BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak otworzyc tylne drzwi w BMW E34???
Autor Wiadomość
Herbert Schnitzer 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-03-26, 08:00   Jak otworzyc tylne drzwi w BMW E34???

Witam wszystkich klubowiczów:)

Nadszedł w końcu ten czas kiedy musze sie ogarnąc i zając odrobine moją niunią(Beti e34)
Mam problem z lewymi tylnymi drzwiami....Jakis czas temu troszke zaczeła mi wariowac centralka, myslałem ze to z powodu mrozu ale problem nie ustąpił a wręcz sie pogłebił.
Drzwi sie zamknęły na podwójny rygiel i ani rusz z zadnej strony. Nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Na 100% nie został przełaczony rygiel na zamku(dzieciak) a drzwi(lewy tył) nie reagują na zaden z zamków. Chciałbym je otworzyc ale nie biorę nawet pod uwage uszkodzenia tapicerki. Jesli ktoś jest w stanie mi udzielic pomocy w tej kwestii to bede wdzięczny...

Pozdrawiam

speed 
Michał

Wysłany: 2007-03-26, 13:07   

Powiem tyle - masz problem ;/ A wiec od poczatku - Twoje drzwi sie zaryglowaly oprocz centralki masz tzw podwojne ryglowanie czyli drzwi nie da sie otworzyc od srodka i czesto ten rygiel (bo jest to dodatkowe urzadzenie) sie zaciera psuje i odmawia wspolpracy. Musisz niestety przy drzwiach zamknietych zdjac tapicerke i odkrecici ten rygiel razem z centralka dopiero wtedy otworzysz drzwi. Zycze powodzenia jesli zdejmiesz delikatnie tapicerke sa szanse ze jej nie uszkodzisz :)

p.s. poszukaj w archiwum byl ten tema nie raz i nawet ja tam jakies wywody glebsze robilem :lol:

Every man dies... But not every man really lives...

jaqub 

Wysłany: 2007-03-26, 18:13   

albo spalil/stopil CI sie silownik w tych drzwiach w pozycji "zamkniete" ja tak mialem z bagaznikiem... jedyne co to zdjecie tapicerki, otwarcie drzwi ciegnem (tym drucikiem ktory popycha silownik), wyjecie silownika (mozliwe ze bedziesz musial najpierw wyjac bo ciegna mozesz nie ruszyc).... i manualne zamykanie tych drzwi lub kupno uzywki...

Odpowiedz do tematu