Witam. Wreszcze kupiłem Swoje drugie BMW!! Znaczy zamieniłem vectre za BMW 7. Może troche o aucie. Na początek powiem, że auto wymaga dużo pracy i sporo nakładów finansowych ale ja kocham tą marke i jestem w stanie poświęcić się aby doprowadzić je do stanu bliskiego oryginałowi. Co do zrobienia? Zawieszenie, poprawki na blacharce. Teraz troche o wyposażeniu bo jest ciekawe jak na ten rok :
- el. szyby x4
- el. lusterka
- el. fotele przód i tył z pamięcią
- el. roleta
- podgrzewane fotele przód
- klimatyzacja
- 2 komputery ( mam prośbę proszę o opis funkcji komputerów w e32)
- wsp. kierownicy
- ABS
- el. szyberdach
- centralny zamek z pilotem i alarmem
- welur
- alu. felgi
chyba nic nie pominąłem.
Na razie nie mam zdjęć ( będą jutro). Narazie wstawie te co były w ogłoszeniu.
Wyposazenie jest dosyc ciekawe .Napisz teraz skoro masz ta bume jaki dokladnie jest jej stan-czy duzo roboty Cie czeka?Czy warto ja bylo brac:D choc to pewnie jest glupie pytanie skoro wziales
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
Wyposazenie jest dosyc ciekawe .Napisz teraz skoro masz ta bume jaki dokladnie jest jej stan-czy duzo roboty Cie czeka?Czy warto ja bylo brac:D choc to pewnie jest glupie pytanie skoro wziales
Stan jest powiedzmy mocno średni ale nie tragiczny. 150 km przejechałem i nie było problemów. Silnik ok chodzi i na gazie i na benzynce. Zawieszenie jak pisałem do remotu. Blachara do poprawek. Hm czy warto?? Ja jestem zadowolony bo to bmw. Byłem z mechanikiem mówił, że warto. Wszystko okaże się w praniu. Co do przeszłości auta to pracuje w SG i sprawdziłem i wszystko prawnie jest ok. Na chwile obecną jestem super szczęśliwy. Do pełni szczęscia brakuje mi jeszcze E30
P.S.
Powiem jeszcze jedno: TEN KOMFORT ZABIJA!! TYM AUTEM NIE CHCE SIE JEŹDZIĆ SZYBKO!! TO PO PROSTY SUNIE.
P.S.2
Jeszcze przypomniało mi się jedno auto cały czas grzeje (w środku). Ustawienie panelem nic nie daje. Co to może być?? Co sprawdzić? Wiem, że idzie zima ale i tak mnie to wkurza.
Elektrozawór umarł. Koszt orientacyjny ok. 100zł. Wymiana ok. 0.5 godziny. Jakby co mam takowy widzę że jednak wziąłeś tą siódemeczkę Jakbyś potrzebował jakieś graty to pisz śmiało, bo mam swoją do rozebrania.
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
ostatnio zwrocilem na nia uwage na allegro
a to juz poszla prosze bardzo
oby dobrze sluzla
wiadomo cena nizsza cos bedzie trzeba zrobic
ale ma konkretne wyposazenie jak juz kolega wczesniej napisal +
pozdrawiam i zycze milej jazdy
Elektrozawór umarł. Koszt orientacyjny ok. 100zł. Wymiana ok. 0.5 godziny. Jakby co mam takowy widzę że jednak wziąłeś tą siódemeczkę Jakbyś potrzebował jakieś graty to pisz śmiało, bo mam swoją do rozebrania.
pozdrawiam
Sosen
Jesteś pewny, że to elektrozawór?? A jakie masz części od Swojej bo bede dużo potrzebował. Masz może przednią szybe??
A ile pali? Mi cięzko powiedzieć ale powiem tak wracałem wczoraj nią 100 km na benzynie przez wioski jazdą emerycką i komputer pokazywał 8.8 l/100km u Siebie w mieście już zatankowałem gaz i zrobiłem jakieś 40-50 km i średnie spalanie wzrosło do jakiś 11.2 l/100km więc przy spokojnej jeździe powinna się zmieścić w 15 na mieście. Mam nadzieje. Vectrą i tak mi wychoziło 50 zł za 100 km więc tu nie powinno być drożej.
P.S.
Naprawde nikt nie ma rozpiski dużego kompa przyz zegarku??
Tu powinieneś znaleźć to czego szukasz:
http://bmw7.website.pl/porady.htm
Jeśli chodzi o to stałe grzanie to najpierw wymieniłem panel bo myślałem że to on jest przyczyną, jednak winny był ten zawór także stawiam na niego. Mam praktycznie całe auto i akurat przednią (podgrzewaną) szybę też mam.
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
A więc dzisiaj dorwałem się z dziewczyną do środków czyszczących (beemka błagała o to) i zrobiliśmy blask w beemce. Normalnie takiego syfu życiu w aucie nie widziałem. Najpierw wyczyściliśmy boczki, póxniej pranie wykładziny, foteli, podsufitki, bagażnika a na koniec mycie z zewnątrz. Jeszcze zostaje polerka ale dzisiaj nie mieliśmy siły.
Tak wygląda mniej więcej moje bmw.
Zdjęcia słabej jakosci bo z telefonu.
P.S.
Prosze powiedzcie mi jak umieścić fotke w podpisie? Niby daje [img][/img] i fotke mam na imagehacku ale wyswielta tylko link jak widać. A może fotke trzeba uploadnąc gdzie indziej?? Jak tak to gdzie??
wytlumaczone na PW, pozdrawiam, center
Teraz widze sens doprowadzenia jej do ladu.Bardzo fajna podstawa
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-23, 22:07
wnętrze prezentuje się bardzo przyjemnie - miło, że jest kiera m-tech, bo z zewnątrz - jak to siódema - fajna, ale jak dla mnie bez emocji - zwyklak, jednak można ją fajnie odstawić
bialy, zbieraj na dobre fele 17" cos ala hamanny z parapetem, bbsy skrecane 8)
Serce mnie boli, że musze to napisać ale felg to ona nie zobaczy długo. Najpierw musze wymienic szybe przednią 345 PLN z wklejeniem
potem remont zawieszenia bez amorów jakieś 400 PLN przód tył na razie może być
komputer pokazuje zużycie klocków więc trzeba by zajrzeć
prawy przedni błotnik i drzwi kierowcy do wymiany to natępne 300-400 PLN
I jeszcze sporo pierdółek które trzeba będzie porobić z czasem więc felgi jak będą za rok to będzie dobrze
Dzisiaj zamówiłem przedni dolny prawy wachacz, łacznik stabilizatora i prawą końcówke drążka (całą) i jutro jak dobrze pójdzie będziemy wymieniać i zobaczymy czy jest jakaś poprawa. Na co zwrócić jeszcze od razu zwrócić uwagę (oprucz hamulców i amorów) jak to wszystko będzie rozgrzebane?? Potem czeka mnie to samo z lewej.
Może lepiej końcówki drążka wymień razem prawą i lewą bo tak
to dwa razy ustawianie geometrii.
sie ma
Ale ja wymienie lewą w ciągu jakiegoś tygodnia tylko chodzi o to, że nie mam na dzień dzisiejszy kasy na wszystko na raz a chce zpbaczyć czy będzie jakaś znaczna poprawa i co jeszcze ewentualnie trzeba dokupić. Niestety dzisiaj taki dzień, że nie udało się tego zrobić może jutro się uda.
Edytowany 26.10.2006
Niestety znów dzisiaj się nie wyrobiłem i chyba zrobie to w weekend.
A teraz z nudów wkleje zdjęcia moich poprzsednich autek po zakupie i przed sprzedarzą, żeby nikt nie miał watpliwości, że 7 trafiło w złe ręce
Tak wyglądało moje E30 jak kupiłem (tylko felg nie było i dokupiłem i światła przerobiłem z tyłu). Żałuje, że je sprzedałem. Kochałem to auto.
A tak wyglądało kilka dni przed sprzedażą.
A tutaj Vectra. Kupiłem ją bo nie miałem ani kasy ani pracy a była dobrze wyposażona, silnik dobry i stan oprucz blachary.
A tak wyglądała przed sprzedarzą
Jak widać mam sentyment do czarnego koloru i na szczescie E32 trafiło mi się w takim.
duży rodzinny samochód maży mi się taki ale jakoś się boję takich duzych beemek.nie ma się co dołować w kazdym aucie z tego rocznika coś jest do wymiany. ale i tak ładna
no ale o starszych opelkach zlego slowa nie powiem. ojciec ma 10 lat astre rocznik 93 na wielopunkcie 1.6 (100km) muł ale pali tylko 6 litrow gazu na trasie a nawet zejdzie ponizej 6...i jedynie co powazniejszego wymienil to pompa paliwa. 8-zaworowe silniki sa wypas jesli chodzi o ekonomie 8)
Krowa może nie ale krówka albo świnka to już na pewno.
W końcu dzisiaj zabraliśmy się za wymiane tego zawieszenia bo jakoś wcześniej nie dawało rady i auto stało . Niestety jak sie spodziewałem okazało się, że oprócz w/w części na prawą strone potrzeba jeszcze górnego wahacza (230PLN) bo miał luz na sworzniu około 3cm!!!! Czegoś takiego w życiu nie widziałem . Normalnie masakra. Wahacz zamówiony i będzie jutro i dopiero wtedy będziemy składać. Miałem cichą nadzieje, ze jakoś może ten wahacz się uchował i miałem inne przeznaczenie na tą kase ale trudno. Chce się jeździć porządnie bez stuków i puków trzeba płacić. Najgorsze, ze z drugiej strony to samo czyli następne 400 PLN + amory (600-700 przód) i zbieżność. To dopiero początek. Więc może części nie są specjalnie drogie to jeżeli tak jak u mnie jest sporo do wymiany to wychodzi całkiem pokaźna sumka.