Wysany: 2007-03-12, 11:12 [E30] Drgania przy dynamicznym ruszaniu
Witam
Co należy sprawdzić, wymienić w momencie kiedy drga mi Betka przy dynamicznym ruszaniu
Nie mówie tu o pełnym ogniu tylko np tak przy 2tyś obr. jak nacisnę mocno na pedał gazu to na pierwszych dwóch biegach przenoszą mi się dziwne wibracje.
Co to może być
Pozdrawiam
Tymek
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
jak amory sa kiepskie z tyłu też koła podskakuja przy ostrym bucie spod świateł i buda drży...
może podpora łożyska wywalona, gumy pod belką rozsypane, poduszka dyfra, krzyżaki na wale jak przedmówcy sugerują jest trochę do sprawdzenia...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Tymon, miałem to samo. Podejrzewałem poduchy belki z tyłu lub podporę wału.
Ale nie wymieniałem ich. W między czasie wymieniłem amory na nówki
(wiadomo jakie ) i ustało.
pozdro
Siemka
jeśli mowisz o tym samym co myśle to może być to dokłądnie to bo mam tak samo i udzokodzona jest taka matalowo gumowa tulej na której "zawieszony" jest most. Uszkodzenie wyglada tak samo jak w przypadku uszkodzenia tulei wachacza, guma sie po prostu oberwie albo wykruszy a objawia sie to tym że bardzo szarpie, czuć to również przy redukcji
Panowie wielkie dzięki
W wolnej chwili wszystko sprawdzę JacekG, nawet mnie nie drażnij, jeszcze nie założyłem
Zacznę od tego i nowych wyważonych kółek
Pozdrawiam
Tymek
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03