BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36 Sedan] Wymiana tylnich amorków.
Autor Wiadomo
dioob 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Gru 2006
Skd: okolice krakowa
Wysany: 2007-02-19, 15:06   [E36 Sedan] Wymiana tylnich amorków.

Ano własnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiś niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiś specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki.

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-02-19, 15:13   

jest to jedna z prostszych rzeczy w E36, jedynie dostep do gornych mocowan jest nieco utrudniony - podejrzewam ze trzeba bedzie demontowac tylnie glosniki (przynajmniej w coupe trzeba)

a tak to jedyne czego potrzebujesz to dobre klucze zeby odkrecic amorek na dole - przewaznie dosc mocno siedzi ..

www.system.mimbu.pl

dioob 

Wysany: 2007-02-19, 15:14   

Oka o taką odpowiedź właśnie mi chodziło :) dzieki.Pozdro

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-02-19, 15:22   

najłatwiej wymienić tylne amory jest w cabrio, mi to zajeło 20 minut obydwa amory ,

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-02-19, 16:13   

odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale...

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-02-19, 16:51   

ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd..

www.system.mimbu.pl

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-02-20, 10:00   

jaqub napisa/a:
odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale...

wd40 odchodzi do lamusa! byl test w jednej gazecie i sam nawet wyprobowalem.. ciepla coca-cola jest lepszym srodkiem :D sam nie wierzylem ale tak jest :?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-02-20, 10:31   

tyle, że cola jest słodka - wd40 nie, więc cola nie do wszystkiego się nada

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-02-20, 15:21   

PioterW napisa/a:
tyle, że cola jest słodka - wd40 nie, więc cola nie do wszystkiego się nada

spox ale cola odrdzewia a nie smaruje... polej sobie np zawiasy czy lancuch w rowerze cola... a tak wogle to cola jest slodka i lepka... sprobuj latem polac cos cola... i licz ile os przyleci (taki tescik maly :mg: )

dioob 

Wysany: 2007-02-28, 19:56   

kiloff napisa/a:
ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd..

No dokładnie podniosłem autko i co sie okazało odboje do wymiany, koszt 12 zl sztuka .A wymiana amorków to małe piwko nawet nie myślałem ze tak pojdzie.Pozdro

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-02-28, 21:47   

dioob napisa/a:
Ano własnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiś niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiś specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki.

Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady

dioob 

Wysany: 2007-03-08, 15:02   

marekfl napisa/a:
dioob napisa/a:

Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady

Sorki kolego ale jak kupujesz amorki w sklepie motoryzacyjnym czy hurtowni motoryzacyjnej takiej usługi niestety niema , a cena amorka w serwisie + niby gratisowe założenie jest o wiele wyższa niż w wyżej wymienionych punktach.
A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziłeś sobie sam.pozdro

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-03-10, 15:50   

dioob napisa/a:
A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziłeś sobie sam.pozdro

I chyba tylko tyle :wink:

bo gwarancji na nie nie dostaniesz :maruda:

dioob 

Wysany: 2007-03-11, 12:45   

marekfl napisa/a:
dioob napisa/a:

I chyba tylko tyle :wink:

bo gwarancji na nie nie dostaniesz :maruda:

A mylisz sie kolego jest gwarancja na rok bez limitu kilometrów.
W każdym sklepie czy hurtowni dostajesz gwarancje na amorki.
Problem jest z czesciami elektronicznymi ,niektórzy wymagają by było to montowane w warsztatach mechanicznych, i podstawą gwarancji jest rachunek od elektromechanika.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: