Wysłany: 2007-03-26, 08:00 Jak otworzyc tylne drzwi w BMW E34???
Witam wszystkich klubowiczów:)
Nadszedł w końcu ten czas kiedy musze sie ogarnąc i zając odrobine moją niunią(Beti e34)
Mam problem z lewymi tylnymi drzwiami....Jakis czas temu troszke zaczeła mi wariowac centralka, myslałem ze to z powodu mrozu ale problem nie ustąpił a wręcz sie pogłebił.
Drzwi sie zamknęły na podwójny rygiel i ani rusz z zadnej strony. Nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Na 100% nie został przełaczony rygiel na zamku(dzieciak) a drzwi(lewy tył) nie reagują na zaden z zamków. Chciałbym je otworzyc ale nie biorę nawet pod uwage uszkodzenia tapicerki. Jesli ktoś jest w stanie mi udzielic pomocy w tej kwestii to bede wdzięczny...
Pozdrawiam
_________________ A ja mam żółwia.........i bede z nim rozmawiac....hehe
Wysłany: 2007-03-26, 13:07
Powiem tyle - masz problem A wiec od poczatku - Twoje drzwi sie zaryglowaly oprocz centralki masz tzw podwojne ryglowanie czyli drzwi nie da sie otworzyc od srodka i czesto ten rygiel (bo jest to dodatkowe urzadzenie) sie zaciera psuje i odmawia wspolpracy. Musisz niestety przy drzwiach zamknietych zdjac tapicerke i odkrecici ten rygiel razem z centralka dopiero wtedy otworzysz drzwi. Zycze powodzenia jesli zdejmiesz delikatnie tapicerke sa szanse ze jej nie uszkodzisz
p.s. poszukaj w archiwum byl ten tema nie raz i nawet ja tam jakies wywody glebsze robilem
Wysłany: 2007-03-26, 18:13
albo spalil/stopil CI sie silownik w tych drzwiach w pozycji "zamkniete" ja tak mialem z bagaznikiem... jedyne co to zdjecie tapicerki, otwarcie drzwi ciegnem (tym drucikiem ktory popycha silownik), wyjecie silownika (mozliwe ze bedziesz musial najpierw wyjac bo ciegna mozesz nie ruszyc).... i manualne zamykanie tych drzwi lub kupno uzywki...