hej,
porozmawiaj z Arturem C. z Cybinki, on mial i bardzo sobie chwalil....
ponoc duzo lepsze prowadzenie niz e30, grubsze stabilizatory, hamulce dwutloczkowe i inne zalety....
P.S. czyzby zona pozwolila Ci kupic BMW?? niemozliwe....
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-03-07, 11:17
z blachami to normalne że problem nie tylko w e21 ale wszystkich 30-letnich autach...
ktoś mi opowiadał, że główny problem, to rdzewienie w okolicach środkowych słupków- auto po prostu się łamie...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-03-07, 13:10
jezdzi sie bosko
czesci jest w brud jak nie ludzie z orr to aso
a najczesciej bierze: nadkola przod/tył, progi, podszybie, pas przedni tylny doł i góra najczesciej ponizej lamp, bagarek na laczeniu podlogi z wew. nadkolami, tam gdzie rura od wachy przechodzi przez nadkole w bagarku, podłoga w srodku najczesciej na rogach tam gdzie sie laczy z progami tam gdzies, czasem gródz miedzy silnikiem a kokpitem, oczywiscie kielichy przod/tyl, na sam koniec podłuznice
no to by chyba bylo na tyle
z blachami to normalne że problem nie tylko w e21 ale wszystkich 30-letnich autach...
ktoś mi opowiadał, że główny problem, to rdzewienie w okolicach środkowych słupków- auto po prostu się łamie...
mam nadzieję, że to plotka....
misza, dzięki za foty.
Jak myślicie, czy jest możliwość kupienia ładnej i w miarę zdrowej e21 w Szwabii za max 4000 pln? silnik obojętny.
Jak chcesz stare auto to wybrał bym e12 przecież ogólnie wiadomo jest że e21 nie było tak udane jak jego następca czyli e30
e30 jest w porządku, ale e21 jest fajnym klasykiem z RWD, autem, w które także wkładano mocne motory, nie sądzę, żeby nie było udane....Jest inne. Zaleta to to, że jest lekkie i zwrotne no i jest już prawdziwym youngtimerem.....
ostatnio szłem z dziewczyna i na parkingu w Otwocku stało e21 białe ale było śliczne ona nawet nie zauwarzyła z tyłu ze to BMW blacha była super zadbana albo po remoncie ale sam bym takie chciał troszke środek nie taki jak w e30 ale wszystkiego mieć nie można na allegrobyła kiedyś jakas z silnikiem od alpiny na chyba 17 calowych kołach też alpiny i cenili ja 15 tyś ale był warta
ostatnio szłem z dziewczyna i na parkingu w Otwocku stało e21 białe ale było śliczne ona nawet nie zauwarzyła z tyłu ze to BMW blacha była super zadbana albo po remoncie ale sam bym takie chciał troszke środek nie taki jak w e30 ale wszystkiego mieć nie można na allegrobyła kiedyś jakas z silnikiem od alpiny na chyba 17 calowych kołach też alpiny i cenili ja 15 tyś ale był warta
spróbuj znaleźć namiar na gościa od rekina, będę wdzięczny, nie widziąłem tego auta.
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-03-08, 09:52
pawelbach napisa/a:
byle auto kaliny mialo 2.8l i dolot od alpiny B6 niemialo felg alpiny
E21 to jest wspaniale auto , cudowne...mialem kilka sztuk, jedna nawet zaczalem odbudowywac...ale mnie to przeroslo: Lukasz odbudowanie e21 to nie to samo co e30, wszysti czesci sa trudniej dostepne i duzo drozsze (mowie o profi odbudowie). Najlepiej pogadaj z Marcinem vel Mcinek- On Ci wszystko objasni. Mysle ze na ladne zrobienie e21 (ktore poczatkowo bylo w bdb stanie) 20.000zl nie wystrczy.
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
e21 fajna sprawa,, fajnie to wyglada,,, fajnie jezdzi,, ja w e21 jestem zakochany ...
drogie auto ! a twierdzenie ze częsci do e21 jest duzo ... to absolutna bzdura... ! częsci są drogie poronując z innymi klasykami przez bardzo slabą dostepnośc !
niestety .. np.ja z braku dojścia bede na tyle montował zaciski od e30 325i
e21 fajna sprawa ... umiejetnie zrobiony swap długo i bezawaryjnie jezdzi oproczu e30 najlepsze auto do robienia swapa moim zdaniem na tak duze pojemnosci ...
mnie auto kosztuje juz w okolicach 10tys a nawet remontowac dobrze niezaczałem ...
chciałbym sie dowiedzic ile jest w polsce e21 ktore maja mocnejszy silnik niz m30b35 ...
wdzieczne e21 to e21 z wspomaganiem wiecej temu autu nie potrzeba
a co najwazniejsze to prowadzi sie jak samochód... : prawdziwy mocny wymagający umiejetnosci i cierpliwosci .. a co najwazniejsze nie dla wszystkich !
e21 nie prowadzi sie tak dobrze jak e30 ... nie jest tak szybkie i zwrotne jak e30 ..
ale jest prawdziwym youngtimerem ktory w dojczach w dobrym stanie stoi juz 2500-3000 euro ...
e21 335i totalna bieda zakatowana łamiąca sie z rozjechanym juz przodem to koszt 4tys euro !
Temat remontu E21 jest ciezki. Blachy sa bardzo drogie a te jakosciowo dobre dostepne tylko w ASO (blotnik przedni 600pln).
Poza tym aby takie auto zrobic bardzo dobrze i nie wydac tyle ile kosztuje E30 M3 trzeba poswiecic mnostwo swojego czasu i pracy oraz znalezc solidna ekipe fachowcow fascynatow, ktorzy podejma do tematu odpowiednio.
blacharka i e21.. no cóz kupiłem auto ktore miało jezdzic i faktycznie jezdziło ... super bezproblemowo ... ale kiedy zoabczyłem co faktycznie siedzi w aucie jak to wszystko rozebralem ... to pół roku spoznienia i rozpadloby sie przed blokiem na parkingu
na początek blacharka wyszłą 2 tys zł a szykuje sie jeszcze 1500zł na poprawki blacharki ... takze ... pozdrawiaju
moim zdaniem ... brać najtańszego mocnego konstrukcyjnie i robić blache samemu ... jak kupisz w "bdb stanie" to i tak bedzie do roboty