Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2007-02-27, 11:19 [e30] - dodatkowe światło w kabinie.
Kiedyś był taki temat (ale nie mogę go znaleźć) co zrobić, żeby wnętrze było lepiej rozświetlone, znalazłem foto z czymś takim -nawet fajnie to wygląda - lampki od podświetlenia schowka ew.bagażnika:
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysłany: 2007-02-27, 13:58
sory ale juz wyrazalem swoja opinie o tym lusterku.......nie jest ono najladniesze - swoja droga ja tez sprzedalem 2 sztuki na allegro ale nie za 200 plnow.... Ludzie maja fantazje.
Ja ostatnio rozbieralem u siebie podsufitke - przygody z antena i chyba sobie wstawie ladna lampke od 7ki - tyle ze ni emam szyberdachu u siebie wiec z miejscem nie ma klopotu.
A zobacz lampki od podswietlenia osłon przecisłonecznych sa ala podwójne jakby z bagażnika.
Zapokniałem napisac lampki od e34 e32
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jeśli ktoś nie ma szyberu to takie lampki jak napisał kirekhttp://allegro.pl/item168...ki_bmw_e34.html , będą ładnie wygladaly oczywiście jedna sztuka, a z szyberem tez może wjedzie jedna za korbka w poziomie.
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Wysłany: 2007-02-27, 18:06
Wiatam ja tez mysle nad dodatkowym oswietleniem wnetrza bo te w e30 coupe to tragedia nic nie daje swiatla Mysle nad zamontowaniem w miejscu nad komputerem tam gdzie inne e30 maja korbke od szybra wiec mam pomysl na cos takiego tylko nie wiem jak na szerokosc bedie pasic linki ponizej
Sluchajcie nie chce tu robic wsi .. ale jak juz podswietlanko w lusterku to moze jakies dobre BIALE diody co gdzies w necie widzialem jak ktos diody montowal wlasnie tak jak te lampki wyzej ... Chociaz prawde powiedziawszy ladnie wyglada ta lampka boczna od golfa
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
........Mimo wszystko ,że do diod LED należy przyszłość , to na dzień dzisiejszy daja zanadto "kierunkowe " światło . Do oswietlenia wnętrza wskazane jest światło rozproszone...........Mimo wszystko stawiam na żarówkę.( na razie ).............henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Tak zrobiłem u siebie:
Lampka, pochodzi z Seata Ibizy (starszy model - nowsze są włączane "szkłem" moja przełącznikiem) pasuje jak ulał! sądziłem, że będę musiał coś dopasować, przypiłować ale po wycięciu dziury w podsufitce weszła jakby była z e30
Przewody poprowadziłem od prawej lampki pod dachem, musiałem odkręcić daszek przeciwsłoneczny i dziurą przepchnąłem dalej wstronę lustra. Niestety w tym miejscu biegnie wzmocnienie do któego przymocowane jest ramię lustra - kable wychodzą poprzez mocowanie ramienia (w blasze jest wycięcie w któe akurat pasują 3 kabelki) dalej tylko podłączenie, zamontowanie w podsufitce i gotowe.
Całość prac: około 30 minut (kwestia przeciągnięcie kabli w moim przypadku, niestety, za pomocą struny