BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie... 325 IX...
Autor Wiadomo
Pablo 

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Wrz 2004
Skd: Pruszków
Wysany: 2007-03-22, 23:51   Pytanie... 325 IX...

Nie linczujcie mnie odrazu, ale jestem albo uposledzony jesli chodzi o funkcje szukaj, ale gdy jej uzylem wyswietlilo mi sie tyle stron ze... :cry: Potrzebuje info o 325 IX. Moj przyjaciel sie nad tym zastanawia w sumie mu doradzam ale sam nie jestem pewny do konca.... Co myslicie o tym napedzie? Jakie roznice w uzytkowaniu (spalanie, koszt czesci zamiennych itp). Warto kupic ? a przy okzazji macie moze ifo o tym? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2031207
R1 było...
e38 740...
e30 344i
Pozdrawiam!!

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-03-23, 00:53   

po pierwsze...po co IX ? chyba beemki kupuje sie po to aby miec naped na tyl. nawet 316 zamieli sie w miejscu i na mokrym polatasz bokami. a takim IXem? nie ma bata. nie oplaca sie bawic w rozlaczanie przedniego napedu. jeden nasz wspolny kolega z forum potrafil nawet spalic laczki na 4 kola majac czerwonego IXa :lol: to jest dopiero wyczyn !
czesci do IXa sa bardzo drogie. niech ktos napisze ile np. kosztuja przednie amory...
obnizyc tez nie mozna za bardzo...
jedyny plus to chyba na zime i na blociste rejony goralskie.
a co do tej z ogloszenia to jest juz na allegro ponad 4-5 miesiecy wiec kaszana na maxa. myslisz ze 325 czarne w mtechniku II stalo by tak dlugo za psie pieniadze?
pzdr

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-03-23, 02:34   

Wszytko co przed tylnymi siedzeniami jest inne (nawet wał jest na 6 szpilek)
Kolega tanio sprzedaje wypasiony, jeżdżący, choć blacharsko kiepski egzemplarz, w którym jest mnustwo części do ewentualnej podmianki dla kogoś kto mocno eksploatuje iXa ... patrz link w podpisie

Pozdro :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-03-23, 09:13   

SmasherE30 napisa/a:
Wszytko co przed tylnymi siedzeniami jest inne (nawet wał jest na 6 szpilek)
Kolega tanio sprzedaje wypasiony, jeżdżący, choć blacharsko kiepski egzemplarz, w którym jest mnustwo części do ewentualnej podmianki dla kogoś kto mocno eksploatuje iXa ... patrz link w podpisie

Pozdro :wink:

sam powinieneś wiedzieć Maciek, że jeśli blacharka jest do.....to wszystko jest do .....

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-03-23, 09:33   

Przednie amortyzatory w intercars: 562 zł za sztukę, tylko sachs
tylne tarcze hamulcowe ok 200 zł sztuka, tylko oryginał

do tego ukręcające się przednie półośki, przedni dyfer który potrafi się przemielić, rozdzielacz napędu w którym lubi się zrywać łańcuch, padająca skrzynia biegów.... pewnie wiele jeszcze ciekawostek by się znalazło.

wiele rzeczy w ix jest nietypowe, np maglownica czy głupia kolumna kierownicza która jest taka sama we wszystkich e30 łącznie z m3 ale w 325ix jest inna

Jak ktoś ma kasę i buja się jak dziadek to można brać, ale żeby tym poszaleć to trzeba się liczyć z kosztami.

Ostatnio na ebay.de był 325ix z przebiegiem 12 tyś km! poszedł chyba za 7 tyś euro.

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2007-03-23, 13:40   

pablo mialem to coś i niepolecam....ślinka mi ciekła jak koledzy w lato mieli niezłą frajde z tylnego napędu a ja nie.. do tego część są tak cholernie drogie że w głowie się lasuje

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2007-03-23, 22:48   

Łukasz napisa/a:
sam powinieneś wiedzieć Maciek, że jeśli blacharka jest do.....to wszystko jest do .....

nie jeździłeś tym to sie nie wypowiadaj ... poza tym i tak się z tobą nie zgodze...

Pablo 

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Wrz 2004
Skd: Pruszków
Wysany: 2007-03-24, 09:44   

O ix mysle ze bylby dla niego ok, bo lubi chlopak zapier...., wlasnie go tylny naped zgubil. Kurde zdania sa tak podzielone ze sam nie wiem. Widzialem kiedys palacego na asfalcie IX i dawal rade(krecil sie jak subarynka :wink: ), na mokrym wogole bez problema leci bokiem, tylko wlasnie chodzi mi o bezawaryjnosc i koszta....
R1 było...
e38 740...
e30 344i
Pozdrawiam!!

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-03-24, 12:18   

nie wydaje mi sie zeby bmw bylo specjalista jesli chodzi o naped na 4 kola
jak bardzo chce beem to niech kupi zwykla, jak chec 4 lapy to niech wezmie audi albo innego cudaka co sie specjalizuje w quattro napedzie

SmasherE30 napisa/a:
Łukasz napisa/a:

nie jeździłeś tym to sie nie wypowiadaj ... poza tym i tak się z tobą nie zgodze...

a od kiedy to blacharka ma wplyw na stan calego auta?
ja mam lakier w fatalnym stanie, zre mi prawe tylne nadkole a w silniku mam wymienione prawie wszystko na nowe czesci wiec gdzie tu slusznosc tego stwierdzenia?

mgr inż. Jędrek ;)

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-03-24, 19:26   

center napisa/a:
ja mam lakier w fatalnym stanie, zre mi prawe tylne nadkole a w silniku mam wymienione prawie wszystko na nowe czesci wiec gdzie tu slusznosc tego stwierdzenia?

rwie jak tramwaj, w pozytywnym znaczeniu slowa :D to co mi sie najbardziej podoba w E30 centera, ze jak dasz w palnik to taki sliczny dzwiek i plynne przyspieszenie mmmm.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-03-29, 19:16   

center napisa/a:
nie wydaje mi sie zeby bmw bylo specjalista jesli chodzi o naped na 4 kola
jak bardzo chce beem to niech kupi zwykla, jak chec 4 lapy to niech wezmie audi albo innego cudaka co sie specjalizuje w quattro napedzie

SmasherE30 napisa/a:
Łukasz napisa/a:

powiesz od kiedy blacharka? reperacja blachy jest najdroższa i nigdy nie zrobisz jej jak fabryka. Ja wolałbym tysiąckroć kupić auto ze zdrową budą i z zajechanym silnikiem (zawiasem itp....), bo motor to kupię za 1500-2000 pln, a zrobisz generalny remont blachy za 2 tysie?
Coś Ci się Centuś pomyliło....

A rdzą nie ma się co chwalić, chyba, że hodujesz Rust'a... :wink:

Bez urazy. :D

Pozdro

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2007-04-01, 00:57   

Szukasz ideała? prosze bardzo! A potem strzel sobie w łeb jak ktoś ci go zarysuje albo nie daj boże poważniej uszkodzi ... w sumie ty akurat na takie zabawki masz hajs ...

Buda powinna być jak najmniej wypadkowa albo naprawiana fachowo, a że tu będzie odprysk czy tam jakieś ognisko rdzy to wuj z tym jeśli auto będzie skręcać i hamowac tak jak ja chce a nie tak jak ono chce... a jak przydzwonisz gdzieś to nie będzie tak bardzo szkoda...

BTW ... auto sprzedane :idea:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-04-01, 18:06   

kupisz motor za 2 tys igle jak sie domyslam?
i wsadzisz go tez w tych 2tysiach
zestroisz tez w tych 2 tys?
to ja juz sie pakuje i jade do Ciebie zebys mi taki silnik znalazl i zamontowal, nawet jeszcze Ci butle postawie :) :drunk:

bez przesady, jakby na to nie patrzec, mechanika to jedno a blacha to 2..
ja tam mysle podobnie jak smash, wole zeby auto jechalo, hamowalo, nie zawiodlo mnie gdzies na srodku pustkowia..
jasne ze tego nie widac na zewnatrz i to jest caly klopot, bo wsadzic 2 a nawet 5k w silnik to nie problem i poza tym ze jechac bedzie to nic nie bedzie widac..
a te same 5k jak wsadzisz w lakier i glebe to jak bedzie wygladac? bosko...

tak czy inaczej mialo byc o terenowym 325 :)

pozdrowionka all
a dla Ciebie lukasz za dobra gadke :spoko: :beer:

mgr inż. Jędrek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku