BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Silnik m50 - z vanosem i bez vanosa- jak to w koncu jest
Autor Wiadomo
Pawel735 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-03-15, 08:28   Silnik m50 - z vanosem i bez vanosa- jak to w koncu jest

Witam

Przeczytałem kilka wątków odnośnie silnikow z vanosemi bez i nadal nie wiem ktory z nich wybrac do zakupu.Nie ukrywam ze silnik bedzie dośc mocno dostawał po jajach i nie wiem czy vanos poprostu nie padnie skoro on lubi sobie grzechotac.
Czy lepiej zainwestowac w mniej skomplikowaną jednostke m50 bez vanosa czy jednak lepiej jest wziac silnik na vanosie.

Pozdro

fil 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-03-15, 08:56   

by juz taki temat..ale po krotce to zmienne fazy rozrzadu.vanos troche obniza spalanie ale osiagi na papierze sa minimalnie gorsze (9.8s a 9.9s do paki).bivanos juz jest bardziej dopracowany.auto ma mocniejszy dol i szybciej sie rozkreca..

Pawel735 

Wysany: 2007-03-15, 09:04   

Ja wiem jaka jest zasada działania vanosa tylko zastanawiam się nad tym czy do tłuczenia lepiej kupic silnik na vanosie czy bez.Nie wiem jak vanos sie sprawdzi w ciezkich warunkach. Skłaniałbym sie jednak ku vanosowi bo jednak jest to nowsza jednostka napedowa.

fil 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-03-15, 09:26   

zdawalo mi sie ze miales inaczej sformulowanego pierwszego posta ze pytales tez o podwojny, ale ok,moze spalem jeszcze :wink:
ja tez bym sie sklanial ku vanosowi jesli silnik ma dostawac w p*zdeczke,zawsze nowszy i wiekszy dostep do czesci.napisz jeszcze w jakiej pojemnosci bys go chcial.pozdro

Pawel735 

Wysany: 2007-03-15, 09:35   

Faktycznie wczesniej miałem inaczej sformułowanego pierwszego posta ale w miedzyczasie doinformowalem sie na forum takze pewne watpliwosci zostaly rozwiane.
Docelowo bedzie to silnik m50b25 prawdopodobnie na vanosie.
Calosc ma trafic do e30 tylko w jednym watku ktos pisal ze m50 bez vanosa lepiej jest wsadzic bo w tym silniczku na vanosie jest takie wybrzuszenie od vanosa jeszcze ktore nieco przeszkadza w jego montazu.

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2007-03-15, 10:58   

hej,
rozmowa o tym, ze m50 z vanosem jest nowszym silnikiem od m50 bez vanosa to troche bzdura....
konstrukcyjnie sa to silniki tej samej generacji....
jesli chodzi o wsadzenie tego do e30 to nie ma roznicy, wybrzuszenie na vanosa jest tak male, ze nie stanowi problemu...
za to wytrzymalosc vanosa jak konstrukcji to juz inna sprawa, po rozmowach z wieloma uzytkownikami m50 dochodze do wniosku, ze do ostrego palowania lepsza jest m50 bez vanosa - NIE MA SIE CO POPSUC (tzn elementow podlegajacych zuzyciu jest troche mniej...)

oczywiscie jesli ktos trafi m50 vanos w bardzo dobrym stanie gdzie ow vanos nie grzechocze to jak najbardziej polecam...
ale jesli to silnik z przebiegiem ok 200-250 tys. km to lepiej bez....

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-15, 16:13   

jesli bedzie dostawal w tylek to lepiej M50 czyli BEZ... bo i tak bedziesz go wysoko krecil takze mocny dol tak srednio Ci potrzebny...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: