Przez najbliższe trzy lata policja ma kupić około 5-6 tys. nowych samochodów osobowych - radiowozów i nieoznakowanych.
Nie będą to auta w kolorze blue, ale srebrne. I będą lśniły. Pojazdy te mają być zamawiane u producenta, który wygra przetarg, a nie - jak dotąd - u poszczególnych dilerów różnych marek. Znacznie obniży się więc cena aut i rozwiążą się problemy z serwisem.
Wysany: 2007-04-02, 20:47 Re: Policja zmienia barwy
Mlody napisa/a:
Przez najbliższe trzy lata policja ma kupić około 5-6 tys. nowych samochodów osobowych - radiowozów i nieoznakowanych.
Nie będą to auta w kolorze blue, ale srebrne. I będą lśniły. Pojazdy te mają być zamawiane u producenta, który wygra przetarg, a nie - jak dotąd - u poszczególnych dilerów różnych marek. Znacznie obniży się więc cena aut i rozwiążą się problemy z serwisem.
Nie lubie amerykanców ale oni tak juz dawno maja i mi sie to bardzo podoba a nie sie jedzie tu VW tam OPEL a za rogiem czai sie Dajewo.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
jak dla mnie to te kolorki sa lipne, a Policja ma budzic respekt, a te przypominają furmanki strazy miejskiej. Amerykansie wozy policyjne i niemieckie np. mi sie podobają. Szczegolnie takie biale Porsche z zielonym paskiem i napisem POLIZEI jakie czasami widac na Autobahn'ach, chociaz polska policja nie jest osamotniona jesli chodzi o srebrny kolor, niemcy tez wprowadzają zmiany, a tu ciekawostka, nowa furka u sasiadow http://www.leblogauto.com...i_porsche_6.jpg
i wlasnie znalazlem w sieci fotke od sasiadow zza odry i teraz wiem skad polacy skopiowali barwy dla nowych furmanek http://www.autoextrem.de/...mentid-6627.htm i oby tylko te przetargi wygrywaly auta tej samej marki
Webretti, czytaj dokladnie - wsciekly zielony niedlugo zniknie z niemieckich drog, poza tym nikt od nikogo nie zgapil - ma byc jednolite malowanie radiowozow w calej unii. Mi to bez roznicy, itak do tego nie doplacamy bo to dotyczy tylko nowych. No i wreszcie ktos pomyslal i beda duze zamowienia bezposrednio u producenta, a nie dla kazdego komisariatu z osobna u najblizszego dilera, w koncu nie stac nas na wyrzucanie pieniedzy.
Usmialem sie z tego tekstu o 4 letnich radiowozach - u nas przeciez wciaz jezdza Polonezy i Passaty "policjanty" z poczatku lat 90-tych.
Bruner, sorki , nie doczytalem do konca i zaczalem szukac fotek w necie, ale mam dzis w domu impreze urodzinowa wiec juz mam troche % we krwi nawet najlepszym tu sie zdaza cos niedoczytac i walnąc gafe
Ale nikt nie napisal ze Policja nie ma szybkich samochodow. W tym tekscie jest napisane ze te samochody beda sprzedawane po 4 latach bo w unii jest taki standard i to nie do pomyslenia zeby byly starsze. Tylko niestety widze co u mnie po osiedlu jezdzi albo co mijam czasmi na trasie - mocna zmeczone zyciem Polonezy, Passaty B3, stare Transity itp, srednia wieku pewnie z 15 lat.
Ja bym był za tym żeby te 4 latki z "bogatej uni" trafialy do nas , nas nie stac na takie manewry moim zdaniem a widze w postepowaniu naszych wladz polska zasade "zastaw sie a postaw sie"