zainteresowanie pozdro
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
no w 320i z 89r to różnie bywało z tego co widzę...
u mnie były grube golenie (mam 100% pewnosci ze fabrycznie)
ale bywaja też (i to chyba nawet częściej) te cieńsze.
jedyne wyjście to suwmiarka i musisz sprawdzić.
ja przed zakupem sprawdziłem na szczęście.
ja myslalem ze mam grube i kupilem amorki na grube i widze ze musze sprzedac moze k tos chce nie wiem co za firma ale maja krotki skok i sa twarde sprzedam za 150zl dwa jak ktos chce numer 880-566-383
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-02-22, 02:20
A ja się podłącze z pytankiem, czy w e30 kolumna ze zwrotnica tworzą jedną całość czy da się na dole odzdzielic kolumnę od zwrotnicy? Sprawa dotyczy sytuacji gdy kupujemy gwint KW do e30 to dysrybutor orzekł, że nalezy zwrócić fabryczne GOLENIE za kałcją 400e, a to trochę dziwne bo sądziłem, że zwrotnica z kolumną tworzy jedną całosć, a do tego dochodzi jeszcze przeważnie łożysko z piastą, które tak na prawde nie jest zdejmowalne ... to jak to jest?
Dzięki
W E30 kolumna i zwrotnica rworzą jedną całość. Kolumna jest wykonana ze stalowej rury, natomiast zwrotnica jest odlewem. Kolumna jest wspawana w zwrotnicę i nie ma możliwości prostetgo rozłączenia. Goleń jest dla mnie określeniem właśnie na cały zespół w zawieszeniau przednim, czyli kolumna ze zwrotnicą.
Co do łożyska to jest ono jak najbardziej zdejmowalne (moje są tego żywym przykładem). Jednak jest ono na stałe zespolone z piastą.