Ano własnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiś niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiś specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki.
jest to jedna z prostszych rzeczy w E36, jedynie dostep do gornych mocowan jest nieco utrudniony - podejrzewam ze trzeba bedzie demontowac tylnie glosniki (przynajmniej w coupe trzeba)
a tak to jedyne czego potrzebujesz to dobre klucze zeby odkrecic amorek na dole - przewaznie dosc mocno siedzi ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale...
ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale...
wd40 odchodzi do lamusa! byl test w jednej gazecie i sam nawet wyprobowalem.. ciepla coca-cola jest lepszym srodkiem sam nie wierzylem ale tak jest
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-20, 10:31
tyle, że cola jest słodka - wd40 nie, więc cola nie do wszystkiego się nada
tyle, że cola jest słodka - wd40 nie, więc cola nie do wszystkiego się nada
spox ale cola odrdzewia a nie smaruje... polej sobie np zawiasy czy lancuch w rowerze cola... a tak wogle to cola jest slodka i lepka... sprobuj latem polac cos cola... i licz ile os przyleci (taki tescik maly )
ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd..
No dokładnie podniosłem autko i co sie okazało odboje do wymiany, koszt 12 zl sztuka .A wymiana amorków to małe piwko nawet nie myślałem ze tak pojdzie.Pozdro
Ano własnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiś niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiś specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki.
Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady
Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady
Sorki kolego ale jak kupujesz amorki w sklepie motoryzacyjnym czy hurtowni motoryzacyjnej takiej usługi niestety niema , a cena amorka w serwisie + niby gratisowe założenie jest o wiele wyższa niż w wyżej wymienionych punktach.
A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziłeś sobie sam.pozdro
A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziłeś sobie sam.pozdro
I chyba tylko tyle
bo gwarancji na nie nie dostaniesz
A mylisz sie kolego jest gwarancja na rok bez limitu kilometrów.
W każdym sklepie czy hurtowni dostajesz gwarancje na amorki.
Problem jest z czesciami elektronicznymi ,niektórzy wymagają by było to montowane w warsztatach mechanicznych, i podstawą gwarancji jest rachunek od elektromechanika.