Wysany: 2007-03-19, 13:29 Ile można wyciągnąć z rozbiórki E30 na części?
Mam okazję kupić E30 coupe w wąskiej lampie z 87 roku z z zajeżdzonym silnikiem m10 za niewielkie pieniądze... Stan auta bardzo dobry zarówno jeśli chodzi o blacharke jak i o wnętrze... Próbowałem liczyć ile można wyciągnąć ze sprzedaży części i wychodzi mi parę groszy na górke, pytanie tylko czy warto się w to bawić i w jakim czasie można się pozbyć większości gratów... Liczę na jakieś sugestie z Waszej strony...
Pozdrawiam!
michał "emaloo"
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-03-19, 13:32
emaloo napisa/a:
za niewielkie pieniądze
zależy co masz na myśli, jakie jest wyposażenie autka itp, bo tak ogólnie, to nie za wiele
Fakt... Cena ok 500-600 zł (po flaszce może jeszcze byłbyby taniej) Wyposażenie praktycznie żadne tylko szyber ręczny i elektryczne lusterka... Auto z Niemiec (nie można robić pustych przebiegów)
Teraz tyle częsci jest wszędzie, że aby szybko się pozbyć musiałbyś dać dobrą cene. Wtedy mniej zarabiasz..
Ale jesli masz miejsce zeby auto rozebrac to mozesz sie w to pobawic...
Zawsze jakis grosz wpadnie
Pozdro
Jak jest golas to odpusc sobie,nic nie zarobisz probujac sprzedawac czesci typu ,maska,klamka, lub pordzewiałe el.zawieszenia,tego poprostu jest tyle ,ze nie oplaca sie z tym walczyc.Znam to z własnego dosfiadczenia,mam gratow do e30 tyle,ze ciezko jest mi to miescic,do tego auta sprzedaja sie juz raczej tylko zadkie czesci,np barany,obc, czy inne elementy z wyposazenia.
Jestem świeżym forumowiczem ale za 500zł dostaniesz nic nie wartą bude, długi dyfer i szkrzynie które raczej cięzko bedzie sprzedać i troche tanich maneli. Także nie polecam... Na rynku jest masa części i ciężko dać konkurencyjną cene! Chyba że masz dużo czasu i miejsca w garażu...
Wyrwij ja za 200zl,ogołoć z plastików a bude na zlom,moze cos wtedy zarobisz,bo za 500zl to super promocja nie jest.Ewentualnie kup fure, wez kamere i nakręć film w stylu jackass,np.jakis skok autem przez wał nad rzeka
200 zl to dostaniesz za sama bude na złomie a zeby cos sprzedac łacznie za 300 zl to chyba ci sie uda jak beda ceny ok
jak masz gdzie to rozebrac i troche czasu na to to moznaby sprobowac tak sadze
pozdro
Kupiłem tę bude Już dzisiaj sprzedałem chromowane zderzaki i zwróciła mi się połowa kaski Auto ma z tyłu tarcze (to chyba dziwne jak na 1.8?) Pozatym z ciekawszych rzeczy w bagażniku był pełen komplecik kluczy do e30 który zostawiam sobie of koz, zresztą chyba buda też postoi jako dawca częsci do przyszłej beemy...
Dzięki wszystkim za opinie!
pozdr.
Jesli to 1.8 mialo ABS to tarcze z tylu nie sa niczym dziwnym. Druga mozliwosc to taka ze wujek Szczepan maczal w tym palce
emaloo napisa/a:
Pozatym z ciekawszych rzeczy w bagażniku był pełen komplecik kluczy do e30 który zostawiam sobie of koz, zresztą chyba buda też postoi jako dawca częsci do przyszłej beemy...
Hehe, ja tez tak mam, w domu cala gora gratow do beemki ale szkoda sprzedawac bo sie napewno przyda No bo nastepna beemka pewnie nie bedzie miala OBC czy lusterka Mtechnika i bede musial znowu kupic, to niech lepiej polezy na polce
Hehe, ja tez tak mam, w domu cala gora gratow do beemki ale szkoda sprzedawac bo sie napewno przyda No bo nastepna beemka pewnie nie bedzie miala OBC czy lusterka Mtechnika i bede musial znowu kupic, to niech lepiej polezy na polce
Taa dokładnie, genaralnie jestem przeciwnikiem rzeczy typy "przydasie" ale tutaj akurat to się sprawdza
Dzięki za odpowiedź apropo tarcz, nawet nie wiem czy to auto ma ABS jutro oblukam...
pozdr.