Wejść wejdzie lecz sprawa jakie masz twarde zawieszenie? Ale sądzę, że bez gumek w sprężyny sie nie obejdzie! A co do dystansu to już Twoja sprawa nie wiem czy chcesz mieć wystająco czy ma być koło schowane? Pzdr.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-02-21, 20:33
cos takiego znalazlem i pod fotkami opis:
- 325i Cabrio
- 126KW/171PS mit 4,27iger Differenzial
- Alpinweiß 2 mit blauem Verdeck
- Bj. 91
- el. Fensterheber vorne und hinten
- el. Verdeck
- großer BC
- Servolenkung
- 32cm Holzlenkrad Jamex Gold
- Holzschaltknauf Jamex
- Sportsitze Leder blau (indigo)
- Gewindefahrwerk FK Königsport mit Koni gelb (momentan ca. 85 / 40)
- OZ Futura 8x16 ET20 + 10mm Spurplatte mit 215/40/16 vorne
- 9x16 ET14 + 5mm Spurplatte mit mit 225/40/16 hinten
- Jetex Sportendschaldämpfer (der mit 2 getrennten Töpfen)
- schwarze Scheinwerfer von Hella mit Chromringen
- schwarze Blinker von Hella mit Standlicht
- schwarze MHW Rückleuchten
- Nebelscheinwerfer
- IS-Lippe
o co chodzi z tym obnizeniem 85/40 ? przeciez na fotkach nie ma -85
Może i wejdzie, ale nawet sklepane ranty nie pomogą... będzie tarło... 215/40/16 rozciąga się na 9" feldze w ten sposób że rant felgi jest delikatnie odsłonięty, 225/40/16 niestety już nie, rant jest schowany. A chodzi o to że felga 9x16 z ET15 idealnie się chowa w nadkolu (musza być sklepane nadkola), niestety to co wystaje poza nią już nie
O ile sie nie myle masz Weiteca Ultra GT 60/40... mam to samo i u mnie wystają felgi poza obrys auta jakieś 2 cm... zawias jest na tyle twardy że nawet gdy mam na tyle dwie osoby to nie pozwala na tyle usiąść by przytarła opona
Nie kombinuj, zakładaj 215/40 i bedzie dobrze, po co ci problemy, chyba nie chcesz robić wydmuszek z nadkoli
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
To ja odpowiem z własnego doświadczenia. miałem glebę -40mm i sklepane ranty od środka. Założone miałem przez jakiś czas 9x16 ET 15 z tyłu na 224/40/16. Obcierało tak czy owak czasami. Tragedii nie było, ale wkurzało mnie to. Poszukaj 215/40 albo 205/45 - przy tej drugiej opcji wogóle nic nie tarło. Przy 215 jeszcze czasem coś szurnęlo
jesli solidnie zaklepiesz ranty (nie poszerzysz ale zaklepiesz ... powtarzam zaklepiesz) TO NIE BEDZIE NICZEGO znaczy.... nei bedzie nic tarlo - ja takmialem a widziales jaka gleba - oponka w nadkolu