Witam, mam pytanie czy były montowane różne pompy wspomagania w e30? Kupiłem uchwyty do pompy od m40 ponieważ mi ich brakowało do wspomagania , ale samą pompę miałem zdemontowaną z m20 i tu bankrut różnią się rozstawem śrub. Nieznacznie bo nieznacznie i to nie stanowi problemu ale dziwi mnie właśnie ta różnica. Może ktoś się wypowie
Właśnie przerabiam ten sam temat, pompę mam z m20b25 a wsadzam do m40b16, mocowanie kupiłem na Allezłom i nie miałem żadnego problemu z przykręceniem tego mocowania do pompy!
Tacy znawcy i nie wiedzą
Poważnie, to już znalazłem. Montowane były dwa lub trzy rodzaje w e30 i e36. Były to pompy firmy LUK i Vicers. Nieznacznie się różniły między sobą stąd ten rozstaw śrub.
Czy występowały różne koła pasowe do tych pomp (od innego modelu na przykład) o różnej średnicy? Chciałbym zamontować koło pasowe o większej średnicy przy pompie i tym samym zredukować poziom wspomagania.
W sumie to za pomocą koła nie zredukujesz siły wspomagania. Może się zdarzyć że przy wolnych obrotach w ogóle nie być wspomagania. Pompy mają stały wydatek od 90 do 120 bar. ( różne typy). Jak chcesz zmienić siłę wspomagania to raczej regulacją pompy na inne ciśnienie.
[ Dodano: 2007-03-10, 09:12 ]
Witam .
No ja już jestem po przeróbkach i mam wspomaganie -- rewelacja. Jeździłem wieloma autami ze wspomaganiem , ale w e30 działa chyba najlepiej. Nie szarpie za kierownice , nie ciągnie i ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Chciałem podziękować chłopakowi z forum za uchwyty , ale nie wiem komu bo kontaktował się ze mną przez GG i miał opis Ja.
Dzięki i pozdrawiam.